Leter du etter økonomiske løsninger som du faktisk kan holde fast i dette året?

Hvis noen vet hvor vanskelig det er å holde seg til resolusjoner, er det meg. Hvis jeg hadde en dollar for hver gang jeg lovte at jeg skulle ... slutte å snakke om hvor ekte Sasquatch er, eller ... slutte å snike i hunden min og skylde det på ham - da ville jeg være rik.

Å gi en one-size-passer-alle personlige økonomi oppløsning listen er utrolig urealistisk, og bare rett og slett arrogant. Derfor ønsket jeg å gi en liste over 10 økonomiske landemerker som du kan sette opp for å oppnå i 2010 for å forbedre din økonomiske trivsel og bygge et godt grunnlag for fremtiden.

Min utfordring for deg er å plukke 3 av de 10 som skal fokusere på i 2010 og dele hva de er i kommentarene. Kryss mer enn tre av listen? Du er en all stjerne. Har alle disse krysset av listen din allerede? Så hva er neste for deg? Del med oss!

1. Start en IRA

En IRA er viktig for enhver pensjonsstrategi. Hvis du ikke har en, hva venter du på? Det ville ikke være en dårlig idé å ha både en tradisjonell og en Roth IRA heller, for å gi deg muligheter for å komme til skattetid.

Jeg flyttet nylig min IRA fra ETrade til TradeKing (nå "Ally Invest"), fordi de tilbød null inaktivitetsavgifter, null årlige avgifter, de får konsekvent gode anmeldelser, og handler er bare $ 4,95. Det kan være et godt sted å starte. Også, sjekk ut mitt innlegg på maksimal IRA bidrag for noen pekere på IRA grenser og tidsfrister.

2. Lag et budsjett - og hold deg til det

Dette burde virkelig være trinn én for alle. Og jeg snakker ikke bare om å se på Mintinntektene dine og utgifter, og hvis du er i svart, kaller det bra. Sann planlegging krever at du kjenner hver kilde til gjentatte utgifter og inntekter, og deretter planlegger de større engangskostnadene. Her er et gratis budsjettplanlegging regneark som jeg opprettet og brukte for å få deg til å hoppe i gang.

3. Rull over gamle 401K penger i din IRA

Hvis du har gamle 401 (k) fra tidligere arbeidsgivere som bare sitter rundt, kan de bare gjøre noe annet enn å samle høye vedlikeholdsavgifter. Konsolidering av pensjonskontoene dine kan være svært motiverende og spare penger i det lange løp. For ikke å nevne, kan det være ekstremt vanskelig å få oversikt over din spredning på tvers av et stort antall pensjonskontoer.

4. Nedgradere kjøretøyet ditt

Min beslutning om å selge kjøretøyet mitt og begynne å ta kollektivtransport var en av de beste beslutningene jeg noensinne har gjort økonomisk. Hvis du er i stand til å gå så langt, vil jeg anbefale det. Jeg anslår at jeg var i stand til å spare minst 3,500 dollar årlig.

Samtidig reduserte jeg mitt totale karbonavtrykk med 1,3 tonn (10%) årlig. Hvis offentlig transport ikke er et alternativ, og du betaler på et kjøretøy, bør du vurdere nedgradering for å spare ekstreme penger i 2010.

5. Få din fullstendig arbeidsgivers 401 (k) kamp

Om din arbeidsgiver er villig til å matche 2 eller 100% av dine 401 (k) bidrag, er det gal å ikke dra nytte av kampen, hvis du har penger tilgjengelig for å bidra. Ta kontakt med arbeidsgiveren for å se hvordan du kan maksimere deres kamp.

6. Lagre et års verdi for levekostnader i dine nødsparinger

Det kan høres ut som litt mye, men hvis du klarer å gjøre det, kan det være en livredder. Da min kone ble lagt av i 3 måneder i 2009, vet jeg ikke hva vi ville ha gjort hvis vi hadde bodd lønnssjekk-til-lønnssjekk. Her er noen tips om hvordan du får tak i din nødsparing.

7. Eliminere all dårlig gjeld

Nesten all gjeld utenom studielån og boliglån kan med rette betraktes som "dårlig gjeld". Lag 2010 året som du vil betale det og begynn et nytt finansielt kapittel i livet ditt.

8. Ryd opp kreditthistorikken din

Annualcreditreport.com (et autorisert nettsted) gir deg tre gratis kredittrapporter årlig fra hver av de tre store kredittovervåkingsselskapene - Equifax, TransUnion og Experian. Plasser dem ut 4 måneder fra hverandre for å holde seg på toppen av eventuelle store endringer. Lukk ned alle kontoer som du ikke har til hensikt å bruke igjen og bestride eventuelle uoverensstemmelser eller merkelige elementer som du ikke kan forklare.

Se opp for kreditt score upsells, og for all del, vær borte fra mindre anerkjente nettsteder som freecreditreport.com.

9. Klipp ut verktøyregningene dine

Med en kombinasjon av bare å spørre og gjøre litt forskning, kan du kutte regningene dine betydelig. I 2009 var jeg i stand til å kutte telefonregningen min i halv med Ooma (for en besparelse på $ 30 / mo.), Og kuttet min Comcast-regning med 33% (for en besparelse på $ 43) uten å miste noen tjeneste! Det er $ 73 / mo. i besparelser, eller $ 876 årlig!

10. Planlegg måltidene minst en uke i forveien

Kan høres litt latterlig, men planlegger måltidene dine før tiden sikrer at når du går på dagligvarehandel, kjøper du alt du trenger. Dette kutter ned på impulsmatutgifter fra å spise ute eller bekymre deg for hvor du skal finne ditt neste måltid. Det eliminerer også stresset av å ikke ha ditt neste måltid rundt (vi er jaktere av natur, tross alt).

Finansielle løsninger:

  • Hvilke 3 av de 10 vil du velge å fokusere på? Hvorfor?
  • Har alle disse krysset av listen din allerede? Så hva er neste for deg? Del med oss!
  • Hva er dine økonomiske mål for 2010?

Kommentarer På Nettstedet: