I løpet av det siste året har jeg dypet tærne i intervjuingsprosessen hos min arbeidsgiver. Ja, jeg er den faktiske virkelige intervjueren som refereres i overskriften. Og jeg vil bli ekte med deg om at min erfaring er på den andre siden av bordet.

Det har vært en øyeåpning opplevelse, minst sagt. Jeg ville tilnærme intervjuer på en helt annen måte enn jeg tidligere hadde hatt. Og jeg har 10 tips jeg vil tilby for å hjelpe deg med å slå den ut av parken i ditt neste intervju.

Før jeg gir mitt råd og observasjoner, merk at jeg jobber på en pultjobb for et Fortune 500-selskap - for en referanseramme. Jeg tror at de fleste av disse tipsene vil fungere for ethvert jobbfelt, men betydningen av hver vil variere. Hvis det høres relevant, bruk det. Hvis ikke, gjør det ikke. Med det her er mine 10 beste intervju tips, gitt min erfaring:

1. Din personlighet er langt viktigere enn ditt CV

Resuméet ditt kan få deg gjennom rekruttererne, men når du kommer til intervjuet, tar det et baksete til hvordan du faktisk knytter sammen med hver enkelt intervjuer. Ikke ta en falsk ekstrovert person til et intervju hvis det ikke er din personlighet - det vil være tydelig. Vær ekte. Det er det en intervjuer vil se - den virkelige deg.

Saken er, hvis den virkelige du ikke er god nok til å få jobben, så kanskje den jobben ikke var en god passform for deg å begynne med. Hvis du må falle deg inn i en jobb, vil du ikke være i den jobben for lenge. Gjør deg selv og selskapet en tjeneste ved å være ekte.

Fremhev erfaringer som viser den virkelige deg - om det fremhever et positivt trekk eller en stor feil du har lært av.

Saken er, en halv time er aldri nok tid til å bli kjent med noen. Det du ønsker å kunne gjøre er å la intervjueren føle at de kjenner deg bedre enn de andre kandidatene. Våre intervjuere er alle menneskelige - vi ønsker å knytte sammen, koble sammen og like de vi intervjuer fordi vi vil ha den samme følelsen hvis vi skulle begynne å jobbe med deg.

2. Detaljene i svarene dine er sekundære til hvordan du svarer

Det er umulig for en intervjuer å huske alle detaljer om hvordan du besvarte et spørsmål, spesielt når de har intervjuet en rekke forskjellige kandidater. Det som er viktigere er at du:

  • gjør en sterk innsats for å svare på spørsmålet vs. å kaste i håndkleet eller være for kort og sløv.
  • spør intelligente spørsmål hvis du ikke er sikker på hva intervjueren ønsker å vite.
  • ta tid og skrive ned notater, spesielt når du blir spurt om et kognitivt spørsmål. Snakk intervjueren gjennom dine tanker (med mindre de handler om deg som ønsker å tisse buksene dine). Jeg har spurt veldig tøffe kognitive spørsmål som krever matte, og etter å ha gitt svaret, vil en rekke mennesker spørre meg "var jeg nær?" Eller "fikk jeg det riktig?", Som mitt svar alltid er "det er ingen rett eller feil svar "og deres er" egentlig? Åh….".
  • Vær trygg på svaret ditt. Ingen andre gjetning, ingen fillerord. Bare svar uten å gå i gang - det er sjeldent ganger et "riktig" eller "feil" svar.

3. Du er virkelig entusiastisk om jobben - men ikke desperat

Du må ønske jobben. Hvis du ikke gjør det, intervjuer du ikke for riktig jobb. Det er lett å se falsk entusiasme.

Ett ord med forsiktighet: Ikke kjør over jobben og regn ros på selskapet selv. Du vil ikke gjøre det høres ut som om du ikke fortjener jobben, eller vil føle deg veldig heldig for å få det. Desperasjon er aldri en definerende egenskap som du vil binde deg til. For eksempel:

  • dårlig entusiasme: "Takk så mye for å gi meg sjansen til å intervjue. Firma XYZ er åpenbart godt respektert, og jeg vil virkelig elske muligheten til å jobbe her. "
  • god entusiasme: "Jeg liker virkelig at denne jobben vil gi meg muligheten til å ..."

4. Spør smart spørsmål som ikke er skrevet

Enten det er under intervjuet eller på slutten, spør smart spørsmål. ALDRI spør om lønn / ytelser. Trikset her er at svarene dine ikke er skriptet. Hvis de er, har du gått glipp av en flott mulighet til å vise frem din personlighet og bånd med intervjueren.

"Hva liker du / misliker mest om denne jobben?" Er amatør-liga og 75% av intervjuerne spør det. Kom opp med noe litt mer interessant og unikt enn det. Og hvis du kan gjøre det spesifikt for intervjueren, får du bonuspoeng for å prøve å koble til. For eksempel, "hvis du forlot jobben i morgen, hva er den ene opplevelsen hos firma XYZ som du vil ha det mest kjente minnet om?". Nå er det et flott spørsmål!

5. Vis din tilpasningsevne

I dagens bedriftsverden er det kanskje ingen annen karakteristikk som er mer ønsket av arbeidsgivere enn tilpasningsevne. Endring er en konstant i dagens raske økonomi. For eksempel vil jeg helst se noen som gikk fra en rolle til en annen rolle i 4 år på samme firma vs noen som var i samme rolle hele tiden. Det viser meg at du kan tilpasses forandring og ønsker å lære nye ting. Hvis du har skiftet roller, marker du det og forklar hvorfor hvis det er til din fordel.

6. Fremhev Relevante Personlige Ekstra-læreplaner

Selv om det ikke gjorde opptaket kuttet, skal du ta opp personlige, ikke-arbeidsaktiviteter som gjør at du skiller seg ut.For eksempel fortalte en intervjuet meg at han åpner mic natt på en lokal komedieklubb for å presse seg til å bli en bedre offentlig høyttaler og å utforske hans kreative side. Boom! Vinner! Den ene lille setningen forteller meg at denne fyren:

en. forstår hvor han kan forbedre sine ferdigheter

b. er ikke redd for en skummelt utfordring

c. er sannsynligvis en bedre offentlig høyttaler enn de fleste

d. vil kunne knekke en god vits eller to!

Lite definerende øyeblikk som det i et intervju holder med den intervjuede. Hvis du frivillig med en ideell, for all del, ta det opp! Hvis du har opprettet noen form for sidevirksomhet eller web-venture, ta det opp! Intervjuer vil vite at du er mer enn en sjeleløs bedriftsminion. De vil vite at du er menneskelig!

7. Trykk på deg selv

Dette rådet er mer relevant for intervjuer nedover veien. Erfaring er kong, når konkurransen er hard. En ny college grad som har en bredde av ulike utfordrende praktikplasser hver sommer, vil alltid vinne ut over en grad med null praktik eller praktik med samme arbeidsgiver hvert år - alt annet er like.

Utfordre deg selv til å ta på seg nye erfaringer med din nåværende arbeidsgiver. Dette er nært knyttet til tilpasningsevne, men litt annerledes fordi det forteller meg at du har bred kunnskap og erfaring og ikke er redd for å ta på seg en ny utfordring.

8. Intervjueren er ikke ute for å få deg - husk det!

Det kan være unntak fra denne regelen - store egoer på en makt tur - men personlig, jeg er ikke ute for å få deg. Jeg går inn i hvert intervju og ønsker at personen skal slå den ut av parken. Det gjør jobben min enkel. Jeg liker ikke å se noen mislykkes i et intervju, og jeg liker egentlig ikke å gå ut av et intervju med en følelse av likegyldighet. Jeg er sikker på at mange intervjuere føler det samme. Ta den lille optimismen og tilliten til ditt neste intervju.

9. Øyekontakt og smil gjennom hele

Disse tingene er en forutsetning for meg. Hvis du ikke kan se meg i øyet når du snakker eller smiler regelmessig på passende øyeblikk, kommer jeg ikke til å gå ut av intervjuet for å føle deg for positiv. Jeg vil føle deg komfortabel med deg, og for å føle det, må du være komfortabel med meg.

10. Stå opp og håndtrykk ved start og slutt på intervjuet

Når jeg går inn i rommet, vil jeg se øyekontakt og et varmt smil, og jeg vil også at du skal stå opp av stolen og et fast håndtrykk. Jeg vil ha det samme i slutten av intervjuet også. Det kan høres ut på grunnskolen, eller som trøtt råd, men det er veldig viktig. Det er et tegn på varme og respekt, og hvis du ikke kan gjøre det med meg, hvordan kan jeg forvente at du ville gjøre det med en nøkkelklient eller sjef?

Lykke til - og la meg få vite hvordan det går!

Hvis du også er intervjuer, hvilke av disse tipsene er du enig med og har du flere råd til å dele?

Kommentarer På Nettstedet: