Godt nytt år!

For noen innlegg siden nevnte jeg at en av mine favoritt ting om ferieferie tar litt tid å reflektere, vurdere og sette mål.

Hvis du ikke vet hvor du har vært, hvor du er, og hvor du håper å gå, kan livet virke litt, vel ... meningsløst. Det er godt å holde deg på rette spor.

Og siden jeg synes det alltid er bra å holde den "personlige" i denne personlige finansbloggen, trodde jeg at jeg ville dele litt mer om noen av de gode og ikke så gode 2013, og hva jeg fokuserer på for 2014.

Den gode i 2013:

Det foregående året (2012) var litt av en anomali i form av utgifter for oss. Vår en delte bil døde, så vi kjøpte en ny, da fikk vi en ulykke. Ikke bra - eller billig.

Min kone fullførte mesteparten av hennes grad for å gjøre en karriereendring til sykepleie i 2012, og til tross for å gjøre det på den billigste måten, er skolen ikke billig i disse dager. Det, og hun kjørte en time hver vei for klasser (høres latterlig ut, men det var det aller beste alternativet for skolegang).

Resultatet var omtrent $ 30k i engangsutgifter som vi vanligvis ikke ville støte på.

2013 var ferdig i graden, da hun besto sin lisenseksamen, og det var ingen andre klasser å ta.

Dessverre, med forsinkelsesresultatforsinkelser og arbeidsgivere forsiktige å ansette nye grader, tok det litt tid og kreativitet i å få et jobbintervju. Men med noen intervju tips og coaching, et tilbud umiddelbart fulgte rundt i mars måned. Selv om det var deltid (og hun endte med å velge deltid over heltid, da den ble tilbudt på heltid) - var resultatet en bytte fra et stort netto negativt på vår nettoverdi (høy utdanning / transportkostnader) til en betydelig netto positiv (inntekt). Bee-du-tee-full!

Nå jobber hun med å fullføre en BSN (bachelor i vitenskap i sykepleie) ved å ta online-klasser med et lavt tempo på 2 per år (hva dekkes av arbeidsgiveren). Å fullføre BSN vil ikke øke inntektene ytterligere, men det vil tillate fremtidig karriereutvikling mer åpen.

2013 var et bannerår i inntekt. I dagjobben var ytelsesbaserte bonuser enestående og virkelig ratcheted min inntekt opp til nye nivåer. Denne bloggen kjørte også en fin liten sideinntekt. Og min kone re-join arbeidsstyrken etter 19 måneder slått inn vår inntekt enda lenger. Resultatet er 2013 vil være vårt høyeste inntektsår til dags dato.

Jeg teller fortsatt opp siste utgifter (som jeg vil dekke i en måned eller så), men det ser ganske bra ut, spesielt i forhold til året før.

Høy inntekt, kombinert med lave utgifter, vil sette vår personlige besparelseshastighet tilbake i 85-90% for året. Det er vanskelig å slå det.

Andre viktige prestasjoner inkludert:

 • bidrar med maksimalt 401k bidrag og mottar arbeidsgiverens fulle 50% 401k kamp
 • gjør maksimalt HSA-bidrag
 • tjene penger på helseforsikring for andre rette året

Den dårlige i 2013:

Med vår personlige besparelseshastighet er det den har, bør vi sette våre eiendeler til å fungere for oss. Jeg satte dette som et av mine store mål for 2013, da jeg sa:

"Det vil være enda viktigere enn noensinne for meg å effektivt tildele mine besparelser for å begynne å generere mer inntekt. Så det vil være mitt hovedfokus. Jeg skal sette et mål på 90% av min sparing i verdipapirer som ikke er kontanter / cd / sjekker / pengemarked. "

Jeg gjorde en bemerkelsesverdig shitty jobb mot dette målet.

På den ene siden har jeg mer investert i markedet enn noen gang før. Jeg investerte selv med 100% av mine besparelser i min HSA-konto, etter to års maksimalt bidrag. Men jeg kom ikke hvor som helst nær 90% investert - og prosentandel av investerte eiendeler gikk faktisk ned i år / år. FAIL.

Dette er skuffende, særlig fordi jeg fremhevet det som et stort fokus for meg i fjorårets årlige gjennomgang. Jeg har ingen gode unnskyldninger.

I løpet av de siste ukene har jeg tatt noen store skritt for å avhjelpe dette - flytte eiendeler til riktig Vanguard og Ally Invest investeringskonto.

Hva annet? Å få en jobb er bra, men plasseringen er viktig for livtilfredshet og å holde transportkostnadene lave. Å finne en jobb er en god ting, men ulempen er at pendlingen er minst en halv time hver vei. Det er bare to ganger i uken, men fortsatt ikke ideelt. Hvor lenge kan hun holde den opp? TBD. Men noen ganger må du ta den beste jobben du kan få på den tiden og se etter muligheter underveis.

I andre nyheter - pet utgifter slo, med en hevn! Vi har vært ganske heldige i denne forbindelse (vi har 1 hund og 2 katter). Men i det siste året utviklet et av våre katter blæresteiner. Dette tok en rekke avtaler å finne ut, før det resulterte i kirurgi for å fjerne steinene. Den totale regningen for alt å diagnostisere og løse var over $ 1000. Det fungerte som en annen påminnelse om at livet skjer og resultatet er utgifter du ikke kan forutsi eller unngå noen ganger. Heldigvis er hun helt frisk og frisk nå.

Fokus for 2014

Jeg tror du allerede kjenner den store, men andre vil inkludere:

 1. Tiltalende min eiendom skatt: Når jeg ser på byskatt, betaler jeg mer enn de fleste naboer. Jeg vil utfordre dette for å se om jeg kan senke betalingen av eiendomsskatt.

 2. Shopping for bedre forsikringsrenter: Jeg har vært fornøyd med noen av prisøkningene jeg har sett sist, og det er tid for meg å revurdere hus- og bilforsikringsrenten, for å sikre at jeg ikke kan gjøre det bedre.
 3. Opprettholde 2013 inntektsnivåer: Dette kommer til å være en sann utfordring. Som nevnt tidligere var 2013 et bannerår. Mye av det var resultatet av mye hardt arbeid, men litt lykke og omstendighet bidro sikkert også. Hvis forholdet virker bra nok igjen, slik at jeg bare kan opprettholde 2013-nivåer, ville jeg være ekstatisk.
 4. Sprucing opp bloggen: I det minste vil jeg inkorporere et nytt tema på denne bloggen for å gjøre det mobilt responsivt og mer brukervennlig på alle enheter. Hvis du ser noen endringer i de kommende månedene som fører til noen tekniske problemer, hold deg der inne.
 5. Mulig karriereendring: Jeg har vært i samme rolle nå i 4 år og i lignende roller for siste 7. Det kan bare være tid å bytte ting litt opp. Dette vil være et løpende fokus for meg i 2014 og utover.

Hva med deg?

Det er din tur! Brag, slå deg opp og sett noen offentlige mål for deg selv de neste 12 månedene:

 • Hva var dine største økonomiske og personlige suksesser / feil i 2013?
 • Hva er dine største fokusområder for 2014?
 • Hva spenner deg mest om det kommende året?

Kommentarer På Nettstedet: