Jeg har et spesielt talent for å få kvinner til å gråte. Det er ikke forsettlig, det skjer bare. Jeg husker, ett år under college var jeg en RA, og en lørdag hadde jeg en serie med back-to-back møter med mine innbyggere for å prøve å løse alle slags problemer. Jeg hater min romkamerat! Jeg mislyktes bare min test. Hva skal jeg gjøre med livet mitt? Ting som det. På slutten av dagen var jeg ganske sulten. Så det var med stor skuffelse at jeg så på kalenderen min og skjønte at jeg hadde et enda møte, denne med to romkamerater.

En av dem var en veldig søt jente som bare ønsket den normale høyskoleopplevelsen. Den andre romkameraten var litt merkelig - hun ville våkne om klokka 5 og begynner umiddelbart å skrive veldig høyt og ringe folk på telefonen for å snakke om hennes karakterer. Mens jeg hørte deres klager, var alt jeg kunne tenke på, hvordan magen min sakte spiste seg selv. 15 minutter senere fant jeg meg selv i den merkelige situasjonen at jeg hadde to kvinner gråte på min futon mens jeg spiste en pose med Flaming Hot Cheetos. "Vil du ha noe?" Var stort sett alt jeg kunne mønstre. Cheetos var veldig bra skjønt.

Det jeg lærte av å hjelpe mine innbyggere - og senere mine venner - var det for mange unge, det er et spill som spilles rundt oss som vi ikke skjønner. Det er sant for penger (ingen lærer oss dette), jobber, relasjoner og helse.

I år vil jeg hjelpe deg med å dekke noen av de viktigste teknikkene, rammene og taktikkene du kan bruke hvor som helst for å leve et rikere liv. Disse vil hjelpe deg med å finne din lidenskap, tjene mer, finne din drømjobb, lære ekstrem sosial flyt, intervju mot verdens beste bedrifter (og vinn), og integrere kraftige systemer i livet ditt - i stedet for å stole på flyktig viljestyrke.

Jeg diskuterte også, inkludert en 3-måneders serie om å kutte tilbake på lattes, men jeg bestemte meg for at jeg hellere ville påføre 1,001 teen-angst / emo-stil kutt på kroppen min, så har mitt blodige lik sparket rundt i et sitrusfelt.

Så la meg vise deg hvordan jeg lærte om spillet som ble spilt rundt meg - opprinnelsen til disse kraftige systemene.

Hva er spillet som spilles rundt deg?

På begynnelsen av 20-tallet oppdaget jeg endelig at det var et spill som ble spilt rundt meg som jeg ikke engang innså.

Jeg trente regelmessig, men fikk ikke se noen virkelige resultater: Selv etter 6 måneder med å prøve å gå i vekt så jeg nøyaktig 0 endring. Som en høy / ectomorphic fyr hadde jeg kroppen til en supermodell - en kvinnelig supermodell. Ikke bra.

Jeg lurte på hvorfor jenter alltid gikk for dårlige gutter, så klaget over hvordan disse karene behandlet dem ... men unngikk hyggelige gutta.

Jeg kunne ikke forstå hvordan noen forfattere, bloggere og forretningsfolk blåste opp, mens bloggen min ikke en gang kunne få mer enn 5 kommentarer per blogginnlegg.

Hva gjorde jeg? Bestemte jeg meg for å gjøre uttømmende forskning og avsløre hemmelighetene til å trene, kvinner og bedrifter? Har jeg dedikert 4 timer per dag til å lage og teste forskjellige tilnærminger, ta deretter detaljert notater, og deretter forbedre iterativt?

Selvfølgelig ikke. Jeg fortalte meg selv at jeg trengte å "finne ut det" en dag. Da jeg var ute med venner, ville jeg klage på det med dem. Da gjorde jeg ingenting.

Det var helt irrasjonelt! På baksiden av hodet mitt har jeg aldri koblet denne lavnivå følelsen av klage / ubehag med faktisk CHANGING ting. Jeg var bare fornøyd med å klage ... eller utsette den til en annen dag.

Du vet at jeg studerte overtalelse og sosial innflytelse på Stanford. Jeg begynte å forstå hvordan menneskelig atferd virkelig fungerer. Og da jeg begynte å studere det intensivt, oppdaget jeg fascinerende innsikt. Mest om meg selv.

Som din rasistiske onkel som monopoliserer Thanksgiving ved å si at Obama er "for forskjellig fra oss amerikanere" (men hvem er egentlig bare rasistisk), viser det seg at for folk i 20 og 30-årene er uttrykket "jeg må finne ut det "Er også KODE for noe mye dypere.

Her er hva det egentlig betyr:

Se på den skjorten. Shit har nettopp blitt ekte.
(I videoen hører du at jeg henviser til et drømmeprosjekt. Mer om det senere.)

For de fleste av oss er det et spill som spilles rundt oss som vi ikke skjønner.

Se for eksempel på dette sitatet fra New York Times:

"Vi gjorde alt vi skulle," sa Stephanie Morales, 23, som ble uteksaminert fra Dartmouth College i 2009 med håp om å jobbe i kunsten. I stedet endte hun med å vente bord på en Chart House-restaurant i Weehawken, N.J., og tjente 2,17 dollar i timen pluss tips for å betale av studielånene. "Hva var poenget med å jobbe så hardt i 22 år hvis det ikke var noe der ute?" Sa fru Morales, som nå er en advokat og planlegger å delta på lovskolen.

Spillet som spilles rundt Stephanie er at hun mener at hun er skyldig i en jobb. Jeg er villig til å satse hun tror at hvis hun sender ut CV-en, skal hun "få" en jobb. Først når det ikke skjer, skylder vi alle andre ... men oss selv.

"Jeg har søkt på hundrevis og hundrevis av jobber på den tiden, og til tross for en sterk pedagogisk og profesjonell bakgrunn og utestående referanser har jeg ennå ikke fått så mye som et intervju. "-NYT

I løpet av årene lærte jeg at jeg kunne skylde på økonomien, jeg kunne skylde på kvinner, jeg kunne skylde alle andre ... eller jeg kunne forsøke å forstå spillet som ble spilt rundt meg dypt. For eksempel var det gutta som trente på hvem som ble ganske dratt. Hvorfor var jeg ikke? Ok, så kvinner fortsatte å gå tilbake til det jeg betraktet som "dårlige gutter" ... hvorfor? Og jeg lærte systematisk at det var vanskelig å bygge en bedrift til, for eksempel, jeg tjente over $ 100 000 på en time.

Jeg fant det fascinerende at vi "skulle" vite hvordan å mestre disse ferdighetene, men ingen noen gang lærer oss faktisk hvordan. Tenk på det: Du går ut av college og du plutselig skal få jobb. Hvem lærte oss hvordan å gjøre det?

Vi skal finne en livspartner. Hvem lærte oss hvordan?

Vi er "ment" for å kjøpe et hus, sørge for en familie, være sunn, respekter våre eldste, ha riktig etikette, reise rundt i verden ... men hvem lærte oss hvordan?

Det er det jeg vil lære deg: de faktiske strategiene og taktikkene som jeg testet for å få uforholdsmessige resultater. Ikke vage platituder ("hold budsjett!" + "Bruke mindre enn du tjener!" + "Vær deg selv!"), Men heller, virkelige strategier som har jobbet under gjentatt stresstesting. Ting som er bulletproof og vil fungere - inkludert de faktiske ord-for-ord-skriptene som IWT har blitt kjent for.

Det finner meg at det store flertallet av mennesker har stort, urealisert potensial. Tenk på alle tingene vi drømte om å gjøre på 22, rett ut av college. Av 25, hvor mange av oss trodde vi hadde reist rundt om i verden? Vær å lage 6 figurer (for noen av oss, enda mer). Eller ha en misunnelsesverdig jobb som vi var lidenskapelig om - og gjort en stor innvirkning?

Bare noen få år senere er det utrolig å se forskjellen mellom drømmer og virkelighet.

Nå er her hvor det blir interessant. De fleste mennesker, ser på forskjellen mellom deres drømmer og virkeligheten, begynner å skylde på noen eksterne krefter. Økonomien er dårlig! De jentene skal velge meg for meg. Ramit, du er ute av kontakt ... det virker ikke slik.

Men en veldig elitegruppe innser at eksterne krefter som "økonomien" betyr svært lite for dem. Se på denne linken, for eksempel - det er en diskusjonstråd om en fyr som velger mellom å jobbe i et hedgefond eller Facebook / Google / etc.

Stoppe. Ikke kast hendene dine i exasperation. Ikke si, "Det kan være fint hvis du gikk til STANFORD, men jeg kunne aldri få en jobb sånn." Kanskje kan du ikke. Men du kan sikkert lære av diskusjonen. Studer de ordene de bruker Analysere deres tankegang. Hva gjør disse menneskene i stand til å få elitejobber, mens andre mennesker klager over økonomien?

For mine IWT-studenter som har internalisert dette, innser de at makroøkonomi ikke har noe å gjøre med deres personlige økonomi. Disse menneskene begynner å fokusere på å systematisk forbedre seg selv.

Jeg skal bevise det for deg. I 2010 og 2011 skrev pressen om hvordan økonomien var i tatters, noe som er en fin måte å selge reklame på. HERREGUD! LILLE KYLLING! Kjør LOLFTW !! Likevel i det samme året, her er resultatene noen av studentene mine fikk:

"Jeg har vært en IWTYTBR-leser i mange år, har boken og kjøpt Earn1K. Jeg driver nå en sidevirksomhet ... som tjente $ 25k + i fjor. "- Jordan G.

"Jeg spurte endelig om en anmeldelse fra sjefen min om et år etter at jeg begynte å jobbe her (frilansere får vanligvis ikke en anmeldelse) ... I stedet for å tjene ca 28 800 dollar / år gjør jeg nå 38 400 dollar. Nesten en $ 10.000 heve føles som mye, men jeg føler meg enda bedre om å være en 33% økning - som ikke ble overlatt av min sjef. Han fortalte meg at det var enestående. ... det er virkelig takk til deg at jeg hadde tilliten og skriptet til å utføre. En økning på $ 10 000 ble opptjent fra rundt $ 15 for din eBok, og litt ekstra lesing og planlegging. Jeg vil definitivt kjøpe flere produkter fra deg - uansett hva du er på, jeg henter meg! " - Tessa

"[Jeg intervjuet for en ledende stilling og] blåste de intervjuende lederne ut av deres toalettseter. Hvorfor: fordi jeg endret skriptet, brukte dokumentmappen metoden, jobbet skygget min potensielle klient, skrev et detaljert forslag med 5 ting de kan gjøre i dag for å redde selskapet $ 1500 / uke SELV OM de ikke ansetter meg. Ramit, takk for ekstra $ 10k, 5 + uker ferie og 6% 401k. "- Justin R.

(Det er bokstavelig talt tusenvis av andre kommentarer som dette her, her og her.)

Bunnlinjen: La andre akseptere makroforhold som en unnskyldning for ikke å slå sine mål. Du vet at du har et veldig godt skudd på å kontrollere resultatene dine ved hjelp av en systematisk tilnærming til testing. Alt for å oppdage at spillet blir spilt rundt deg.

Det jeg lærte av å teste mine antagelser

Det er her det ble interessant. Da jeg begynte å bygge systemer for å knekke disse kodene, og jeg begynte å teste dem, fant jeg mønstre jeg ikke hadde sett før.

Tenk på disse scenariene:

Vi har alle venner som på en eller annen vis visste hva de ønsket å gjøre fra dag ett. Ikke bare er de vellykkede på det ... men de elsker det de gjør! Hvordan gjorde de det? De fleste av oss har flere interesser, og det er sånn vanskelig å velge noe og lukke de andre dørene. Likevel valgte disse vennene noe, fokusert på det, og det virket. Hvordan gjorde de det?

Eller vi alle kjenner venner som ikke er så smarte som vi er, men de er mer "vellykkede" (hva det betyr, for eksempel mer penger, bedre livsstil, osv.).

Eller vi har venner som går inn i et rom og beordrer oppmerksomhet, men vi kan ikke legge fingrene på hvordan de gjør det.

Interessant nok klager vi ofte om disse viktige områdene i våre liv, men vi gjør ingenting - den nøyaktige oppførelsen jeg utstod på college. Jeg skulle "finne ut det" en dag. For eksempel…

Penger klager. Jeg lærte at de fleste klager på penger for hele livet, men aldri ta en helg for å lese en god bok om hvordan de skal automatisere sin økonomi. De tror på å "prøve hardere" å redde, i stedet for å bruke kraften i psykologien til å gjøre pengene sine automatisk.

Hvorfor "dårlige gutter" får jenter. Jeg oppdaget at de "gutta guttene" de fleste gutta klager på, har faktisk visse tillitstrykk som de viser. Hadde jeg ikke lært dette, er jeg sikker på at jeg fortsatt vil klage bittert om jentene som gjør disse valgene. Helt irrasjonell! Likevel hvor mange av oss gjør dette med jobber / penger / karriere?

Intervjuerende mesterskap. Hvis du spør 100 personer hva de gjør i et jobbintervju, vil 90-95 si "Svar på spørsmålene sine." Gratulerer - de har allerede mistet. "Besvare spørsmål" er hva alle andre gjør, mens toppspillere går inn og formidler en skarp melding. Disse to tilnærmingene kan høres ut, men de er dypt forskjellige i praksis. (Jeg skal vise deg de faktiske videoene av hvordan jeg gjorde dette senere.) Når jeg lærte hvordan dette virket, begynte jeg å lukke intervju etter intervju, og til og med slo ut MBAer mens jeg var sophomore.

I de siste 8 årene - siden denne bloggen har eksistert - har det vært tilfeldige kommentatorer / e-postspesialister som ba om tilgang til systemet jeg bygde for å sikre $ 100 000 + i stipend, eller hvordan å eske verdens tøffeste intervjuer.

Jeg var aldri komfortabel å slippe dem fordi de hadde jobbet for meg, men jeg var ikke sikker på at de ville jobbe for alle. Men omtrent 18 måneder siden begynte jeg å tenke på hva som ville gjøre størst innvirkning på oss å leve et rikt liv.

Ikke enda et innlegg på å kutte på noe, men noe transformativt.

Utover penger. Et rikt liv

Jeg vil leve et rikt liv, så det er morsomt for meg å se at så mange sider fokuserer bare på pengepartiet, som om penger er alt. Heldigvis, selv innenfor pengedelen, fokuserer disse "ekspertene" på en ting: kutte tilbake. "Nei, du kan ikke kjøpe den latte! Nei, du kan ikke kjøpe de jeans. Selvfølgelig ikke, du kan ikke gå på ferie. "

Hvis du leser dette nettstedet, innser du at du ikke vil at en 60 år gammel fyr vifter fingeren i ansiktet ditt og forteller deg hva du ikke kan gjøre med pengene dine.

Du vil absolutt ikke lage ditt eget vaskemiddel.

I stedet la oss snakke om hva vi vil. Jeg vil kjøpe vennene mine en runde i baren og ikke bekymre deg for kredittkorterklæringen neste dag. Jeg vil ta spontane turer. Jeg forventer å kunne kjøpe en gave til familien min og ikke bekymre deg hvis jeg har penger på kontoen min.

Hvordan gjør vi det? Penger er en del av det, men bare en liten del. Jeg har dekket å tjene mer penger, spare penger og automatisere penger, og jeg har vært imponert over resultatene du har låst ned.

Deretter har jeg gjennom de siste årene gjennomført forskning for å finne ut det største området med størst potensial på å hjelpe oss med å leve et rikt liv.

Tenk på det - hvor bruker 97% + av oss 8 + timer / dag?

På jobbene våre.

Og når du tenker på det, har disse tre områdene av å leve et rikt liv - våre jobber, vår økonomi og våre relasjoner - en ting til felles: Vi er "ment" å vite hvordan de skal mestre dem, men ingen har aldri lært oss hvordan.

Derfor er jeg glad for å dele noe av mitt aller beste materiale om å finne en drømjobb med deg i 2012.

I år skal jeg trekke tilbake gardinen for å avdekke noen av de teknikkene jeg har brukt til å sikre jobbtilbud hos noen av verdens beste selskaper (inkludert Google, Intuit og et sikringsfond med flere milliarder dollar), generere millioner av inntekter og forhandle hundre tusen dollar i lønnsøkninger. Hver av disse teknikkene er testet og vist seg å fungere sammen med ikke bare meg, men et panel av studenter og venner som jeg har jobbet stille med i flere år.

Ikke bare hvordan vi gjorde det, men de faktiske ord-for-ord-skriptene, de faktiske e-postene, til og med intonasjonen jeg brukte i forhandlinger - alt som du kan bruke umiddelbart.

Det er endelig tid til å avdekke dem.

Nå vil det være enkelt å rulle ut 20 "Topp 10" lister, men jeg finner dem å være helt verdiløse, og jeg er ikke her for å kaste bort tiden din - eller å være din intellektuelle underholdning. Gå til TMZ hvis du vil ha det.

Hvis du er i 20 eller 30-årene, er resten av karrieren din lenge. Å ikke bruke tid på å gjøre den høyeste og beste bruken av tiden din er en travesty - noe jeg finner deprimerende. Kan du forestille deg å være i samme selskap 15 år fra nå? På den annen side kan du tenke deg strategisk å bruke jobben din for å hjelpe deg med å leve et rikt liv?

Det som er utrolig med drømmen din er at det store flertallet av folk gjør nøyaktig samme ting: De "oppdaterer deres CV" (hvis du bruker disse ordene, har du allerede mistet ... Jeg skal forklare hvorfor i uke 3). De sender sin CV gjennom et nettsted. Og de venter.

Igjen, hvis du har gjort noen av disse tingene, har du allerede mistet.

Jeg kan gå inn i et nonprofit i morgen og få en jobb. Jeg liker ikke engang de fleste non-profits. Mine topprangerende venner kan bli avslappet på tirsdag og få en ny jobb innen torsdag. Jeg har tilgang til folk på verdens beste selskaper, og jeg har sikret tillatelse til å få dem til å dele sine beste teknikker på hvordan man kan slå ansettelsesprosessen. Ikke gjennom triks eller manipulasjon, men gjennom en gjennomtenkt systematisk prosess - ikke tilfeldig taktikk ("Send inn CV til jobbsøkingen!") At 99% av arbeidssøkere gjør.

Dette inkluderer et SYSTEM alt fra å finne ut "Hva er min drømjobb?" Til de mest taktiske spørsmålene av alle, som "Hva er det perfekte svaret på det intervjuespørsmålet?"

Beklager, men jeg vil ikke tolerere unnskyldninger. Jeg har bokstavelig talt katalogisert tusenvis av unnskyldninger, og jeg har testet svar på dem alle. For eksempel er en av mine favoritter: "Det fungerer bare hvis du dro til Stanford." False - Jeg har testet dette materialet med folk fra alle utdanningsnivåer. En annen: "Vel, du trenger mer erfaring for å få den jobben." Kanskje, men jeg har vist folk hvordan man slår folk med 10 års erfaring. Tenk deg å gå inn i et intervju og få en Dream Job - mer ansvar, høyere lønn, og noe du er glad for å gjøre hver dag - og se på de som har 10 års erfaring å gå ut av døren, avvist, stopper på donutbutikken til tenk på deres neste meningsløse taktiske manøvre. Åh, kjærligheten til å se dejection i handling.

Uansett, hva om du kunne bruke prosessen for å oppdage din drømmesjobb, og deretter vite hvordan du setter deg selv fra andre kandidater ... før du noen gang gikk inn i intervjuet?

Hva om du kunne bruke disse svært samme teknikkene i stedet for å sende ditt CV gjennom verdiløse rekrutterere eller jobbjakt nettsteder?

Jeg vet du kan, fordi jeg har testet det med tusenvis av datapunkter. Dette vil bli utfordrende. Dette vil kreve en total tankegangskift, da jeg viser deg en ny måte å nærme seg et rikt liv på, fordi dette materialet går til kjernen i psykologiske og atferdsendringsteknikker jeg skriver om.

Men resten av livet ditt er lang tid.

Noen av materialene du lærer:

  • Hvordan oppdage vår lidenskap. Dette er spørsmålet # 1 - "Hva er min lidenskap?" Hva om det var en faktisk, trinnvis prosess som fungerte? En som ikke krever at du prøver å gjette hva du vil elske å gjøre i de neste 30 årene. (Hint: Det innebærer ikke å sitte i rommet ditt og lage lister over ting du elsker ... uansett hvor mange karrierebøker du forteller det).
  • Hå intervjue mot verdens beste selskaper - selv om du ikke har så mye erfaring som andre kandidater. (Hint: 80% av arbeidet er gjort før du går inn i rommet. Men de andre 20% innebærer svært spesifikke setninger og kroppsspråk.)
  • Hvordan forhandle lønnen du fortjener. (Mine studenter forhandler i gjennomsnitt $ 10.000 mer per forhandling.)

Du lærer hvordan du får ditt CV til å skille seg ut, slik at det stiger til toppen av haugen uten å sende den gjennom "Doom Black Hole." Og hvordan du bruker nettverket ditt for å finne jobber for deg (selv om du ikke gjør det tror du har et nettverk, gjør du).

Alt dette for å forstå "spillet som spilles rundt deg" - slik at du først kan se det, og mestre det.

Du vet hva jeg er mest spent på å vise deg? Den faktiske, nitty-gritty taktikken, inkludert FAKTISK KOPI av e-post for å sende, FAKTISK WORDS å si når du tar folk ut for informasjonsintervjuer, og ACTUAL WORDS og BODY LANGUAGE for å kunne intervjue og forhandle?

Du kan fortelle hvor mye jeg elsker å bruke aktuelt, testet materiale, i stedet for verdiløs karriereadministrasjon på høyt nivå ("Ikke søk om en jobb du ikke er kvalifisert for!" "Gjør din CV 1 side!" "Kom definitivt på twitter!”). Se å kom deg ut her fra.

Hvis du vil bli hos din nåværende jobb, flott - la meg vise deg hvordan du får en betydelig økning og mer ansvar.

Hvis du vil finne din drømjobb, enda bedre - Jeg kan vise deg hvordan, og jeg kan peke deg til andre mennesker gjør det du vil gjøre som har gjort lignende overganger.

Og hvis du vil bruke dette materialet for mer enn bare din karriere - For eksempel, for å forbedre din sosiale flyt, historiefortelling eller til og med psykologisk innsikt av hva andre mennesker vil ha - føl deg fri. Det er her for deg.

Her er planen: Jeg vil frigjøre mye av dette materialet her, på bloggen. Det blir gratis, men jeg vil utfordre deg med lange innlegg, videoer og skript. Jeg elsker når whiny folk klager over lengden på innleggene mine, fordi de i utgangspunktet raiser hendene og forteller meg at de er analfabeter.

Resten av livet ditt er lang tid. Og en viktig del av å leve et rikt liv handler om å mestre din karriere. Bruk disse rammene og teknikkene du liker - men jeg er sikker på at du vil bli overrasket over hvor effektive de er.Dette er noen av mine beste teknikker som jeg noensinne har utviklet.

I 2012 skal jeg vise deg teknikker, rammer, snarveier og faktiske taktikker du kan søke - testet teknikk, inkludert ordene for ord for ord og e-post som har sikret 6-tallet jobber, møter med administrerende direktører, naturlig nettverk for å møte nye forretningskontakter og venner, og vanvittige resultater i intervju og forhandlinger.

Endelig er dette viktig, og det er viktig nå. Når vi er i vår tidlige 20-årige, tar de fleste av oss hvilken jobb vi kan finne. Vi knuser rundt i noen år, men i midten av 20-tallet endres noe: Noen mennesker finner karrierer - oppdager hva de elsker og hva de utmerker seg på - og de går raskt framover. Andre meander rundt, aldri sikker på hva neste skritt er. Ved 30 er kløften mellom de to så store, det er vanskelig å bygge den over.

Hvilken vil du være?

Derfor kan vi ikke vente å "finne ut det" en annen dag. La oss starte akkurat nå.

I dag har jeg tre spørsmål for deg:

1. Er dette interessant for deg? 2. Hvis du kunne få meg til å skrive om alt som er relatert til å finne din lidenskap, intervju, gjenoppta, forhandling eller sosiale ferdigheter, hva ville det være? Vær så snill - skriv så mye du trenger - så jeg kan koble deg til mine beste ting. 3. Hvilke råd fra IWT har du implementert i det siste året? (Med andre ord, hvis jeg gir deg det du vil ha fra spørsmål nr. 2, hvordan vet jeg at du skal gjøre noe?) VÆR SPESIFIKT.

Legg igjen en kommentar nedenfor!

Kommentarer På Nettstedet: