Denne tiden av året tilbyr de fleste arbeidsgivere "åpen innmelding" (også årlig innmelding). Det er en periode hvor du kan endre dine valgvalg.

Og det er vanligvis den eneste tiden i løpet av året at du kan gjøre dette utenfor en kvalifiserende begivenhet. En kvalifiserende begivenhet er vanligvis en stor livsendring (dvs. nyfødt, ekteskap, død i familie osv.) Der du kan gjøre en stor forandring i dine ansattes fordeler.

I 2011 er det noen unike endringer i fleksible utgifterskonto (FSA), HSA og MSA.

2011 FSA Endringer (gjelder også for HSAs og MSAs)

Plutselig er fleksible utgiftsregnskap ikke så fleksible lenger. Som en del av Affordable Care Act, kan du ikke lenger kjøpe over tellerne med FSA, HSA og MSA. Ifølge IRS,

"Under den nye standarden kan kostnaden for en medisin eller et medisin mot disken ikke bli refundert fra kontoen, med mindre det er oppnådd resept. Endringen påvirker ikke insulin, selv om det er kjøpt uten resept eller andre helsekostnader som medisinsk utstyr, øyeglass, kontaktlinser, sambetalte og fradragsberettigede. Den nye standarden gjelder kun for kjøp som er foretatt 1. januar 2011, slik at krav på medisiner eller legemidler som er kjøpt uten resept i 2010, fortsatt kan tilbakebetales i 2011, hvis det er tillatt av arbeidsgiverens plan. "

Hvis du ikke kom nær å treffe FSA-bidraget i 2010 og brukte det til å kjøpe mye over disker, kan du redusere 2011-bidraget ditt som noen midler du ikke bruker etter datoen som er skissert i planen din blir automatisk fortapt.

For mer informasjon om denne endringen, sjekk ut rimelig omsorgslov FSA Q & A.

Og mens du graver inn på din fleksible utgifterskonto, bør du også fullføre følgende sjekkliste:

Oppdater helseforsikring: Mange arbeidsgivere gjør endringer i helseforsikringsplanetilbud, noe som kan påvirke din totale kostnad. Du vil se gjennom endringene for å se hvilket alternativ som gir mest mening for deg.

Oppdater mottakerne: Hvis du trenger å oppdatere mottakerne dine for 401k, livsforsikring, funksjonsforsikring eller annen fordel som arbeidsgiveren tilbyr, er det på tide å gjøre det.

Frivillig livsforsikring / Endring av funksjonsforsikring: Mange arbeidsgivere tilbyr ytterligere dekning og noen ganger med en hastighet som ikke kan slå hvis du skulle søke på egen hånd. Hvis du har opplevd en livsendring, kan det være på tide å revurdere hvor mye dekning du har valgt eller se på å få dekning for første gang.

Har du endret ditt FSA-bidrag i år på grunn av de nye endringene?

Kommentarer På Nettstedet: