I forrige uke skrev jeg en artikkel om å få økonomien din organisert for 2006: Jeg skal sparke noen personligefinansierte asss.

I dag skal vi starte 2006 ved å få pengene dine organisert. Her er avtalen: Vi begynner steg for steg, begynner med utgiftene dine (hvor spiser du penger?), Får kontoene dine rettet ut (betaler du avgifter?), Og gjør deg klar til å dele pengene dine i forskjellige bøtter (lagring, investering, etc).

Å få dine budsjett ting vil være vanskelig, men det vil være verdt det. Når du gjør det for første gang, er det uendelig enklere etterpå.

Så, i de neste ukene, kommer vi inn i vekstmodusen, hvor du kan ta dine skjønnsmessige penger og begynne å investere det. Jeg vil hjelpe deg med å finne ut hva slags investeringsvogner er fornuftige (aksjer, obligasjoner, pensjonskontoer, osv.) Avhengig av situasjonen din.

Underveis håper jeg at du legger til kommentarer til disse innleggene, stiller spørsmål og forteller oss hvilke andre personlige finanshistorier du har hørt om fra vennene dine osv. Den kule tingen er at alle kan se og lære av det.

* * *
Hva skjer neste tirsdag 17. januar

1. Få alle dine investerbare penger på ett sted (3 timer) Først vil jeg at du først skal finne ut hvor mye du må investere. Dette er penger du vil legge bort på kort sikt (1-3 år, kanskje for hus eller bil), og penger du ikke trenger lenge (5 + år). Nå er en av de største hindringene for å komme i gang, å ha penger på 15 forskjellige steder. Du bør også få dette på en konto slik at det er lett å nå. (Merk: Hvis pengene dine allerede er på et sted som et fond, må du ikke selge det bare slik at du kan få det på ett sted. Du ville synes at Jeg ville ikke si det, men ...)

Hvis du ikke tror at investering er viktig, bare få pengene dine på ett sted uansett. Jeg skal vise deg hvorfor det er verdt tiden din litt senere.

Bunnlinjen: Få alle dine investerbare penger på ett sted.

2. Finn ut hvor mye du bruker per uke (4 timer) For det andre vil jeg at du skal forstå hvor mye du bruker per uke, og hva du bruker den på. Dette er vanskelig. Hvis du allerede har et budsjett i Quicken / Money eller noe annet, flott! Det er bare noen få klikk å få informasjonen. Men siden 99,99% av folk ikke gjør det, må du rekonstruere det du brukte i desember.

Slik gjør du det:

  • Skriv ned din nåværende inntekt.
  • Skriv ned hva du for tiden bruke i forskjellige kategorier som å gå ut, klær, mat, bilforsikring, gass, etc. Hold det enkelt: Bare ta med de ting du bruker penger på, ha en "Diverse" kategori for ting du ikke står for, og hvis du ikke Jeg vet ikke om skattene dine, la den stå tom. Jeg har omtrent 10 kategorier totalt. Her er et utvalgsbudsjett.
  • Skriv ned hva du vil å tilbringe per uke i disse kategoriene.
  • Begynn å gråte.

Ikke bekymre deg. Vi løser det.

Her er de beste 2 maler: Budsjett regneark 1 og Budsjett regneark 2. (Takk til Wayne og Kiran; FYI det første regnearket er fra MS Office-malingssiden).

3. Pass på at du ikke betaler avgifter på bankkontoen eller kredittkortet ditt (1 time)

  • Kredittkort: Ring kredittkortet ditt og sørg for at du har et kort uten årlig avgift. (Den eneste grunnen til at du skal ha en avgift er at kostnaden på $ 65 eller hva som er oppveid av fordelene du får, som tonnevis med gratis mil, etc. Dette er neppe noen gang tilfelle med aldersgruppens utgiftsvaner.) Hvis kortet ditt har et gebyr, få et kredittkort uten gebyr. Mer informasjon i min forrige artikkel, Alt om kredittkort.
  • Bankkontoer: Ring din bank og sørg for at du ikke betaler noen avgifter. Hvis du er student, fortell dem det og høflig, men sterkt be om å bli byttet til en no-fee, no-minimum konto. Hvis banken sier at de ikke kan tilby det, må du bruke min-no-fee, no-minimum strategi.

4. Få kredittrapporten din. Det er gratis. (30 minutter) På grunn av en ny lov har du rett til å få din gratis kredittrapport en gang i året. Kredittrapporten din vil vise deg hvilke kontoer du har åpen og din kreditthistorie. Sjekk dette for feil. De skjer mye og er veldig veldig dårlige. Få kreditt rapportere her: http://www.AnnualCreditReport.com.

(Merk: Dette er ikke din kreditt poengsum, som koster $ 30. Jeg sterk oppfordrer deg til å få kredittpoeng, selv om det koster litt penger. Dette vil fortelle deg nøyaktig hva kreditorer bruker til å vurdere dine lån og renter. Få kreditt poengsum her: http://www.transunion.com.)

5. Åpne en høy interesse bankkonto (30 minutter) Bankens rente er sannsynligvis ca. 0,5% APY, som suger. Åpne en høye sparingskonto, som gir deg en bedre rente.

FYI, her er hvordan jeg opprettet mine finansielle kontoer.

* * *

Kommentarer På Nettstedet: