Det er noen ting i livet som umiddelbart burde få deg til å stoppe og gå veldig forsiktig.

 1. Kjæresten din / kjæresten spør deg om folk du har datert i fortiden.
 2. En kinesisk / asiatisk / ikke-hvit mor spør deg om du drikker eller hvis du tror eiendomsmegling er en god investering.
 3. Alle som spør deg, "WOW! Du ser bra ut! Hvordan mister du all den vekten? "Eller andre spørsmål om din siste selvforbedring i helse, penger, åndelighet eller din karriere.

Den siste er spesielt farlig siden det høres uskyldig, men faktisk er du ved å bli slaktet av vagaries av menneskelig atferd.

Hvert år trives jeg hvert år med et stort tema. I de siste årene har jeg fokusert på hustling og mestring av spillet som spilles rundt deg. I år går vi enda større.

Velkommen til året for å ta kontroll

I de neste fire ukene kommer jeg til å frigjøre materiale du aldri har sett før, som vil hjelpe deg med å takle psykologiske barrierer, gi deg ord for ordskript for å forbedre sosiale ferdigheter, og hjelpe deg med å ta kontroll over ...

 • Vågner opp tidligere
 • Å være mer produktive
 • Overvinne negative "usynlige skript"
 • Ta de tingene du "vet" du bør gjøre - utøve, være takknemlig, tjene mer, finne en bedre jobb - og faktisk hjelpe deg med å gjøre dem

Men først, tilbake til den Røde Alert av selvforbedring ...

For noen dager siden gikk jeg inn i et minefelt som jeg hadde middag med en familie venn. Hun la merke til at jeg hadde jobbet, og hun spurte meg nøyaktig hva jeg gjorde for trening / diett.

Etter mange års arbeid med selvutvikling, reiste røde flagg umiddelbart opp. Til noen utenfor observatør, så jeg ut som den normale og elskelige Ramit du kjenner og elsker. Vel ... i hvert fall Ramit du vet.

Men hvorfor gikk røde flagg opp? Fordi i en av de merkeligste kjennskapene til menneskelig atferd, selv om noen virkelig spør deg hva du har gjort for å forbedre, når du svarer, vil de bli defensive.

Slik snakket samtalen:

Venn: "Så hva har du gjort for å trene?"

Ramit: (Forsiktig, som om jeg går inn i et minefelt) "Vel ... Jeg pleide å være veldig tynn, så jeg bestemte meg for å lære å trene. Jeg begynte å spise riktig og fikk en trener. "

Venn: "Men hva spiser du nå? Er du ute av karbohydrater? "(Legg merke til hvordan de allerede legger ned det usynlige skriptet:" Du kan se bra ut, og jeg vil kanskje se slik ut, men det er ingen måte jeg kunne gå uten karbohydrater ").

Ramit: "Jeg prøvde noen forskjellige ting. Da jeg dro av meieri, gjorde det stor forskjell. Vil du noen gang vurdere å gjøre det? "

Venn: "Men jeg spiser knapt meieri. Og likevel, jeg vil nyte livet mitt. Jeg vil ikke gjøre disse ekstreme tingene. Jeg vil heller bare være sunn som jeg allerede er. " (4 usynlige skript i 4 setninger. Se om du kan se dem.)

Dette fortsatte en stund, til jeg endelig sa: "Visste du at hvert svar du har gitt meg, har startet med" men "?" Hun stirret faktisk på meg med kjeften droppet. Ingen hadde noen gang kalt dem på dette før.

Noen ganger tar det noen å peke ut de mønstrene vi har gjort for hele vårt liv ... men vi har aldri lagt merke til.

Disse usynlige skriptene er så dype, vi merker dem ikke engang.

Video: Smerten med å være ute av kontroll

Å være ute av kontroll kan være ødeleggende. Se på denne videoen av noen IWT-studenter som snakker om hvordan de var ute av kontroll med pengene sine ... jobbene sine ... og deres generelle liv.

Våre skript kan være hauntingly kraftige. Vi kan faktisk ønske å gjøre noe - virkelig virkelig ønsker å gå ned i vekt, eller ta kontroll over vår økonomi - men våre skript kommer i veien.

For eksempel er en av vennene mine en mor til 2 som nylig fikk virkelig passform. Når vennene hennes spør henne: "Du ser fantastisk ut! Hva spiser du? "Og hun forteller dem, deres første svar er konsekvent:

"Åh. Jeg er asiatisk ... Jeg kan ikke gi opp ris. "

Hvordan kan vi bruke hele livet vårt til å bekymre seg for penger, miste vekt eller leve et rikt liv - men når vi ser noen som oss, gjør det med suksess, overgår våre barrierer øyeblikkelig for å holde oss tilbake fra å skifte?

Den rareste delen er vi faktisk ønsker å endre!

Men når kraftige barrierer holder oss tilbake, er det som et skip som prøver å dra et usynlig anker rundt. Uansett hvor mye du prøver, uansett hvor fort du prøver å gå, er det alltid noe som holder deg på plass.

Og i løpet av det siste året har jeg møtt dette på oppsiktsvekkende måter.

Jeg gjorde en dum feil og betalte for det

For noen måneder siden bestilte jeg to jakker på nettet. Boksene satt i rommet mitt, 5 meter fra sengen min, i en måned. Det var en dårlig opptatt måned med arbeid og reise, og da jeg prøvde dem og oppdaget at de ikke passet, var 30 dagers returpolitikk utløpt.

Jeg anerkjente at jeg var en dumbass, men som enhver indisk person bestemte jeg meg for at "nei" er begynnelsen på samtalen.(Min far fortalte meg en morsom historie om noen indianere som ønsket å kjøpe noe land nær et tempel. Landet solgte for $ 550 000. De gikk inn og tilbød $ 325 000. Kan du tenke deg å selge land til en haug med indianere? med 3 sko og en geit og tørk av hendene. DEAL'S DONE!)

Jeg bestemte meg for å ta jakkene inn i butikken og få dem skreddersydd, slik at jeg i det minste kunne bruke dem. Dette er når ting begynte å gå galt.

Jeg bruker mye på denne butikken, så jeg har en dame som hakker meg med forhåndsvarsel på salg og hjelper meg å handle for ting. Ok, først og fremst, hvem i helvete har en personlig shopper og hvor latterlig er det? Jeg vet.

Uansett, i midten av en travel uke tok jeg en time å gjøre dette gudsforståtte æret. Da jeg gikk inn, lyste hun opp. "Hei Ramit!" Sa hun. Hun er søt, pluss jeg tror hun kommer til å betale for sine fremtidige barns høyskoleutdanning fra mine provisjoner. Jeg spurte henne om det var noen sjanse for meg å returnere frakkene. "Jeg skulle ønske jeg kunne," sa hun unnskyldende, "men det er forbi returperioden."

Uh, ok. Kan jeg få dem endret? "Sikkert, men vi må belaste deg."

Jeg forventer ikke dette. "Hvor mye?" Spurte jeg. Hennes svar: "$ 65 for den ene."

Vent et sekund. Jeg ville ikke være der allerede. Nå finner jeg ut at jeg kjøpte disse jakkerne online til full pris, og ikke bare kan jeg ikke returnere dem ... men jeg skal betale mer?

"Glem det," sa jeg. "Jeg vil helst gi dem bort." Jeg var allerede frustrert å måtte kjøre dette dumme æret, og nå måtte jeg betale mer for klær jeg ikke engang ville ha? Jeg pakket opp mine ting og dro.

Da jeg gikk ut der, var jeg ganske sint. Du vet når du har vært en lojal kunde, og et selskap behandler deg ikke riktig? Jeg har brukt tusenvis av dollar i den butikken, og den damen har gjort mye på provisjoner. I hodet mitt hadde hun nettopp tilbudt å få endringen gjort gratis, vel vitende om at jeg ville være en langtidskunde.

Noen dager senere tenkte jeg fortsatt på hvorfor dette plaget meg. Var det dårlig kundeservice? Føler jeg bare rett?

Da skjønte jeg det. Jeg trodde jeg var sur på butikkpolitikken ... men jeg var veldig sur på meg selv. Jeg hadde alle disse tankene i hodet mitt ("Jeg er en god kunde ... .De burde plukke opp kategorien ... de burde belønne kundeloyalitet") ... men jeg hadde ikke sagt noe av disse tingene til kvinnen i butikken!

Hvordan kunne hun vite dette?

Det er morsomt - vi blir frustrert på jobbene våre ... våre sjefer ... vår inntekt ... vår mangel på reise ...

Men hvor mange av oss faktisk blir sur på oss selv? Gale fordi kanskje vi kunne få de tingene vi ønsket ... hvis vi bare ba om dem.

Dette krystalliserte hva jeg har hørt fra titusenvis av IWT-lesere de siste årene.

 • Vi vet at vi vil være mer enn bare vanlige mennesker som arbeider ved vanlige jobber.
 • Vi ønsker å sette inn tid og arbeid. Vi ber ikke om en gratis tur.
 • Men vi vet ikke hva du skal gjøre.
 • Og selv om vi vet hva vi vil ha ... har vi ofte usynlige skript og barrierer som holder oss tilbake.
 • Og likevel med en liten tweak - ett skript, en endring, en barriere eksponert - vi kan ofte finne den drømmejobben, tjene mer, komme i form, forbedre våre sosiale ferdigheter, eller til og med ha bedre relasjoner.

Det var da jeg visste hva temaet i år skulle være på, jeg vil lære deg å være rik.

2013: Året for å ta kontroll

Når vi er i vår tidlige 20-årene, er verden vår østers. Vi kan gjøre noe - vi har flere lidenskaper, og det er helt greit å ta seg tid til å "finne ut det":

Men over tid blir vi 26 ... så 28 ... da 30. Og når vi blir eldre, begynner vi å gjøre unnskyldninger.

"Å, jeg liker å ha min tid til meg selv når jeg kommer hjem fra jobb."

"Ja, det gjorde han, men jeg tror ikke han går ut lenger."

"Vel, det ville jeg gjøre, men jeg har _____ (barn, gjeld, en OK jobb, etc.)"

Så en dag våkner vi oss og lurer på hvordan våre liv viste seg slik de gjorde ...

"Jeg ønsket å fly rundt og rådføre seg med konsernsjefene ... så hvordan ble jeg fast i denne endelige jobben?"

"Jeg pleide å spille sport. Hvorfor er jeg lei bare å gå opp trapper? "

"Jeg ønsket å reise utenlands minst 3 ganger per år, men jeg kan ikke engang betale regningene mine. WTF?”

Tid til å gjøre en endring. Men hvordan?

Hvordan de fleste nærmer seg å ta kontroll

Jeg har en bekjennelse: Jeg pleide å ha kroppen til en supermodell - en kvinnelig supermodel. Jeg var 5'11 "og 127 lbs.

Selv om jeg ville trene i 6 måneder om gangen, ville jeg aldri bli stor. Ikke bry deg om at jeg ikke hadde anelse om hvordan du skal trene riktig eller hvordan du skal spise. Jeg overtalte denne grandiose oppfatningen at "jeg kan aldri bli så stor som disse gutta." Det ble faktisk en del av mitt selvkonsept.

År senere lærte jeg at jeg var skyldig i "fuckarounditis", hvor jeg skulle gå på treningsstudioet og rote rundt, løfte dette og det, aldri bruke en strategi, så bli frustrert da jeg ikke så noen resultater.

Dette gjelder ikke bare for fitness. Ta karriere, for eksempel. Vi har jokere som sender ut 100 + kopier av deres CV, og tenker "Hvis jeg bare sender 1 mer, blir det billetten!" Eller de klager på hvordan å få en jobb handler om hvem du vet, ikke hva du vet ... da klarer de ikke å bli kjent med noen.Ta helvete ut av ansiktet ditt, du whiners.

Noen mennesker gjør den motsatte feilen: De tror at hvis de ønsker å oppnå mål, må de gjøre den EKSTRA VERSJONEN for å nå det målet.

Penger eksempel: "Jeg vil ikke trenge å spore hver krone av utgiftene mine for resten av livet mitt!" (Du gjør det ikke, men det usynlige skriptet lar dem ikke spore noe i det hele tatt.)

Helse eksempel: "Jeg ønsker ikke å se hver eneste ting jeg spiser for alltid. Jeg liker å ha en godbit nå og da! "(Lignende barriere. Btw, alternativet er å fortsette å gjøre akkurat det du har gjort.)

Forholdseksempel: "Så du vil at jeg skal kommunisere bedre. Du sier jeg må fortelle deg hver eneste ting jeg tenker på. Det er bare ikke hvordan jeg er bygget! "(Ingen ønsker å høre dine irriterende tanker, moron. De vil at du skal kommunisere bedre.)

Disse "ekstreme rekkevidde" -barrierer er praktiske unnskyldninger for å fortsette å gjøre det vi har gjort for alltid. Og mange som hevder at de vil ha et mål - som "passiv inntekt" eller "6-pack abs" - vil faktisk ha RESULTATET, men er aldri villige til å gjøre jobben for å få dem.

Jeg løp inn i dette med en kvinne på min e-postliste. Jeg spurte leserne mine: "Hva er en ting du vil gjøre, men du gjør det ikke?" Hun skrev tilbake og fortalte meg at hun ville kjøre 3x / uke. Jeg sa, hvorfor kjører du ikke en gang / uke?

Hennes svar golvet meg: "Jeg ser egentlig ikke poenget med å kjøre en gang / uke."

Hun vil helst drømme om å kjøre 3x / uke ... enn AKTIVT kjøre en gang / uke.

Hvor mange av oss gjør dette? Vi ønsker disse store, grandiose målene ... men hvis jeg spurte deg, "Hva skal du gjøre TOMORROW for å bevege seg mot det?" Vi ville ikke ha noe svar? Eller vi hadde et dusin ideer ... ingen som vi virkelig tror på.

Det er menneskelig natur å hoppe over detaljene. Men det er der IWT kommer inn ...

For å være i kontroll trenger du ikke å være i kontroll over alt.

Etter hvert som jeg blir mer og mer i kontroll over livet mitt, er dette et prinsipp jeg har oppdaget.

For eksempel koker jeg ikke. (Min mors svar: "Du trenger en kone." Hun sa det alvorlig.)

Men å spise sunn mat er viktig for meg, så jeg har en fyr som lager mat til meg. Ja, jeg kunne lese noen gode bøker og lære å lage mat, men det er ikke en prioritet for meg akkurat nå.

Et annet eksempel:

Hvis det betyr forskjellen mellom å få noe viktig gjort og ikke å gjøre det, vil jeg nesten alltid standard til å "få det gjort" (selv om jeg ikke gjør det selv).

MEN det er et unntak.

Det er en ting å betale for noen å rengjøre leiligheten din, eller klippe plenen din, eller til og med lage mat for deg.

Men for de kritiske tingene i livet som bare du kan gjøre - som å finne din drømmejobb - lønner den seg å være i kontroll.

En økning på $ 5000 i 20-årene kan være verdt over $ 1 million i løpet av livet ditt.

Og det er forskjellen mellom å våkne hver dag og ønsker å treffe "sleep" -knappen på alarmen for femte gangen ... eller våkne opp EAGER for å komme på jobb.

Min filosofi: Ta kontroll over de store vinningene i livet ditt: penger, karriere, helse, relasjoner. For resten bestemmer hvor viktig det er for deg.

Du trenger ikke å være i kontroll over alt for å være i kontroll over livet ditt.

Dette året: Vi tar kontroll

I BIG WINS-ånden takler vi store forbedringer som å forbedre sosiale ferdigheter, finne drømjobber og bli mer produktive.

Legg merke til at jeg ikke snakker om verdiløse små besparelser, som sparer $ 3 / dag på lattes. Jeg er lei av å drømme lite. Og jeg vet at du er lei av å sette meningsløse "Nyttårs resolusjoner" av vage ting ("Jeg vil bli en finere person!" "Jeg vil trene"), og vet at du ikke skal gjøre dem selv som du sett dem!

Ikke mer.

La andre fokusere på meningsløse taktiske manøvrer og små seier. Vi er fokusert på BIG WINS - de som skal forandre våre liv.

Og i løpet av de neste 4 ukene skal vi dekke dem i detalj.

Vi går gjennom tre trinn:

1. Forstå psykologi Noen mennesker tror jeg er gjennomsnittlig for leserne mine. Hva de ikke forstår er etter å ha skrevet om psykologi i 8 år, jeg er heldig å være sane.

Folk vil hele tiden hoppe til taktikken uten å forstå deres psykologiske barrierer. Dette er folkene som blir med i Earn1K-programmet (for å tjene penger på siden) og spør umiddelbart, "Kommer jeg på Twitter? Hvordan får jeg flere kunder? Hva med en Facebook-side? "Jeg sparker dem ut. Uten å takle dine psykologiske barrierer, vil ingen taktikk hjelpe. Derfor bruker vi så mye tid på å gå over psykologi og atferdsendring på dette nettstedet.

Her skal jeg vise deg.

Her er et eksempel på forferdelige psykologiske barrierer i aksjon. Som svar på en nedslående artikkel om ledighet svarer en kommentator:

"Hvis ikke noe annet, har disse historiene overbevist meg om å redde lagre, lagre lagre pengene mine som livet mitt, avhenger av det. Jeg er på slutten av 20-årene og prøver allerede å finne ut hva jeg skal gjøre når jeg blir ledig i 20 år og må leve de neste 30 av hva jeg klarte å skrape sammen under min korte karriere. "

Denne personen er i slutten av 20-årene og planlegger å mislykkes! Snakk om mangel på kontroll.Ville din mest vellykkede venn noensinne snakke slik?

2. Systematisk sammenbrudd vs. tilfeldig (meningsløs) taktikk Det kan bli litt deprimerende å se alle våre venner på Facebook humblebragging om deres fantastiske ferier og legge inn bilder av deres nye biler og fantastiske gaver.

Hvordan tror du det gjør de fleste av oss føler?

Sannheten er at disse menneskene ikke har noen magisk kvalitet som du og jeg mangler. De er ikke "naturals". Fra å kjenne mange vellykkede mennesker - folk som driver egne virksomheter, reiser når de vil, selv tjene 6- og 7-talls inntekter - det de har, er en systematisk måte å bryte ned problemer på.

PROBLEM: "Hva skal jeg gjøre med livet mitt?"

GJENNOMSNITTSPERSON: "Jeg vet ikke ... Jeg trenger å finne min lidenskap ... Jeg burde prøve en masse ting ... .Jeg leser mange blogger .... Jeg er overveldet ... hjelp! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Ahh ... Jeg gikk ikke til Stanford så det er ingen måte jeg kan gjøre hva _____ gjorde .... Verden er urettferdig ... .Det er ikke HVA du vet, det er hvem du vet ... .Hva er det ikke som jeg er ulykkelig ... virkelig ... Jeg skal gjøre det en dag. "

TOPPFORMATOR: "Ok, jeg vet ikke hva jeg vil gjøre, men jeg vet noen ting jeg liker ... så jeg skal finne ut. Hvordan? Jeg skal ta 5 personer ut til kaffe denne måneden og spørre dem ... Hvorfor skulle de tilbringe tid på meg? Jeg vet ikke ennå, men jeg skal prøve ... .Oh, for å få 5 personer til å si ja, må jeg sannsynligvis sende 20 personer ... Hva skal jeg sende dem til? La meg google "Hvordan møtes travle mennesker" ... Hmm, dette er en interessant artikkel med de eksakte nettverksskriptene som skal brukes ... det første møtet var litt vanskelig ... la meg prøve en annen tilnærming til neste. "

Gjennomsnittlige artister gjør hva media sier, sender ut CV etter CV, lurer på hvorfor ingen reagerer på dem. De låses på taktikk, ber folk om å fortelle dem hvilken bok de leser ... eller hvilke størrelsesmarginer som skal brukes på deres CV.

Toppspillere vet at det er et spill som spilles rundt dem, og hvis de gjør hva alle andre gjør, har de allerede mistet. De dekonstruerer spillet, analyserer det, og studerer systematisk hvordan man får det de ønsker, etisk og raskt. Dette fungerer for å finne en drømjobb, tjene mer, reise mer, forbedre relasjoner, til og med trene.

Jeg skal vise deg hvordan du kan bruke denne tilnærmingen til å ta kontroll i ditt eget liv.

3. Plukker de riktige tingene på jobb Jeg husker å være i et møte med om lag 10 personer hos mitt siste selskap, og noen tok med et uskyldig spørsmål: Hvilken farge skal nettsiden være? Innen få minutter argumenterte 10 personer for å forsvare sitt perspektiv, og å behandle fargen som om det var en verdensendring.

Det jeg lærte av dette møtet var smarte folk vil angripe et hvilket som helst problem som raske hunder. Forskjellen mellom SMART folk og EFFEKTIVE mennesker er å vite hva de skal takle.

"Jeg kan spare $ 0,50 på saran wrap!" Flott, du er en moron.

Dette er perspektivet til så mange mennesker. De er EFFEKTIVE - takler det som er satt foran dem - men ikke effektivt i å vite hva de skal jobbe med i utgangspunktet.

Vi er kognitive misgjerninger. Vi har begrenset kognisjon og viljestyrke. Hvor mye av en innvirkning ville bare en stor seier ha på livet ditt - som å komme i form eller lander en jobb du elsker?

Det er en kostnad for å ikke være i kontroll

For hver dag går vi forbi uten å ta kontroll, hva skjer?

På den dagen, ingenting.

Over en levetid, kanskje alt.

På samme måte som å spise et stykke kake, påvirker det ikke på lang sikt - men å spise det hver dag vil gjøre oss fete - ikke å ta kontrollen holder et usynlig grep over oss.

Ikke tar kontroll over produktiviteten betyr å gjøre mindre hver dag enn andre hver eneste dag. Det betyr ikke å tøffe eller utøve eller forfølge den hobbyen vi fortsetter å snakke om - eller prøve, halvkalt, og gi opp.

Ikke tar kontroll over helse betyr mindre energi hver dag og mer fysisk smerte, for ikke å nevne de immaterielle som dårlig passende klær, mindre folk tiltrukket av deg og lavere selvtillit.

Ikke tar kontroll over relasjoner / sosiale ferdigheter betyr at telefonen ikke ringer på fredag ​​kveld med folk som inviterer deg ut. Det betyr å bosette seg for hvem som snakker til deg i stedet for den typen partner du vil ha. Og det betyr at dine venner og familie dikterer dine avgjørelser i stedet for å kunne trygt si nei, dette er hva jeg gjør.

Endelig, ikke tar kontroll over karrieren din betyr å hate alarmen hver morgen. Det betyr å være fast å gjøre noe du ikke elsker - eller verre, hate - å være underbetalt, å miste tusenvis av dollar i året (sammensatt over hele livet). Verst av alt betyr det ikke å leve opp til ditt potensial.

Det er en reell kostnad for ikke å ta kontroll. Og akkurat som å investere, koster faktisk kostnadene da vi blir eldre.

Men hvis du tar kontroll, blir resultatene også sammensatt.

En $ 5000 økning i 20-årene, når den er riktig investert, er verdt over $ 1m over hele livet. Bare en heve.

Samme for helse, produktivitet ... du ser hva jeg mener.

Så å få oss til det første trinnet med å ta kontroll er min høyeste prioritet for dette året. Jeg skal bruke alle verktøy og teknikker og eksempler til min disposisjon for å hjelpe deg med å komme dit.Fordi jeg vet når du gjør det - når du gjør det første skrittet, og i stedet for å vente på tillatelse, tar du kontroll - alt kan endres.

Vi skal unshackle oss fra våre barrierer. Vi vil gjenkjenne og erobre våre usynlige skript. Og vi tar de tingene vi ALDRI ønsker å gjøre, men har ikke ... .og bli mer ferdige de neste 4 ukene enn vi gjorde i fjor.

Underveis skal jeg vise deg eksempler på studenter jeg ikke har delt før. (Faktisk, i fjor, fortalte jeg ikke en gang om tusenvis av studenter som hadde suksess med IWT-programmer. Jeg har sine historier, videoer og til og med taktiske feltrapporter å dele med deg.)

Jeg åpner også en ny versjon av Dream Job 2.0-kurset mitt, Dream Job 2.0, som hjelper deg med å finne ut hva drømmejobben din er, bruk naturlig nettverk for å finne folk som vil hjelpe deg med å få det, mestre ditt CV og jobbintervjuet. , og forhandle din lønn. Det nye materialet er ulikt alt du noensinne har sett.

Hva kommer din vei ...

UKE 1 (neste uke): Ta kontroll over PRODUKTIVITET OG HABITS Uke 2: Ta kontroll over sosiale ferdigheter og naturnettverk Uke 3: KARRIERE

Den siste uken vil være privat bare for e-post abonnenter. For å komme på listen, og bli med 160.000 + andre mennesker, klikk her for umiddelbar registrering.

Så, spørsmål for deg:

 1. Er dette interessant for deg?
 2. Hva er en spesiell ting du vil ta kontroll over? Ikke bare si "produktivitet" - fortell meg hvilken del av å være produktiv du vil forbedre, og hvorfor. Del en historie.
 3. Hva overrasket deg om dagens innlegg?

Legg igjen en kommentar nedenfor!

Kommentarer På Nettstedet: