Enten du leier eller eier, setter du tid til å rengjøre er en gitt. Men det trenger ikke å ta hele dagen.

«La oss tilbringe en vakker lørdag ettermiddag som renser huset,» sa ingen, noensinne. Og likevel er du, skrubbe på badet når du kan møte venner for brunsj eller ta barna til lekeplassen.

Ja, vi må alle gjøre tid til å rydde opp. Men om du eier et romslig hjem til salgs i Austin, TX, eller tilbringer dine netter i en leilighet i Philadelphia, med noen få tweaks til dine typiske husholdningsarbeid, vil ditt hjem glitre og helgen din kan begynne!

1. Mop dine tregulv

Først finne ut om gulvene dine er ferdige eller uferdige, anbefaler rengjøringsekspert Melissa Maker, grunnlegger av CleanMySpace.com. (For å gjøre dette, dryss et par dråper vann på gulvet på et diskret sted. Hvis det perler, er det bra å gå.)

Legg til et lite dråp - vi snakker en halv fingernegl - av oppvaskmiddel i en bøtte sammen med en capful av eddik og fyll med varmt vann. Sopp moppen i noen minutter for å mykne det og deretter moppe i et S-formet mønster. Når du er ferdig, kjør en mikrofiberduk over gulvet for å tørke opp noen bassenger med vann.

2. Fjern rattene dine

Gjør dette minst en gang i året (to ganger hvis du har store overhengende trær i nærheten av huset ditt). Bruk en liten plastspade for å skille ut gunket (raid barnets strand eller sandkasse leker for dette), og deretter skylle rennene og dysene med en slange.

3. Legg dynedekselet på igjen

Utfordringen med å glide et dynedeksel på igjen er nok til at du vil hoppe over å vaske den. Skriv inn "burrito-metoden."

Begynn med å legge dekselet på sengen innvendig ut. Legg deretter dyne på toppen av det. Rull de to opp, starter ved den lukkede enden av dekselet, til de ser ut som en burrito. Åpne dekselet, ta den ene enden av burrito og trekk den gjennom. Gjenta på den andre siden. Dynet skal nå være helt inne i dekselet. Start rullingen, glatt ut rynkene, og trykk på toppen. Seng laget! (Se denne videoen hvis du trenger visuell hjelp.)

4. Skru dusjdører og gardiner

For å fjerne stubbig såpeskum fra glassdørene, dryss en brukt tørketrommel med vann og begynn å skrubbe. For muggdynne dusjgardiner, kast dem i vaskemaskinen med et par håndklær. Legg en kopp hvit eddik med vaskemiddelet og vask det varmt. Så snart syklusen er ferdig, ta av gardinen og fest den for å forhindre rynke.

5. Hold badet ditt (relativt) rent

Stash en microfiber klut under vasken og bruk den (våt) til å tørke ned vasker, benkeplater og kraner, sier Linda Cobb, The Queen of Clean. Å gjøre det tar seg av tannkremspatter og produktrester, noe som sparer tid senere.

6. Rengjør Keurig

Først fjerner du alle delene og legger dem i toppen av oppvaskmaskinen din (unntatt reservoarlokket) eller la dem suge i varmt vann og en teskje oppvasksåpe i vasken i 15 minutter, anbefaler Melissa Maker. Tørk dem forsiktig, skyll og klapp tørr.

Mens delene bløter, bruk en ren tannbørste til å pusse ut eventuelle kaffeglass i K-koppholderen og tørk ned med en mikrofiberduk. Tørk utsiden av maskinen med allsidig rengjøringsmiddel (bruk hvit eddik for å fjerne eventuelle limskalaavsetninger). Sett sammen og nyt en kopp kaffe. Du har fortjent det.

7. Rengjør ovnen

Um, slå på den selvrensende syklusen? Ja, men siden det tar mange timer - og kan forlate huset litt stinkende - ta vare på utslipp så snart de skjer ved å hælde salt på spillingen. La avkjøle, tørk deretter av.

8. Vask vinduene

For det første, glem eddik og papirhåndklær, sier Maker, og istedet investere i et sugerør / skrubber-kombinationsverktøy. Ta deretter en bøtte, legg til noen dråper oppvaskmiddel, og fyll den halvveis med varmt vann.

Dip skrubbepadsiden i bøtte og skrubbe vinduene med et S-mønster. Bruk deretter gnisten til å tørke fra den ene siden til den andre, begynner på toppen. Bruk en mikrofiberduk til å tørke vinduskarmen og eventuelle hjørner du har savnet.

9. Støv takvifter

Skyv en gammel putevar over viftebladet og trekk den deretter tilbake. Voilà! Alt støv og smuss vil bli inneholdt inne.

10. Organiser kjøleskapet ditt

Første skritt: Kast ut noe som er utløpt (eller at du tror kanskje har gått dårlig). Ordne som elementer sammen og juster hyllens høyder for å imøtekomme halen din.

Bruk en lat Susan for å holde små krukker fra å ende opp på baksiden av kjøleskapet. Invester i beholdere som fortsetter å produsere frisk og bruk den nåfrie sprø skuffen til corral individuelt innpakket snacks eller drikkebokser.

Kommentarer På Nettstedet: