Okay, gutta. Jeg har fått masse e-postmeldinger om hva som skjer med økonomien og bailout, så jeg trodde jeg ville sette sammen en liste over artiklene jeg har lest de siste to ukene. Jeg har lagt til min egen kommentar til dem nedenfor, pluss linker til ting jeg har skrevet som er enig / uenig med hver av artiklene. Min gjetning: Hvis du leser disse koblingene, vil du forstå mer om økonomien enn nesten alle du møter på gata. (Spesielt noen av de tullene jeg har hørt i det siste, som er overbevist om at USA vil (1) gå konkurs, (2) begynne å eie hvert boliglån i landet, og (3) tro at hele finanssystemet vil "krasje ," Hva enn det betyr.)

* * *
1. Ignorer den sensasjonelle media Gawker trekker av en av de fineste rapportene på bailout. Da jeg skrev The Media er Atrociously Bad at Prediction, og jeg er syk av det, fremhevet jeg hvordan ulike forretningsmedier poeng gjør dristige spådommer, får det helt feil, og blir aldri ansvarlig.

I dette tilfellet fremhevet Fortune AIG som en av "10 aksjer å kjøpe nå." Da de senere ba om unnskyldning, postet de "The Best Stocks for 2008", som Gawker påpeker, inkludert ... Merrill Lynch.

2. Hedgefond overraskelse? Dette er som en tunfisk overraskelse, bare verre: Hedge Funds er bracing for investorer til Cash Out. Mange har ikke hørt om sikringsfondets innløsningsklausuler, noe som i utgangspunktet betyr at fancy investorer (for eksempel universiteter, pensjonskasser og virkelig velstående) vil kunne trekke pengene sine i dag (tirsdag, 9/29/08). Hvis det skjer, vet ingen virkelig hva konsekvensene kan være ... men de vil nok være veldig dårlige. Jeg har tidligere skrevet om hvorfor hedgefondene er overvurdert for investorer.

3. Vi har kortvarige minner. Hvis du tror at historien ikke gjentar seg, er du nøtter. Faktisk for 10 år siden denne måneden har Long Term Capital Management, et stort hedgefond, nesten forårsaket en global finansiell sammenbrudd. Likevel er vi - med de samme ordene kastet rundt. Synes noen virkelig at investeringsbankfolk ikke vil få samme lønn på noe tidspunkt i fremtiden? Eller at vi ikke gradvis vil gå tilbake til stor executive kompensasjon? Likevel, som jeg påpekte i forrige uke, er det ingen som virkelig betyr noe for den enkelte investor. Det som betyr noe er å plukke den rette strategien og holde seg til den.

4. Hva vi kan lære av Warren Buffett Stort, lenge Warren Buffett-intervju. Han er mannen. Les dette. Det lærer deg så mye om langsiktig investering og innrømmelse av det du vet - og vet ikke. Merk: Jeg bestilte akkurat denne nye boken på Warren Buffett.

5. Skal du kjøpe mer? Selg mer? Noe???! "Skal jeg ta ut penger fra min 401 (k)?" Etter at 10 personer sendte meg denne lenken, visste jeg at jeg måtte sjekke det ut. I artikkelen bekymrer 24-årige Bodie Partsch om økonomien og vurderer å trekke ut penger fra sin pensjonskonto, sier: "Jeg kunne få pengene til å sitte i en krukke på kjøkkenbordet mitt. Det ville være tryggere enn i min 401 (k), "sa han. DÅRLIG TREKK! Her er et sitat fra min kommende bok:

Nylig har en gruppe som heter Dimensional Funds studert ytelsen til S & P 500 fra januar 1970 til desember 2006, hvor den årlige avkastningen på markedet var 11,1%. De bemerket også noe fantastisk: Av de 36 årene fra 1970 til 1986, hvis du savnet de 25 dagene da aksjemarkedet gjorde det beste, ville avkastningen ha gått fra 11,1% til 7,6%, en forbrytende forskjell.

Nå, hvis bare vi kunne vite de beste investeringene dagene før.

Men selvfølgelig kan du ikke. Å forsøke å markedet er for tuller. Så du fortsetter å investere nøye og metodisk, mens du bruker så bevisst som mulig.

Jeg vil også legge til denne lenken fra JLP: Det ser ut som Market Turmoil er Scaring Off Young Investors, der han noterer:

Er det ikke gal hvordan vi gjør det motsatte av det vi skal gjøre? Hvis aksjemarkedet gikk opp, opp, UP, ville folk hoppe i venstre og høyre-hovedsakelig å kjøpe over priser aksjer. Nå som markedet er på en nedgang, sitter folk på sidelinjen.

6. Kule datavisualiseringer av økonomien New York Times gjør ekstraordinære datavisualiseringer for å gi deg et nytt perspektiv på nyhetene. Sjekk ut hva dine globale naboer kjøper og et år med store tap. Fra den første:

Hvordan folk bruker sin skjønnsmessige inntekt - kontanter som går til klær, elektronikk, rekreasjon, husholdningsvarer, alkohol - avhenger mye av hvor de bor. Folk i Hellas bruker nesten 13 ganger mer penger på klær som de gjør på elektronikk. Folk som bor i Japan bruker mer på rekreasjon enn de gjør på klær, elektronikk og husholdningsvarer kombinert. Amerikanerne bruker mye penger på alt.

7. Spørsmål og svar: Hva er det Faktisk Går på med bailout? Hvis du ikke forstår akkurat hva som skjer, er det fordi ingen gjør det. Men det er noen gode oversikter over den finansielle situasjonen som flyter rundt. Jeg liker denne av Suze Orman, hvor hun forteller folk følgende:

  • Hva å gjøre med $ 100 000 i gjeld og en jobb på $ 39k / år.
  • Den store feilen første gangs boligkjøpene gjør. (Hint: En $ 1500 leie er ikke den samme som en $ 1,500 boliglån.)
  • Hva skal gjøres når verdipapirens kontos verdi faller fra $ 120.000 til $ 88.000.
  • Skal du holde fast med aksjefond i dette tumultuøse miljøet?
  • Hvordan kjøpe en bil (jeg er uenig med henne på denne).

Jeg liker også denne oversikten av NY Times Columnist David Leonhardt. Hvis du liker lyd, sjekk ut dette glimrende programmet fra This American Life. Til slutt, i forrige uke knyttes jeg til denne gode forklaringen på markedskrisen på Freakonomics bloggen.

8. Hva Gmail har å gjøre med pengene dine Jeg har nylig tenkt på dette innlegget på en teknisk blogg. Det viser de tidlige skissene / designene i Gmail, og det du skjønner når du ser på dem, er at vi bare ser det ferdige resultatet - ikke pølsefremstillingen i bakrommet. Det samme gjelder for rike mennesker: Vi hører om folk går på $ 50.000 bryllupsreise eller kjører helt ny Mercedes, men vi ser ikke det harde arbeidet bak den. Dette er et viktig konsept som blir avslørt med dagens økonomi: Mange av de som kjørte de dyre bilene og kjøpte de dyre husene, hadde ikke råd til det. Folket som roligt samler rikdom vil gjøre mye bedre. Les mer om dette i en av mine favoritt personlige økonomibøker, The Millionaire Next Door. (Btw, hvis du ikke har kjøpt noen gode økonomibøker nylig - eller noe som vil hjelpe deg med å gjøre inntektene dine mer penger, så du kan slå målene dine - vennligst les dette.)

9. Ikke la dine venner være moroner Ikke la dine venner være idioter. Hvis du leser dette nettstedet, er det sjanse for at du forstår at det å ha 20, 30 eller 40 år før du trenger pengene gir deg rikelig med fleksibilitet til å investere på lang sikt, selv med store eller mindre dips i markedet. Likevel med disse skremmende overskriftene hver dag, er det som om folk har blitt blinde, men likevel svært litterære zombier som vandrer målløst fra en avis til en annen. Å være dum fokuserer ikke bare på de gale tingene, det gjør dårlige økonomiske beslutninger og kaster opp hendene og lurer på hvorfor du ikke har nok penger noen få år senere. Hvis du eier bare en aksje - spesielt hvis det er arbeidsgiverens lager - så er du en idiot. Hvis du skal kjøpe en $ 1 million hus uten forskning fordi du tror det er en god investering, er du en idiot. Hvis du ikke skjønner at det kostbare, verdiløse fondet koster deg titusenvis av dollar i løpet av livet, er du en idiot. Bekymre seg om tingene du kan kontrollere, ikke overskriftene.

10. Få mer lesemateriell Ønsker du flere linker? Jeg beholder mine deilige bokmerker oppdatert hver dag, særlig delen om økonomi.

* * *
Jeg håper dette hjalp. Jeg tenker på å gjøre en live video / webchat neste uke. Hva tror du? Ville du delta?

Kommentarer På Nettstedet: