Prøv disse enkle tweaks for å sikre at chi flyter fritt gjennom hjemmet ditt.

Kan riktig feng shui i ditt hjem eller leilighet forbedre alt fra søvnen til bankkontoen din? Som utøvere av den gamle kinesiske kunst forteller det, ja. Kjernen er feng shui en praksis basert på ideen om at mennesker er knyttet til miljøene våre. Så det vi velger å bringe inn i hjemmet vårt og hvordan vi dekorerer, kan alle påvirke strømmen av chi (eller energi), som igjen kan påvirke vår helse og vår lykke.

Feng shui er mye mer tilgjengelig enn du kanskje tror. Alt du trenger er noen få enkle trinn for å "forbedre din feng", som mester Jennifer Bonetto fra Real Feng Shui SOULutions i Santa Monica, CA, legger den. "Mange mennesker antar feng shui innebærer å kjøpe en haug med kompliserte tchotchkes - bambus fløyter, statuer og andre pyntegjenstander som skal balansere energi," forklarer hun. "De vil fylle huset deres med disse tingene og si," OK, jeg er feng shui-ed! "Men så får de ikke resultater."

Enten du er klar til å flytte inn i det hjemmet til salgs i Athens, GA, eller en leilighet til leie i Boston, MA, her er noen ideer for å forbedre feng shui gjennom hele rommet ditt, fra inngang til badet.

1. Opprettholde en 6-fots klaring. Alt innen 6 meter fra inngangsdøren - både innvendig og utvendig - må være tydelig og ryddig for å hjelpe energistrømmen. Gulvmatter er OK, men unngå å sette ting som skoheiser og andre hindringer umiddelbart rundt døren.

2. Legg til planter. Potteplanter på en balkong, uteplass eller inngang kan bidra til å stimulere til levende energi i og rundt hjemmet.

3. Velg din palett med omtanke. Selv om rød er feng shuiens 2016-farge, anbefaler Bonetto å maler vegger eller dører rødt (gode nyheter om du er leietaker, siden du kanskje ikke kan male i det hele tatt!). "Avhengig av hjemvendt retning og hvilken vegg du maler rødt, kan det faktisk være uflaks," sier hun. "Jeg ville bare bruke aksentstykker og tilbehør som et teppe, puter, kaste tepper osv."

4. Legg til levende ting. Planter flytter energi og absorberer negative vibber. Husdyr er også en god ting, fordi de beveger seg rundt i hjemmene våre!

5. Vurder form og skala. I motsetning til popular tro favoriserer feng shui ikke utelukkende møbler med avrundede kanter. Faktisk er en rekke former det beste alternativet for å oppnå et velbalansert rom. Bonetto legger til at møblene skal være i skala og i forhold til størrelsen på rommet. "Jeg ville unngå overdimensjonerte møbler i et lite sted og omvendt: små møbler i et stort rom," sier hun.

6. Kast litt lys. Lys aktiverer energi, mens mørke hjørner og områder antas å indikere forsømte deler av livet ditt. Pass på at du har nok lyskilder til å belyse hele rommet og prøve en blanding av størrelser og intensiteter.

7. Frigjør counter space.Støv apparater du ikke bruker regelmessig for å åpne opp plass og inspirere mer energi og bevegelse. Å redigere utstående elementer - selv den kakofonien av magneter på kjøleskapet ditt - er nøkkelen til å oppnå et feng shui-hus.

8. Gjør det trygt. Oppbevar kniver i en knivblokk eller en organisert skuff, og hvis du har plass, ordne potter i skap, ikke dangling på kroker overhead (pro tip: Kobberpotter og panner tiltrekker positive chi). Ved å rive ditt rom med skarpe og tunge gjenstander, vil det se ut og føles lettere, for ikke å nevne være tryggere.

9. Rengjør en skuff. Hvis du føler deg overveldet av rot og vet ikke hvor du skal begynne, prøv å starte med en "gi til veldedighet" haug. Ofte er alt som trengs, dette første skrittet for å gi deg muligheten til å declutter hele hjemmet ditt.

10. Vurder din sengeplassering. Unngå å sette sengen mot en vegg i tilknytning til badet eller kjøkkenet; gjør det så antas å påvirke helsen negativt.

11. Unngå store speil.Når et speil reflekterer sengen eller en del av kroppen din, kan det forårsake søvnløshet. Hvis du er en leietaker fast med vegg-til-vegg skap-dør speil, skyv dørene åpne om natten, installer gardiner du kan tegne før sengetid, eller legg til kontaktpapir for å dekke dem opp.

12. Skjul elektronikk. Hvis du har en TV i soverommet, trekk den ut og kast et håndkle over det om natten. Hold også bærbare datamaskiner og mobiltelefoner ut av nattbordet, slik at de ikke forstyrrer din sirkadiske rytme; Elektroniske enheter er best stuvet i et annet rom mens du sover.

13. Lukk lokket.Feng shui traditionalister tror at en åpen drenering kan sap energi (og penger) fra et rom. Toalettet er den største dreneringen på badet, så hold lokket stengt.

14. Gå utenfor sentrum.Shopping for et nytt hjem? Unngå å kjøpe eller leie et sted med bad som faller midt i planløsning. Et sentralt bad er uheldig og tenkt å forårsake penger, sier Bonetto.

15. Prøv beroligende nyanser.Svart og rød er aktivatorfarger som kan kaste opp nervesystemet. Velg jordetoner på badet for å skape en rolig og foryngende atmosfære.

Hvilke skritt har du tatt for å oppnå feng shui i ditt hjem eller leilighet? Fortell oss i kommentarene!

Kommentarer På Nettstedet: