Skål til årets beste tid!

Slutten av året er alltid den beste tiden å reflektere og planlegge. Jeg vil gjerne dele flere økonomiske trekk du bør gjøre før det nye året for å beskytte din formue og forhåpentligvis øke din formue på en risikoreduksert måte neste år.

De av oss som investerte i aksjer, eiendomsmegling og mange andre aktivaklasser bortsett fra olje burde føle seg heldige. Men ikke glem at gode tider sjelden varer for alltid. Aldri glem Armageddon-dagene i den asiatiske økonomiske krisen i 1997, dotcom-implosjonen i 2000 og den økonomiske nedgangen i bolig + som startet i 2008. De av dere som ikke har investert i det hele tatt, er bedre forberedt på å distribuere kapital når kaos returnerer, eller ellers vil inflasjonen spise din rikdom i live.

Hvis du nettopp har begynt å investere de siste fem årene, heldig du! Ikke bekymre deg. Din slå ned vil skje til slutt. Men som alle slå ned, blir det alltid bedre over tid. Se på oss alle gamle farts som fortsatt er rundt.

10 WISE FINANCIAL SKYLDER Å GJØRE

1) Gjennomgå eiendomsallokering. Innstilling og glemme det er ikke en god strategi hvis du ønsker å bli riktig diversifisert. For eksempel kan du distribuere 50% aksjer, 50% obligasjonsfordeling. Men hvis aksjene dine stiger med 35% mens obligasjonene dine faller 10%, og du vil ha en 50/50 balanse, er du ute av justering fordi porteføljen din nå er 60% aksjer og 40% obligasjoner. Jeg tror investorene skal balansere minst to ganger i året, uansett hvor liten gjenbalansen er. Å ta deg tid til å balansere bidrar til å fokusere oppmerksomheten på dine investeringer, slik at de ikke vokser for langt ut av whack.

Jeg følger personlig min Asset Allocation Model for min alder av 80% aksjer / 20% fast inntekt (for det meste muni obligasjoner). Du kan klikke på posten for å se tre andre aktivitetsfordelingsmodeller skreddersydd mot risikotoleransen din. Det er vanskelig å se noe som knuser aksjemarkedet og den amerikanske økonomien de neste 12 månedene. Sammenbruddet i olje og det russiske aksjemarkedet handler om et krav om åpenbaring av etterspørselen. Men alt er yin yang når det gjelder finansiering. Lavere oljepriser er som en skatteskjæring for forbrukerne, noe som burde stimulere økonomisk vekst.

2) Gjennomgå inntekt og utgifter. Du vil bli overrasket over hvor mye du har brukt, og hvor mye du tror du har brukt. Sjansene er høye at du bruker mer enn du skjønner, noe som er en skade for ditt nettverksbyggingsmål. Det er den samme ideen som å trekke penger fra en minibank og lure på hvor alle pengene gikk et par dager senere. Absolutt tally opp din totale årlige inntekt og utgifter beløp. Del deretter tallene med 12 for å få tallene mer granulære. Juster kostnadene tilsvarende.

Jeg er alltid 90% fokusert på å tjene mer penger fordi det er bare så mye jeg kan spare. Jeg har angitt detaljerte grenser for utgifter til bolig, mat, transport, underholdning, reise osv., Og rullet disse tallene opp til en månedlig figur jeg vil ikke krysse. Det er en spenning å holde fast ved et angitt utgiftsnummer mens du prøver å tjene så mye som jeg kan utover denne terskelen. Utgiftsnummeret er høyt nok der jeg føler meg fri, men ansvarlig med pengene mine.

3) Deklutter og donere til veldedighet. Ikke bare donerer det bra for folk i nød, du kommer til å slå deg ned og få en skattemessig avskrivning på opptil $ 500 per donasjon uten å måtte fylle ut et skjema for å si hvor varen kom fra. Vi har alle en tendens til å samle en mengde ting over tid. Det føles helt fantastisk å kvitte seg med "overflødig inventar" slik at folk med lav inventar kan bli hjulpet. Du kan også donere andre eiendeler som aksjer, bilen din og andre verdifulle varer også.

Da jeg flyttet hus i juni donerte jeg om åtte poser med klær til Goodwill og Frelsesarmen. Mindre ting betyr mindre å flytte! Jeg har et par møbler som ikke passer til mitt mindre hus som jeg også må donere. Jeg opprinnelig regnet med å donere Moose for skatteavskrivningen, men jeg fant det var så mye mer praktisk å bare handle ham da jeg fikk Honda Fit. Dessuten er jeg ikke sikker på hvor mye lenger Moose ville ha vart.

4) Oppdater ditt CV. Nå er det på tide å oppdatere CV og sørg for at det er det beste dokumentet på datamaskinen din. Du vil bli overrasket over hvor mye du har oppnådd i løpet av et år som du kan legge til i ditt CV. Lag forskjellige versjoner av CV for ulike typer bransjer eller jobber du eyder. Slutten av januar til juni er toppjobbjakt sesongen.

Selv om jeg ikke aktivt ser etter en jobb, er CV mitt oppdatert med de nyeste prestasjonene mine. Jeg har en finansiell versjon av CV-en, bare hvis det er noen utrolig mulighet til å gå tilbake. Jeg har også fått en internett- / medieversjon av CV-en. Det er en voksende mulighet til å hjelpe bedrifter med sin innholdsstrategi. Det er enda "Chief Content Officer" titler nå som betaler flere seks tall. Som noen som har bygget et merke online som genererer en god mengde organisk trafikk hver dag, har jeg mottatt mange henvendelser fra bedrifter hele tiden etter at jeg begynte å konsultere. Din X Factor kan føre til mange uforutsette muligheter! Hold deg til det!

5) Hold deg og din familie trygg. Det er viktig å sørge for at du har riktig helseforsikring for deg og dine kjære.Medisinske kostnader er konsekvent rangert som en av de viktigste årsakene til konkurser i USA. Jeg bryr meg ikke om du er verdt $ 5 millioner væske. Noen tilfeldig sykdom kan tørke ut deg hvis du ikke har riktig helsetjeneste. I tillegg til å ha riktig helseforsikring, må du forsikre deg om at boligforsikring, bilforsikring og forsikringsdekning for personlig eiendom er korrekte. Til slutt, hvis du har mange eiendeler som går utover hva bolig- og bilforsikring kan dekke, får du definitivt en paraplypolitikk. Den koblede artikkelen forklarer hva en paraplypolitikk er og hvor mye det kan koste.

Jeg har nylig reist min paraplypolitikk med $ 1 million på grunn av oksemarkedet. Helseforsikring skal være et problem for meg i 2015 fordi jeg er en entreprenør som ikke lenger har Cobra fra min gamle arbeidsgiver. Som et resultat vil jeg være venturing i skummelt land for å bli selvsikker under den nye Obamacare-politikken. Du kan se hvor mye støtte du kan få basert på inntekt og familie størrelse i koblet innlegg. Jeg forventer fullt ut å betale rundt $ 700 i måneden per person og $ 1400 i måneden for to. Jeg tror disse tallene er absurde, men det er prisen å betale for frihet.

6) Gjennomgå din vilje. På linje med å holde dine kjære trygge, må du sørge for at du enten har en vilje eller har en oppdatert vilje hvis dine økonomiske forhold har blitt betydelig endret. Du vil ikke arve $ 50 millioner dollar, dø, og så få hele din nærmeste og utvidede familie til å starte en borgerkrig fordi de ikke vet hvem som får dine millioner. Penger bringer ut folks onde side, spesielt for de som aldri har hatt mye penger. Gjør dine etterkommere en tjeneste og bli organisert.

Jeg må oppdatere min vilje på grunn av veksten i min online virksomhet. Siste gang jeg skrev min vilje, var i 2012, før jeg gikk på denne galne reisen for å være en vagabondskribent. Hvis jeg dør, vil jeg ikke bli commandeered av noen knucklehead som bare ønsker å tjene penger med hver enkelt post og kutte ut all personlighet og mening. Jeg må finne ut hvem som ville være flott å ta over eiendelene, og jeg vet bare personen.

7) Planlegg dine skatter. Jeg har allerede skrevet et omfattende stykke om årsskattskattene for å gjøre. Bunnlinjen er at for det store flertallet av folk tar regjeringen bort mer enn folk sparer av sin egen inntekt. Hvor latterlig er det? Ta deg tid til å samle dine utgifter, bidra til dine pensjonsmidler før skatt, og beregne en realistisk inntektssum for neste år. Jo nærmere inntektsberegningen din er til virkeligheten, desto bedre kan du klare utgiftene dine, og til slutt din skatteregning.

Jeg har allerede begynt å samle alle mine kvitteringer og kategorisere mine utgifter for å trekke fra min inntektsinntekt. Jeg har også skrevet alle disse innleggene om emnet for å få meg til å tenke på meg.

8) Fest opp løse ender. Bruk slutten av året til å fullføre sterkt ved å fullføre alle de tingene du burde ha fullført allerede. Tanken er å starte det nye året med så rent skifer som mulig, slik at du får maksimal fart for å nå dine mål. Har du brukt opp alle gavekortene dine og utløper poeng? Maksimere hva du har og kvitte deg med bagasjen.

En av mine største løse ender er ferdig med fire timers nettbasert trafikkskole for å betale min reduserte trafikkbillett. Jeg vil ikke ha det som henger over hodet mitt, gitt at jeg planlegger å reise i en måned i 1Q. Den andre løsenden er å få mine badeplaner godkjent av San Francisco Department of Building, så jeg kan finne tilbudsgivere til å gjøre arbeidet. Den endelige løsenden er å velge noen nye P2P-lån som returnerer 8-10% nå. P2P utlån har vært min mest forsømte passive inntektsstrøm de siste to årene. Jeg planlegger å endre det ved å øke kontostørrelsen og investerte notatene. Å tjene en 7,3% avkastning uten å måtte gjøre noe arbeid er veldig attraktivt. Jeg kunne ha tjent mer, men jeg var for lat til å distribuere kapital.

9) Kjør investeringsporteføljen din gjennom en avgiftskontroll. Vet du hvorfor pengeforvaltere er så rike? Det er fordi de belaster en enorm mengde avgifter. Det er frustrerende når arbeidsgiveren bare tilbyr aktivt å drive fond med høye avgifter, men det er fortsatt bedre å maksimere dine pensjonsoppgjør før skatt, så mye som mulig.

Minst en gang i året driver jeg investeringsporteføljene gjennom Personal Capital's Retirement Fee Analyzer. Bare knytt investeringskontoene dine og klikk på Investing-fanen øverst til høyre og klikk deretter Pensjonskasseanalysator. Jeg har optimalisert mine to porteføljer, slik at årsavgiften min kun er estimert0.18% sammenlignet med referanseindeksen på 0,5% på grunn av mitt utvalg av ETFer, indeksfond og spesifikke aksjer. Den andre kule funksjonen er Investeringscheck-funksjonen som viser din nåværende versus målfordeling.

10) Rekindle forsømte relasjoner.Vet du hva som skjer i begynnelsen av hvert år for arbeidende fagfolk i dag? Vi blir oversvømt med LinkedIn-forespørsler og meldinger fra venner på LinkedIn, FB, og hvor som helst, fordi folk gjør alt som er mulig for nettverk for å finne en ny jobb. Dette er problematisk fordi folk bare prøver å koble seg til deg når de trenger noe. Dette er naturlig, men ikke ideelt i det hele tatt. Det er bedre for deg å nå ut til mennesker gjennom hele året, sjekke inn, vedlikeholde relasjoner, og deretter potensielt be om hjelp når hjelp er nødvendig. Tilbring tid på å se gjennom forbindelsene du har forsømt, og minst slipp et "glad helligdags" type notat og minst en kort oppsummering av hva du har vært opp til.

Jeg skal tilbringe minst fem timer gjennom mine sosiale forbindelser og ønsker dem godt for ferien. Livet blir alltid veldig opptatt og vi pleier å forsømme de fleste mennesker vi kjenner. Jeg pleide å sende ut et par hundre feriekort om året, men jeg har gått 100% digital siden. Folk har en tendens til å hjelpe folk som har vært der på lang sikt. Jeg planlegger også å nå ut til folk som jeg vil bli kjent med mer og gjøre en forpliktelse i minst de neste seks månedene for å se hva som skjer.

BONUS: Brainstorm og forplikte seg til å gjøre en stor ting. Verden er kaotisk, men ikke glem å sette bort en stille stund snart for å brainstorm og tenke stort. Jeg snakker ikke om å miste fem pund eller få en 10% økning som ikke vil gjøre mye for livet ditt. Jeg snakker om potensielt livsendrende mål som: Endre jobber, flytte til en annen by / stat / land, starte en bedrift, finne kjærligheten til livet ditt, kjøpe et hjem, få den grad og mer.

VISUALISER SUCKES

En av tingene jeg anbefaler alle å gjøre er å visualisere seg 12 måneder fra nå i en mer vellykket posisjon. Hvis du ikke lenger vil gjøre din craptastiske jobb som krever ingen tenkning, så visualiser deg selv å gjøre noe nytt og spennende med et annet selskap. Hvis du ikke lenger vil være i et kjedelig forhold med en partner som tar deg for gitt, visualiser deg selv å ta en fantastisk ferie med noen andre. Hvis du er syk og lei av å betale lønnsslipp til lønnsslipp, visualiser deg selv å rocke en enorm bankkonto på grunn av de positive skrittene du har tatt for å skape rikdom.

Årene vil fortsette å gå raskere og raskere, jo eldre vi får. Få mest mulig ut av hver enkelt.

Lesere, hvilke andre ting anbefaler du at folk gjør hvert år minst én gang?

hilsen,

Sam

Kommentarer På Nettstedet: