Fra lysdesign til hagearbeid, vil disse tipsene gjøre deg glad i de kalde, mørke dagene innendørs.

Enten du er offisielt lider av sesongbasert affektiv lidelse, kan ikke håndtere det faktum at leieleiligheten din er en vindusfri hule, eller prøver å gjøre hjemmet ditt mer attraktivt for potensielle kjøpere på mørke vinter ettermiddager, er det vanskelig å vente til våren kommer.

Tid til å forvisse det dumme, fordi vi har noen enkle måter å bringe cheer tilbake til ditt hjem, fra å erstatte solskinn (ja det er mulig) å bringe utendørs inn. Pluss, her er en glad tanke: når du leser dette, hvis du er på den nordlige halvkule, dagene blir lengre. Det betyr at selv om våren kan føle eoner unna, er det verste over.

1. Bruk alle lyspærene

Åpenbart, måten å bekjempe mørket er å samsvare med lys, men hvis du fortsatt savner solen, prøv å bytte ut et par armaturer med fullspektret pærer, som mer nøyaktig etterligner solens stråler. Disse er også gode for å gjøre innendørs planter lykkelige. Lette terapienheter kan være kostbare, men du kan lage din egen med klemfeste og en 250 watt pære. Du kan også installere en tidsbryter og sette lyset på for å skru på gradvis på det tidspunktet du skulle ønske solen skulle stige.

2. Bli kvitt gardiner

Noen interiørdesignere foresøker plysj fløyte gardiner for å beholde varmen om vinteren, men skandinaverne - som vet fra vintermørket - gjør det motsatte og striper sine vinduer av alt som kan blokkere den verdifulle vintersolen. (Du kan fortsatt bruke noen gauzy dekning for personvern der du trenger det.)

3. Legg til feellys

Vi har sluttet å kalle disse "julelysene" fordi vi fortjener deres kjærlighet til alle tider av året. Legg til et sett med hvite LED-lys hvor som helst, som kan ha nytte av litt blinkende magi. Enten i din familie eller soverom, vil disse sparklers legge stemning til vinterens natt.

4. Plante et sitrontrær

Sitrus dufter er naturlig oppløftende (mer om det senere), og hvis du følger disse instruksjonene nøye, kan du nyte lukten, synet, og smak av sitron om vinteren. Hvem trenger en tur til Florida?

5. Se (hvete) gresset vokse

Hvetegrass er latterlig lett å dyrke (ved hjelp av hvetebær du kan kjøpe i kornseksjonen i supermarkedet). På bare en uke kan du spire en frodig plen på vinduskarmen din. Nyt det som dekorasjon, eller nyt avlingen din og få noen av de mega-sunne grønne næringsstoffene i systemet ditt for alle slags vinterkampfordeler.

6. Installer øyeblikkelige veggmalerier

Gode ​​nyheter for de svarte tommelen blant oss, det er et veldig attraktivt alternativ for å feire det store ute inne: veggdekaler. Disse flotte veggmalerier (som kan fjernes uten å skade veggen) vil åpne opp ditt rom på de dagene når været har deg til å røre seg.

7. Værbestandig dine vinduer

Mens du vil slippe inn alt lyset, er det vanskelig å balansere ditt behov for sol, mens du holder innendørset varmt og kaldt ute. Værstrimler og plastfolie kan bety et varmere rom og lavere oppvarmingskostnader, noe som er en oppmuntrende tanke faktisk.

8. Velg en koselig innredning

Slå ut dine tepper med plusher-versjoner (trenger ikke å gå rett til shag, men høytliggende tepper gir mer varme underfoot), og draper sengen og sofaen med pels og ull for funksjonell og vakker varme rundt huset.

9. Ta med peisen til deg

Selv om ditt hjem ikke har en innebygd peis, er det nå bærbare peiser på markedet som passer både moderne og tradisjonelle stiler. Mange modeller bruker gelbrennstoff som ikke avgir røyk, så de er hyggelige selv når de plasseres på et salongbord (så lenge de ikke er innenfor rekkevidde av små). Hvis du foretrekker godt gammeldags tre, bør du vurdere en brannmur for utendørs plass. Det er godt å hengi din indre hulefugler en gang i mellom.

10. Nå for aromaterapi

Som nevnt i tips 4, har citrus dufter som appelsin, sitron og grapefrukt vært kjent for å stimulere og løfte opp. Andre essensielle oljer, for eksempel clary salvie, bergamot og jasmin, har egenskaper som kan føre deg ut av vinterdoldrums. Å dra nytte av aromaterapi betyr ikke at du må gjøre hjemmet ditt til en hippie den - ultralyd diffusorer blir ganske designvennlige, eller du kan lage din egen reed diffuser som passer innredningen din.

Hvordan tilpasser du deg til vinteren i hjemmet ditt?

Bildekreditter, fra venstre til høyre: Shelterness, Modern Interior Design Gallery, Amazon og GadgetFlow.

Kommentarer På Nettstedet: