Oppdater: sjekk ut min nylig oppdaterte "hvordan du gjør skatter" -guide for detaljer om det siste skatteanslagsåret.

Jeg har nettopp fått min W2, og nå er det et ventende spill for resten av de 1099-tallene (er det bare meg eller synes de å komme sakte hvert år nå?).

Jeg tar sikte på å sende 2013-returneringen innen utgangen av februar, men for å komme herfra, vil det kreve litt motivasjon.

Jeg er sikker på at du er i samme båt. Så hva følger er en Cliff Notes stil oversikt over de bemerkelsesverdige tingene du trenger for å få en god start på 2013-retur.

Når er skattefristen?

Skattefristen (for ditt kalenderår i 2013) er mandag 15. april - ingen helg eller ferieutvidelser i år

Fristen er dagen du må returnere til IRS poststemplet eller e-arkivert.

Når kan jeg begynne å arkivere mine 2013-skatter?

Startdatoen for arkivering har allerede gått, og IRS begynte å behandle avkastning 31. januar. Men jeg vet at jeg fortsatt mangler mye 1099 og andre skatteformer, og jeg gjetter at du også er. Jeg foretrekker å vente til slutten av februar før innlevering, så jeg trenger ikke å gjøre noen endringer for sent papirarbeid.

Men du vil kanskje ikke vente for lenge. E-fil skatt identitetstyveri bedrageri er økende og for å hjelpe deg selv unngå det, må du slå svindlere til å sende inn en retur i ditt navn. Jo lenger du venter på å returnere, desto større er det at du kan møte identitetstyveri.

Hva om jeg trenger å sende en forlengelse?

Hvis du ikke vil fullføre avkastningen din og trenger en IRS-skatteutvidelse forbi skattefristen, må du også sende IRS-skjema 4868 innen 15. april. Fristen for utvidet skattemelding er 15. oktober 2014 (ytterligere 6 måneder). Vær oppmerksom på at du fremdeles må sende estimerte skattebetalinger innen 15. april, og deretter sende inn eventuelle revisjoner og avkastningen innen 15. oktober.

Er det for sent å senke min skatteplikt?

Mens du ikke lenger kan gjøre veldedige bidrag eller bidra til arbeidsgiverbaserte skattefordelte kontoer som 401K for 2013, er det fortsatt noen få ting du kan gjøre for å redusere skatteplikten for 2013.

Hvis du bidrar til en tradisjonell IRA, Keogh, HSA eller SEP IRA, regnes det som fradragsberettiget siden du allerede har betalt skatt på den inntekten, og du vil betale skatt på tidspunktet for tilbaketrekning. Du kan bidra til skattefristen. Å gjøre det vil senke den samlede justerte bruttoinntekten din (AGI) og potensielt gi deg større avkastning eller redusere de skattene du skylder.

Sørg for å bekrefte at du er kvalifisert til å gjøre dette bidraget ved å gjennomgå de tradisjonelle IRA-inntektsgrensene for fradrag.

Hvis inntektene dine er lave nok, kan du også kvalifisere deg til Savens Kreditt for å bidra til en pensjonskonto.

Vare eller ta standardavdrag?

Med mindre du er 100% sikker, bør du kjøre tallene for å se om detaljert fradrag er fornuftig kontra bare å ta det enkle standardfradrag. Standardavdrag for 2013 er som følger:

 • $ 6,100 for single filers og gift arkivering separat
 • $ 12 200 for gift filers
 • $ 8,950 for husstandsholder
 • $ 1000 for etterlatte

Hvis de spesifiserte fradragene ikke overgår disse nivåene, er standardfradraget veien å gå.

Oppsiden av elementering kan være stor og til og med sette deg inn i en lavere skattekonsoll slik at noen av inntektene dine ikke blir beskattet med høyere rente.

Hvis du gjorde noe av følgende i løpet av 2013, kan det påvirke avkastningen din:

 • Gjør deg energieffektivitetsforbedringer hjemme? Du kan kvalifisere deg til en 2013 energibeskatningskreditt. Forresten ble dekningen for flere gjenstander som vinduer, dører, ovner, etc. restaurert for 2013 som en del av den finanspolitiske klippekontrakten.
 • Har du selvstendig inntekt? Du kan være i stand til å trekke virksomhetsrelaterte utgifter og hjemmekontoret ditt.
 • Lag veldedige skattedonasjoner? Du kan trekke dem fra.
 • Har du et barn i år eller opptrer som verge i minst et halvt år? Du kan kreve et barns skattekreditt.
 • Har ut-av-lomme utgifter til medisinske formål? Fradragsberettiget, utover en viss terskel.
 • Betal undervisning eller har andre utdannelsesrelaterte utgifter? Det er utdanningsskatt.
 • Bidra til en HSA utenfor lønnslisten? Egenandel.
 • Betal renter på boliglån eller eiendomsskatt? Begge egenandelene.

E-arkivering: Den eneste måten å arkivere

I fjor ble 122.515.000 av 148.035.000 (82.7%) avkastning e-arkivert. Det er den tryggere, raskere og mer pålitelige ruten å gå.

Jeg har brukt både Turbotax og H & R Block til efile tidligere, og de er like gode produkter (jeg liker H & R Block litt mer for deres veldedige donasjon og revisjonsstøtte).

Begge selskapene tilbyr en gratis 1040-EZ føderal e-filversjon hvis du oppfyller visse krav (For Turbotax: $ 30.000 eller mindre, $ 58.000 eller mindre for aktivt militær, eller til de som er kvalifisert for Inntektsskattekredit. For H & R Block, AGI må være 58 000 dollar eller mindre, og du må være 52 år eller mindre for å kvalifisere). Statens avkastning krever ekstra gebyrer.

Hvis du ikke oppfyller et av disse kravene, vil du sannsynligvis velge en betalt nettutgave som passer best for dine behov.

Etter arkivering, juster inntektsbeløpet

Det ser ut som Skattefradrag Vindussyndrom fikk det beste av oss igjen!

Gjennomsnittlig skattefradrag i fjor var $ 2 755.

Dette innebærer at Uncle Sam mottok gjennomsnittlig $ 2 755 i rentefri lån fra 109 563 000 långivere (aka skattebetalere), for en samlet $ 301,86 milliarder kroner.

Hvis du fortsetter å få stor avkastning, kan det hende du må gjøre noen endringer i dine kildeskattkvoter gjennom lønnsavdelingen din.

Et bedre mål er å ha en liten sum tilbake på regjeringen, uten å måtte betale en straff. På den måten er du den som får det rentefrie lånet.

Hvis du får Antsy, kan du sjekke statusen for tilbakebetaling av skatt

Hvis du, etter å ha sendt innkastingen din, blir litt utålmodig, kan du sjekke statusen for tilbakebetaling av skatt. IRS hevder at "mer enn ni i ti" gjeldende e-arkiverte avkastninger vil motta refusjoner på mindre enn 21 dager.

Pass på svindel - IRS vil aldri sende deg en epost med dette alternativet, så gå til www.irs.gov og klikk på "Hvor er refusjonen min".

Skattetips fra leserne

For noen uker siden ga jeg bort 5 H & R Block-nøkkelkoder til lesere som tilbød skatte tips og historier i kommentarene. Her er noen gode til å inspirere:

Fra Sarah:

"Bruk undermappene i innboksen din. Jeg bruker gmail, og opprette ny skatt, donasjon, medisinske mapper hvert år (de gamle blir arkivert). Jeg skanner også kvitteringer, og send dem til meg selv ASAP, så jeg trenger ikke å bekymre meg om dem senere. Alt du trenger er klar for at du kommer skattesesongen .. "

Fra Syed:

"F du ender med å få tilbakebetaling, gjelder mest, om ikke alt, mot en gjeldsutbetaling eller besparelsesmål. Du har allerede overlevd uten de pengene, så bruk den til din største fordel "

Fra Michael:

"En annen stor skatt tips er å fullt ut utnytte en Roth IRA. Mange mennesker vet ikke at du kan trekke tilbake bidrag til en Roth IRA uten straff / avgift, og av hvilken som helst grunn. Du kan også trekke inn inntekter / renter dersom et par ting gjelder, for eksempel høyskoleutgifter. Jeg åpnet en på college og utnyttet det for nettopp det. Flott måte for meg å få penger investert i aksjemarkedet og få det dobbelt som et nødfond! "

Fra Robert:

"Rett etter at jeg har lagt inn forrige år, lager jeg en mappe for det neste året, så jeg har et sted å lagre skattedokumenter, slik at jeg ikke misligholder dem. Høres enkelt, men det sparer tid senere på året på jakt etter kvitteringer etc. "

Fra Greg:

"Jeg prøver alltid å estimere skattene mine i slutten av hvert år for å sikre at jeg har betalt nok til skattemyndighetene i løpet av året. Hvis jeg tror jeg kommer til å bli kort, kan jeg gjøre en siste øyeblikk estimert skattebetaling for å unngå straffer og renter. Jeg har blitt bedre på dette som tiden har gått på, men det kan virkelig bidra til å redde noen seriøse $$. "

Ha det gøy!

2013 Skatteavkastning Diskusjon:

 • Har du startet eller fullført 2013-avkastningen din ennå?
 • Hva dreier du eller ser frem til med 2013-skattene dine?
 • Hvilke skatte tips har du for skatteåret 2013?

Kommentarer På Nettstedet: