Vi trenger alle en god personlig økonomi. Det er lett å miste disiplin når året går videre, akkurat som det er lett å spise mange cheeseburgere etter den første helseforayen. Mine personlige økonomifilosofier er veldig enkle: 1) Spar så mye du kan uten å krympe livsstilen din, 2) Dra nytte av alle pensjonsprogrammer og kampanjer, 3) Bygg rikdom ved å øke inntektene i stedet for bare å kutte kostnader, 4) aldri stole på noen andre eller regjeringen for en utdeling og 5) gjør personlig økonomi morsomt mens du gir noe av det bort.

Når jeg leser historier om 55 år gamle som har problemer med å få ender til å møtes fordi deres 99 ukers arbeidsledighetsforsikring har gått ut, bryr det meg ut. Men jeg klø også hodet mitt fordi etter 33 års lagring og investering, bør vi alle være på stranden et sted uten økonomisk omsorg! Å spare bare $ 10 000 i året i gjennomsnitt over 33 år betyr at du vil ha minst en million dollar spart opp dersom du returnerte samme rate på det totale aksjemarkedet i den tidsrammen. Derfor lurer jeg på om mange mennesker bare undergraver inntektene sine med hundretusener eller millioner av dollar bare for å dra nytte av statlige fordeler. Jeg vet at en av vennene mine er.

Ikke å spare og investere i arbeidslivet er helt irrasjonelt. Avhengig av regjeringens løfter om å ta vare på deg, er det også helt irrasjonelt. Har du ikke observert all korrupsjon, grådighet, tyveri og kraftløp som våre store ledere har vist over årtier? Regjeringen kan ikke engang styre sin egen økonomi, hvordan regner det med å hjelpe oss ut. Vi må ta vare på oss selv.

2011 MIDÅRSRAPPORT: PERSONLIGE FINANSIER

* Ta flere økonomiske risikoer. Jeg har aldri vært mye av en økonomisk risiko taker delvis fordi jeg er lett fornøyd med hva jeg gjør, og delvis fordi jeg er for kylling for å miste hundre tusen dollar. Selv om ting har gjenopprettet, var det foruroligende å observere så mye rikdomstiltak i 2008. Smerten med å miste $ 100 000 er minst 2 x gleden av å tjene $ 100 000. Jeg har ikke bestemt meg om å åpne opp en ny handelskonto for å dype markedet med, eller kjøpe en annen ferie eller leiebolig. Kanskje jeg kunne slå 100 000 dollar til en million dollar og overgå en av mine mål fra i fjor? Eller kanskje vil jeg miste $ 50.000 av det og bli alkoholist i en uke. Jeg er ute etter å investere i et annet privat selskap, så hvis du vet om noen lovende de der ute som trenger kapital, gi meg beskjed.

Jeg har vært 100% lange på finansmarkedet hele året til jeg sank ned aksjene i aksjene ned til 30% den 1. mai etter å ha vært opp 11%. Du vet fra min Twitter-strøm og ulike innlegg som jeg har vært bullish for en stund nå, men en 11% rampe etter 4 måneder var for mye av en god ting. Den 13. juni økte jeg min egenvektsvekt tilbake til 70%, som er der den trolig vil bli for resten av året. Jeg har ikke en god følelse for markedene nå etter samlingen. Men jeg vet at det er en fantastisk boble her i Bay Area, med alle sosiale medier og spillbedrifter som går offentlig for ekstraordinære verdivurderinger. Pengene flyter i varmt og tungt, og folk har lært fra dotcom-busten ved å raskt diversifisere seg til eiendoms- og stabile verdiinvesteringer. Aksjeinvesteringer er omtrent 35% av min nettoverdi, og resten er spredt mellom CDer og eiendommer.

Jeg har ikke tatt så mye økonomisk risiko som jeg ville ha likt. Årsaken er at jeg er komfortabel med en garantert 4% avkastning på kontanter, og jeg er bare for redd for å spekulere lenger. Når du kommer til et bestemt punkt, handler det egentlig om kapitalbeholdning og skape en jevn inntektsvekst. For eksempel er 4% på $ 100.000 ikke mye, men hvis du kan få 4% garantert på et par millioner, er det $ 80.000 i året risikofri, og du vil ikke risikere at mutteren så mye som om du bare hadde $ 100.000. Arbeidsledighetsbildet er fortsatt skummelt, og jeg er overrasket over at ledigheten fortsatt er over 9%. Jeg ser ikke at S & P500 får mer enn 10% for året, og jeg er allerede der.

Jeg har et prosjekt på Yakezie.com som vil koste meg titusenvis av dollar hvis jeg så velger å bygge. Det er en stor risiko, siden jeg aldri har brukt så mye penger på en gründeroppgave før. Men hver aksjeposisjon og private equity-posisjon jeg noensinne har investert i, er større, så kanskje jeg er overtenkende ting. Jeg burde tro på investeringen i meg, men jeg har ubestridelig tvil.

* Bli kvitt overflødig og opprettholde levekostnadene. Jeg er sterkt klar over livsstilsinflasjonen. Dette er problemet med å slappe av med rikere mennesker, eller bare eldre mennesker for den saks skyld. Jeg går med i en dyr tennisklubb, og nå kommer jeg til å bli med på dette feriestedets ferieprogram som koster $ 130.000 og "bare" $ 10.000 i året i 10 dager i en av deres "400 millioner dollar-boliger" rundt om i verden . Det er den billige pakken! Hvis jeg vil ha 30 dagers bruk om året, koster det $ 300.000 og $ 30.000 i året å bli med. I det minste gir de deg 70% egenkapital. Ummm, nei. Stopp å bruke penger som Snoop Dogg og forenkle livet. Bryt fri for ting og reduser, reduser, reduser.

En av de største utfordringene vil være å forbli sparsommelig, men ikke billig med venner som er velstående. Strategien jeg har møtt, er å bare bruke penger på dem, slik at de ikke har noe å si om hvordan jeg bor. Kaffe, lunsj, tennisballer, golfballer, middag uansett ... de er alle på meg, rik kompis. Vennligst ring ikke meg billig.

Jeg har gått til Goodwill 9 ganger i år, hvorav 5 var å hjelpe donere ting fra foreldrenes hus. Det var godt å bli kvitt mine ting og deres ting. Selv om det noen ganger var vanskelig å donere fra foreldrenes bunke på grunn av minner de har knyttet til elementene sine. Vi lagret alle de gode greiene, som Kodak-lysbildene fra 1950-tallet. Men jeg fant tonnevis av klær som min far hadde kjøpt for 25 år siden, som ikke har blitt brukt siden!

Jeg deltok ikke i "Exclusive Resorts" ferie medlemskapsprogram for en sprø $ 100.000 startavgift. Jeg har ikke kjøpt noe utenom, unntatt flere retro Nike basketball og tennissko jeg har ønsket siden jeg var barn, men hadde ikke råd til det. Mine største utgifter i år var på $ 10,000 tennisklubbs medlemsavgift, noe som var en rettferdig avgjørelse i ettertid på grunn av venner og kundeforhold jeg har bygget i de siste 6 månedene. Det dyreste kjøpet i år var et par tennisracketer som koster rundt $ 400. Ikke dårlig, siden jeg spiller 2-4X i uken. Jeg har brukt mange nødvendige penger til å bygge en bedrift, noe som føles veldig givende.

Min rike venn som ringte meg billig, kaller meg sparsom, noe som er fint. Jeg tror han kunne fortelle fra ansiktet mitt om morgenen at hans ord plaget meg og gjorde en samvittighetsfull innsats for å forandre seg. Alvorlig, ikke mange kan holde tritt med sin livsstil, flere millioner dollar ferie eiendom i Sør-Frankrike, 60 hektar stor vingård i Napa Valley med en tennisbane og så videre. Men jeg sparker rumpa sin i tennis, så det er kult med meg.

* Spar minst 60% av min bruttoinntekt etter å ha maksimert min 401K. Dette målet vil være på listen min hvert år til jeg går på pensjon. Alt er ganske mye automatisert som jeg sparer en lønnssjekk og 90% + av årsskiftet hvis jeg mottar en. Hvis jeg for en forekomst føler at det sparer dette beløpet min livsstil, vil jeg tillate meg å bruke mer ved å spare 50%. Heldigvis er god personlig økonomi ganske grunnleggende og logisk, og derfor prøver jeg og skriver om alle de morsomme tingene rundt personlig økonomi i stedet. Håper dere føler på samme måte om personlig økonomi, så vi kan adressere noen flere interessante emner i år.

Jeg har fortsatt å lagre 100% av alle andre lønnsslippene jeg får. Hvis jeg ikke gjorde noe annet, sparer det 50% av min etter skattinntekt der. Som for den andre lønnsslipp, sparer jeg noen ganger 20-35% av det, noen ganger bruker jeg alt. Så matematisk vil jeg spare minst 60% av min etter skattslønn i år. Og hvis verden ikke blir en del, vil jeg motta og spare minst 80% av min etter skatt bonus i år, noe som vil resultere i 70% + samlede besparelser for 2011.

Året til dato har jeg ikke følt at min sparingskode har krympet min livsstil ennå. Jeg har generelt en overflødig buffer på 10% mesteparten av tiden som jeg sparer eller investerer. Jeg har ikke kjøpt mange ting. I stedet har alle de store billettartene gått til opplevelser og livsstil: rundtursturer til Hawaii og Rio, tennisklubben, eventyr under ferie og så videre, samtidig som jeg dekluterer. Med overskytende buffer bruker jeg det mot et to ukers Middelhavet cruise jeg planlegger denne høsten.

Hvorfor har ikke livsstilsinflation virkelig grepet meg av det jeg ikke vet. Hvis du går ut av min primære bolig, er jeg i utgangspunktet levende som jeg var 7-8 år siden, da jeg gjorde 50-60% mindre. Samtidig føler jeg fremdeles at jeg burde leve det mer. Må jeg virkelig kjøre en 11 år gammel bil som lekker og rattles? Kan jeg egentlig ikke ta en 10-minutters drosjetur hjem etter en sen kveld med tennis i stedet for en 30 minutters lang busstur? Kan jeg virkelig ikke bruke 400 dollar på et luksuriøst par arbeidssko som varer evig, og en ny LED-TV siden pærene brenner ut i min 7 år gamle LCD-TV? Jeg burde føle meg i stand til, men jeg gjør det ikke fordi jeg fortsatt føler meg dårlig og har en tendens til å bruke ting til de helt går i stykker.

Tilknytning til personlig økonomi bloggere har innpodet mer sparsomhet i meg enn normalt, og det er en god ting. Men det er egentlig ikke noe poeng å tjene penger hvis du ikke bruker det på ting du liker. Hoarding Cash er en ganske meningsløs forsøk etter et visst beløp. Kanskje jeg ikke vil bruke mer fordi jeg vil pensjonere tidlig, og jeg vet at denne inntekten er noe av en anomali og derfor vil ikke vare evig. Når det er sagt, tror jeg fast alle av oss her vil dø med for mye penger.

NYE MIDÅÅRSMÅL

* Fremskynde en utleie boliglån utbetaling. Ved 4% er min SF leie boliglån min høyeste gjeldsrente. Det er ikke høyt av historiske standarder, men det er fortsatt 2,4% høyere enn den beste 5 og 7 årige CD-verdien nå. Alt er relativt, og det er viktig å lage spredene. Gitt mitt risikofrie returmål er 4%, jeg vil legge til ekstra $ 2.000 - $ 5.000 i måneden i prinsippet så lenge 10-årig avkastning og 5-7 år CD-priser er under 4%. Jeg vil sakte betale boliglånet innen 2017, som ville være 16 år tidlig på et 30-årig amortiseringslån. Det er ikke fornuftig å betale hvis alt går av i morgen fordi det er viktig å matche kontantstrømmer og ha likviditet for gode muligheter.

* Se etter å kjøpe utleieeiendom i Wyoming, Nevada eller Washington. Selv om Hawaii er fint, må jeg virkelig begynne å se på noen distressed egenskaper i disse tre livlige ingen inntektsskatt stater. Når jeg går på pensjon, vil jeg ikke at min passive og online inntekt skal skattlegges 10% av året av staten California. Hawaii har 8,5% statsskatt, og jeg vil ha muligheten til å ha bosted enten i Hawaii eller en av de tre utenlandsk skattstaten, avhengig av størrelsen på min inntekt. Jo større inntekt, desto mer verdt det er å være en bosatt i Washington.

Jeg tror virkelig på å bygge en portefølje av kontantstrømmer positive eiendeler. 10-20 år nedover linjen, er det ikke noe bedre enn å ha et betalt boliglån, en eiendomsforvalter som gjør alt arbeidet, og en gjentatt inntekt på et mer enn sannsynlig høyt verdsatt aktivum.

WRAP UP

Alt er ganske mye på auto-pilot, noe som gjør ting litt kjedelig. Jeg kan forutsi hva min flytende nettoverdi vil være 12 måneder fra nå innen et + / - 10% område hvis jeg fortsatt har en jobb, noe som er grunn til hvorfor jeg vil ta mer risiko! Dagdrømmer har hjulpet oppveksten av personlig økonomi til tider. Jeg liker å kjøre til den dyreste delen av byen og gå på en jog for å bli inspirert. Jeg elsker å stoppe av noen bilforhandler og late som jeg er i ferd med å kaste bort penger ved å komme bak rattet og inhalere den nye bilens lukt. Jeg blir begeistret når leserne e-post i å spørre om hjelp, som en leser gjorde om en far som var redd for å miste funksjonshemmede utbetalinger hvis han solgte trær på hans land. Vi fant en løsning, og faren kommer til å bli bra!

Jeg vil gjerne for flere lesere å poste i noen alvorlige spørsmål som er svære å svare på. Prøv og stub meg hvis du vil fordi vi har skåret gjennom pengens mysterier for en stund nå. Det er morsomt å bruke samfunnet her for å finne det beste svaret. Tusenvis av hoder er definitivt bedre enn bare en!

Passiv inntekt X Factor - Starte et nettsted

Det har vært rundt seks år siden jeg startet, og jeg tjener faktisk en god passiv inntektsstrøm på nettet. Topp 1% av alle innleggene genererer 31% av all trafikk. Gjennomsnittlig alder på de øverste 1% innleggene er 2,3 år gammel. Med andre ord, etter å ha satt i timene for å skrive noe veldig kjøttfullt innhold over to år siden, genererer 10 innlegg konsekvent en månedlig tilbakevendende inntektsstrøm som er helt passiv.

Jeg trodde aldri at jeg kunne avslutte jobben min i 2012 bare tre år etter at jeg startet. Men ved å starte en finanskrisedag i 2009, gjør faktisk mer enn hele mitt passive inntektsresultat som tok 15 år å bygge. Hvis du liker å skrive, koble til mennesker på nettet og nyte mer frihet, kan du se hvordan du kan sette opp en WordPress-blogg på 15 minutter med Bluehost. Det er billig og lett å starte!

Foto: Stray hund under en bro i midten av Kina av Sam.

hilsen,

Sam

Kommentarer På Nettstedet: