En guide til å selge bilen din (før du kjøper den)

Så, jeg endte med å selge Vibe i går etter bare fem dager på markedet. Det var mange faktorer som hjalp meg med å selge med høy videresalgsverdi, noen helt ut av min kontroll, men andre som følge av valgene jeg laget da jeg kjøpte bilen (brukt) for to år siden.

Jeg vil gjerne dele 10 erfaringer og faktorer å vurdere som forhåpentligvis vil hjelpe deg når det kommer tid for deg å kjøpe et kjøretøy som du en dag kan selge. Hvis du ikke er bekymret for å selge kjøretøyet nedover veien, vil disse tipsene også hjelpe deg med å spare penger og unngå noen vanlige kjøpere fallgruver.

Før du kjøper en bil - 10 ting å vurdere

Selge bilen din for et beløp som du er fornøyd med, starter før du kjøper den. Jeg sparer deg preken på hvordan kanskje ikke egentlig trenger en bil i utgangspunktet. Hvis du skal kjøpe en bil, er det noen av faktorene du bør vurdere når du kjøper et kjøretøy hvis du vil spare penger, selge den for en høy prosentandel av kjøpesummen din, og selg den raskt:

1. Kjøp brukt: La oss få det vanlige ut av veien først. Biler mister 15-20% av verdien deres hvert år som du eier dem, og om det så mye som du kjører det av mye. Med mindre du får en fantastisk avtale, glem å kjøpe nye.

2. Kjøp en bil med garanti eller kjøp en overførbar garanti: Å ha en overførbar garanti var den avgjørende faktoren for kjøperen av kjøretøyet mitt. Han var fast bestemt på å kjøpe en eldre Pontiac Vibe, men forhandlere ville ikke tilby ham en utvidet garanti.

Ikke bare gjorde den utvidede garantien jeg kjøpte da jeg kjøpte kjøretøyet nesten betale for seg selv da jeg måtte bytte ut radiatoren helt, men det var et stort salgsargument som gjorde at det skiller seg ut fra de fleste andre brukte biler.

Et annet tips her er å ikke handle minst interessert når du blir spurt om du vil kjøpe denne garantien. Dette tillot meg å forhandle om 50% av prisen på garantien (bilen er ikke det eneste som er omsettelig).

3. Kjøp en bil som møter nye nye trender: da jeg kjøpte bilen for to år siden, begynte gassprisene å bli merkbart volatile og trending oppover. Skriften var på veggen at dette ikke var en midlertidig bevegelse. Jeg bestemte meg på den tiden at det ville være lurt å kjøpe et drivstofføkonomisk kjøretøy, og da prisene slo $ 4 / gallon og folk flocket fra SUV til brenseløkonomiske små biler, ble plutselig kjøretøyet mer verdifullt på grunn av økt etterspørsel.

4. Kjøp fra en privat selger hvis du kjøper inn i en trend: da jeg fortalte forespørselsprisen min, var det ikke overraskende å se at forhandlerne alle hadde svekket prisene på sine mindre biler til nivåer høyere enn private selgere. Dealerships vet at disse bilene er i stor etterspørsel, og de kan få en fin provisjon på dem. Private selgere er vanligvis ikke like i kontakt med dagens tilbud og etterspørsel i markedet.

5. Kjøp fra en forhandler hvis du kjøper mot en trend: nylig la jeg merke til en lokal Ford-forhandler som selger helt nye F-150'er for mindre enn $ 9000. Ford tilbyr $ 7000 + i rabatter på disse kjøretøyene, fordi det er mye mer tilbud enn etterspørsel i markedet for dem og lager som ikke selger kreft for forhandlere. Jeg gir Ford og forhandlerne kreditt, da de fleste private selgere ikke ville være villige til å kutte sin spørpris med nesten 50% umiddelbart, og ta et stort tap i prosessen, bare for å flytte kjøretøyet.

6. Hvis du kjøper fra en forhandler, ikke kjøp den forhandlerens merkevare: når en potensiell kjøper går til en forhandler, ser de vanligvis ikke på å kjøpe et annet merke. For eksempel, noen som går til en Ford-forhandler, er ikke sannsynlig å være ute etter å kjøpe en Subaru. Forhandlere vet dette, og vil selge sine brukte innkjøp til en lavere pris for å gjøre dem mer attraktive og flytte dem. Jeg tror dette er det som tillot meg å kjøpe min Vibe på et Toyota-forhandler for om lag $ 3000 mindre enn det jeg så lignende Vibe til for Pontiac-forhandlere.

7. Se etter en feil som tillater forhandlingsrom: Hvis du ser på en bil som har en liten pute eller krone, høyere enn normal miles drevet, eller litt innvendig flekker (bedre enn du ikke spør hvor de kom fra), bruk disse feilene som innflytelse når du forhandler. Hvis de er enkle fikser, gå videre og betal for det selv eller bare leve med det.

8. Se etter en selger som er motivert: Selgere kan være spesielt motivert til å selge kjøretøyet og vil senke prisen for å flytte den raskt. Noen situasjoner som kan indikere dette kan innebære at selgeren flytter ut av staten eller landet, en endring i familie- eller arbeidsforhold, gjeldsproblemer eller kjøp eller gave av et nytt kjøretøy. Vær forsiktig med selgere som sier at de er veldig motiverte, men har sin pris svekket høyere enn hva markedet kommandoerer for kjøretøyet.

9. Sammenlign selgerne spør prisen til markedsverdien for kjøretøyet (og betal mindre): Før du kjøper et kjøretøy, sjekk ut hva markedet er kommandoen for det. Her er de ressursene du trenger for å finne ut hva kjøretøyet ditt er verdt:

  • Kelley Blue Book (KBB)
  • National Association of Automobile Dealers (NADA)
  • Autotrader.com
  • Cars.com
  • Edmunds.com
  • Craigslist: Det er massevis av biler på Craigslist. Det er en fin måte å se hva folk selger sine kjøretøy for i ditt område.

Bruk Kelley Blue Book og NADA for å få industriperspektiv. Bruk autotrader.com, cars.com og edmunds.com for å finne faktiske selgerpriser. Hvis du har eksempler på bedre biler til lavere priser, bruk det som løftestang når du forhandler.

10. Kjøp siste års modell: Hvis du er fast bestemt på å kjøpe et nytt kjøretøy, ser du etter et nåværende års modell etter at neste års modell er utgitt. Dette innebærer vanligvis forhandlerprinsipper i form av rabatter og nullrentelån for å kvitte seg med de gamle modellene og ta inn det nye.

Forhåpentligvis vil disse tipsene hjelpe deg med å finne en god avtale.

Kommentarer På Nettstedet: