I dag er jordedagen. Jeg er sparket opp, og du er velkommen til å bli med meg. La oss gjøre det mer enn bare en token-dag som vi glemmer i morgen. La oss gjøre det til jordens uke, jordår, og til og med jordens levetid. Og ... spare penger i prosessen.

Hvis du faller inn i bøtte av dem som har samvittighet og gir deg en pokker om planeten (eller hvis du vanligvis ikke, men vil komme i gang), skal jeg kaste ut en utfordring.

Det er på tide å handle.

Det er en direkte korrelasjon mellom slagreduksjon og sparing penger (jo mer du reduserer, jo mer sparer du) - så denne artikkelen er helt hjemme på en personlig økonomiblogg, og vil presentere noen av de beste planene og pengene sparingstipsene jeg ' har oppdaget gjennom årene.

Noen er enkle en-offs. Andre må bli vanlige, men du må starte et sted. Så her er utfordringen: Ta 1 handling - du er et bedre menneske enn du var i går. Ta 2-5 og du kan trøste deg med å vite at du gjør verden til et bedre sted. 5 +? Jeg vil plante et tre og nevne det etter deg. Så vi kan spare penger, holde de skyldige samvittighetene til en hvisking, og kom i gang!

1. Begynn å dyrke noe av din egen mat og få mer fra lokale kilder

Det tok meg 5 år for lang tid å sette i en hage - jeg tok endelig flytte i fjor. Utbyttet mitt det første året var elendig, men det har bare gjort meg mer motivert for å få det riktig og begynne tidlig.

For de fleste av oss er den tiden nå. Ta en av disse hyggelige vårhelger for å sette i en hage, eller sett i det minste noen planter i vinduet eller potter på terrassen din.

Å dyrke din egen mat kan virke trivial, men hvis alle skulle gjøre det, ville virkningen være fenomenal.

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, er en av mine favorittblogger om temaet matproduksjon Old World Gardens.

Avkastningen på hagearbeid er tvilsom, til du får det bra. Men tilfredsheten med å trekke en organisk tomat frisk av vintreet som du gikk noen meter å få, er vanskelig å slå.

Utgangen av hagearbeid kan være tøft i begynnelsen, så du må supplere med frukt og grønnsaker fra andre kilder, så hva er det neste beste miljøvennlige alternativet? Lokalt hentet (og økologisk) mat. Vanligvis er det beste stedet å få det, landets markeder og CSA. Hvis du holder fast på å produsere, kan du faktisk spare penger i prosessen.

Ikke sikker på CSAs eller markeder i ditt område, Real Time Farms har et fint kart for å hjelpe deg med å finne dem.

2. Bytt kjøtt med bønner / Quinoa / Veggies på minst en av dine ukentlige måltider

Jeg har skiftet til vegetarisme for mange år siden. Helse- og kostnadsbesparelsen har vært enestående - ca $ 2-3k per år. Miljøpåvirkningen? Forbløffende. Det tar 16 pund korn / soya og 5 214 liter vann for å produsere 1 pund spiselig biff (samme mengde vann som en amerikansk bruker på dusjer i et år i gjennomsnitt). Det tar 78 kalorier av fossilt brennstoff for å produsere 1 kalori protein fra biff, mens bare 2 kalorier av drivstoff for å produsere kalori fra soyabønner. Ønsker mer? Mengden av plantevernmidler per hektar av mais (hovedfôr til husdyr), har økt 100.000% siden 1945.

Så denne er super enkel. Trekk opp noen oppskrifter på nettet og erstatt det kjøttmidstykket med en kombinasjon av bønner / quinoa / veggies. Du, lommeboken og planeten vil alle bli sundere for det - og du vil redusere etterspørselen etter masseprodusert dyster elendighet.

3. Ta dine egne containere og bytt til bulkmat på minst 3 dagligvarer

Den gjennomsnittlige amerikanske produserer 4,43 lbs. av søppel per person per dag. Mye av det kommer fra matemballasje. Så i stedet for å akseptere at havregryn, quinoa, brun ris, valnøtter eller soyabønner kommer i små mengder, omgitt av plast som vil ende opp i et deponi - kjøp det i bulk istedenfor og ta med din egen, gjenbrukbare beholder for å pakke den.

Shopping på Costco eller engros butikker kan også bidra til å redusere emballasjen. En 36 oz. krukke med peanøttsmør, for eksempel, produserer 3 x mindre avfall enn 3-12 unse krukker. Og godheten på innsiden er like velsmakende.

Bonus? Det er nesten alltid billigere i bulk uansett.

Du kan også kutte ned matavfallet ditt ved å kompostere matskrap for å berike hagen du har nå ... livskring og ting.

4. Lag dine egne virkelig miljøvennlige rengjøringsmidler

Selv om de fleste såkalte "grønne rengjøringsmidler" hevder å være miljøvennlige, er det egentlig ingen føderale bestemmelser om hva "grønn" er. Det samme gjelder for "naturlig". Hva er "naturlig"? Jeg antar at det er noe som ikke ble opprettet fra fremmede metaller hentet fra en asteroid eller produsert fra et vitenskapelig eksperiment som gikk galt, men det sier ikke mye.

Hvis du har vann, sitron, natron, hvit eddik, gnidningsalkohol, hydrogenperoksid og heksehassel, kan du lage hjemmelagde rensekombinasjoner som vil rense nesten alt, er 100% trygge og sannsynligvis mer effektive enn butikken. -kjøpt søppel. Bare vær sikker på at du ikke kombinerer ting som ikke bør kombineres (ammoniakk og blekemiddel produserer vanligvis ikke trygt røyk når det blandes med andre ting). Og du kan kjøpe dem i store enhetsstørrelser, og redusere emballasjeavfall i prosessen. Og det er HELLA billigere!

Prøv denne glass / all-purpose renere:

  • 1 kopp hvit eddik
  • 2 kopper vann
  • 1/4 kopp sitronsaft

Her er en artikkel om hvordan man lager giftfri rengjøringsmidler.

5. Stopp å kjøpe flaske drinker og investere i en BPA-Free ReUsable Bottle

Hvis du kjøper flaskevann, vil jeg at du skal slå deg i ansiktet akkurat nå.

Til å begynne med, hver flaske kjøpt er emballasjeavfall til en ekstrem.

Hvis du bryr deg noe om penger, gjorde jeg matte, og hver gang du kjøper en flaske vann for $ 1, betaler du 2,279 ganger hva du ville hvis du fylte den samme flasken med like forfriskende kranvann.

Smaksprøver har vist at folk ikke kan fortelle forskjellen, så få den misnomer ut av hodet ditt og la den permanente bryteren trykke på.

6. Trekk ut stikkontakten

Vet ikke hva vampyrapparater er der ute, suger bort pengene dine og miljøet, mens de sitter der, ikke engang i bruk? Her er en liste over vampyr standby strøm apparater å starte.

Jeg anbefaler også å bruke en strømmåler for å måle alle plug-in elementer i huset ditt. Her er resultatene fra min elektriske bruksmåling. Handlingene som ble tatt, lagret meg 22% på min elektriske regning.

Sett inn vampyrene når du trenger dem, og koble dem fra når du ikke gjør det. Det er enkelt, planetbesparende, pengerbesparende, og du kan faktisk brenne en kalori eller to i prosessen.

7. Bytt til lav-flow dusjhode

Jeg har prøvd noen, og med en god, vet du ikke en gang det er lavtflytende. Men du sparer 50% + vann i prosessen.

Dette er lav-flow dusjhode jeg personlig bruker (på 1,85 gpm innstillingen), og den har strøm til å levere en 3-minutters eller mindre dusj. Gjennomsnittlig dusjhoder bruker 4,2 gpm.

Det er ganske vist noen lav-flow dusjhoder som ikke har varene. Jeg prøvde en 1,25 gpm dusjhode, men dusjen var to ganger så lang, noe som gjorde den ineffektiv.

For en familie på fire vil du spare 21.000 liter vann og ca 200 dollar i energikostnader per år. Hvor ellers kan du få en 1000% avkastning innen det første året å kjøpe noe?

Bytte er bokstavelig talt like enkelt som å skru av det gamle dusjhode og skru på det nye.

Her er noen andre måter å spare penger på vann også.

8. Få en digital programmerbar termostat

Det kan ikke være noe mer verdensklasse enn å varme eller kjøle et hjem til nivåer du ikke trenger mens du arbeider eller sover.

Den enkleste måten å spare mye penger på oppvarming og kjølingskostnader er å bytte ut termostaten til en digital programmerbar termostat.

Det er ekstremt lett å gjøre, så lenge du har en skrutrekker. Hvis du kjøper en $ 60-enhet (synes å være omtrent gjennomsnittlig), kan det gi deg en avkastning på 300% i løpet av det første året, og ingenting annet enn kule besparelser etter det.

9. Begynn å sykle den sykkelen til å fungere!

Langtidslesere er sannsynligvis lei av å høre dette, men jeg skal gjenta det igjen. Den største økonomiske, helse- og planetbesparende bevegelsen jeg har laget i løpet av de siste 5 årene, kanskje i mitt liv, selger bilen min og sykler på jobb.

Hvis du aldri har gjort det, må du prøve det - og det er ingen bedre uke enn denne uken.

Du føler deg avslappet når du kommer til jobb. Du brenner av stress og kalorier på vei tilbake, og i prosessen bidro du ikke mer til global oppvarming eller bruke penger.

Hvor mye penger kan du spare? Her er en sykling mot kjøreregner, slik at du kan plugge inn dine egne tall. Det er ganske mulig at du kunne lagre $ 1M eller mer i å gjøre bevegelsen.

Stopp å gjøre unnskyldninger. Gjør det.

10. Selg noen ting på Craigslist, og kjøp deretter noe du vanligvis vil kjøpe

Hvor mange ganger har du hørt en historie om noen som kjøper noe brukt på Craigslist, bruker det en stund, og selger den i minst like mye på Craigslist på et senere tidspunkt?

Det er ingen større pengerbesparende oppfinnelse som har potensial til å fullstendig stoppe buy -> use -> søppelsyklusen som er så utbredt i vårt samfunn.

Hvis du ikke har brukt det på denne måten, kan det være ganske konkurransedyktig. Jeg anbefaler å sette opp RSS-feeder for nøkkelord for elementer du trenger, og deretter handle raskt når de kommer opp.

I prosessen har du stoppet den søppelfulle syklusen, holdt et element ut av deponiet og spart deg mye penger.

Earth Day Diskusjon:

  1. Hva skal du gjøre på denne jorddagen?
  2. Hva ville ha gjort din topp 10 anbefalte handlingsliste?

Kommentarer På Nettstedet: