De fleste av oss har hørt noen cringe-verdig leie historier, eller opplevde noen få. Unresponsive utleiere, bugproblemer eller lunket språk kan alle gjøre din levende situasjon fryktelig.

Personlig var min siste utleier et mareritt å kontakte for reparasjoner. Flere lysarmaturer mislyktes på meg gjennom årene, så jeg bestemte meg for at jeg hadde fått nok og reparert de defekte armaturene selv. Ironisk nok planlegger min utleier en inspeksjon dagen etter, og en tvist brøt ut om hvorvidt mitt innskudd skal legges for mitt ulovlige arbeid. På slutten av dagen bestemte min utleier seg ikke for å dokke meg da vi bestemte oss for at hun hadde forsømt å ha gitt meg noe valg.

Å unngå disse problematiske situasjonene starter med å signere effektive leieavtaler som vil sikre harmoni mellom leietakere og utleiere. Et ideelt forhold trenger åpen kommunikasjon fra begynnelsen for å sikre at utleier vil være oppmerksom og leietakerne vil være respektfull.

For å hjelpe, har jeg samlet denne listen med elleve tips for å bedre forstå leien din og sørge for at du nyter levevilkårene for kontraktens varighet:

1. Vet hvordan du leser en leieavtale

Her er to grunnleggende ting du alltid bør huske på: Leien din kan ikke gå opp til kontrakten utløper, og du kan ikke utsettes uten å bryte kontrakten. På slutten av dagen driver huseiere en virksomhet, og leietakere vil ha en fredelig eksistens. Med en liten forhandling bør begge sider være i stand til å gå glade.

---

David Adams er grunnleggeren av HomeSuite, en online markedsplass for midlertidig innredet boliger som bruker teknologi, data og kundeservice for å gi best mulig opplevelse for leietakere og utleiere. Koble til David på Twitter.

Kommentarer På Nettstedet:

Nyttig Informasjon Jun 20 2019