Plantet et Himmayudin mango tre

Godt nytt år! Tiden går alltid raskere jo eldre vi får. En dag vil jeg miste meg og forhåpentligvis vil disse journalpostene jogge minnet mitt. Selv om mindre enn 20% av livet mitt er diskutert i skriving, håper jeg det vil være nok til å skape de andre 80% i live hvis jeg glemmer. Hvis ikke, vil tusenvis av bilder jeg tar hvert år.

2013 startet full av løfte og endte langt bedre enn forventet. Jeg var på utkikk etter en konservativ 9% økning i S & P 500 til 1.551 etter et 13% år i 2012 og vi lukket 30%! Jeg ble mer bullish etter at målet mitt ble oppnådd i de første fire månedene av året og plassert mer aggressivt, men ikke nok dessverre. Det er morsomt å holde spådommer satt hele året slik at vi kan se tilbake og se hvordan vi følte seg da.

En av mine største utfordringer hele året var å opprettholde fokus. Det er altfor lett å sove i hver dag, binge watch shows på Netflix, setter ansiktet mitt med donuts, reiser for uker på slutten, og har dager uskarpe sammen med så mye ledig tid nå hvor jeg ikke lenger har en dagjobb. Som et resultat setter jeg et år, tre år og fem års forretningsinntektsmål for å minimere mengden av forandring. Så langt så bra. Men for å være ganske ærlig, mister jeg mitt ønske om å tjene mer penger. Jeg bryr meg ikke lenger, noe som er en del av grunnen til at jeg forlot Wall St.. Jeg vil bare føle meg nyttig.

POSITIVER FOR ÅRET

1) Overlevelse. Det kan være litt komisk å liste "overlevelse" som # 1 positivt for året når du har en livlig passiv inntektsstrøm og utsatt kompensasjon, men overlevelse er egentlig hva det handler om i de første tre årene av entreprenørskap. Det er ikke lett å tjene penger fra ingenting, og 2013 var mitt andre år, men første hele året for å få det til å skje.

En av mine største frykt med å forlate Corporate America var muligheten for at min innsats ikke ville korrelere med belønning. Jeg tenkte for meg selv, kanskje den eneste grunnen til at jeg fikk betalt var på grunn av firmaets rykte. Når det er sagt, følte jeg ikke at jeg ble belønnet med det jeg kom med, så jeg dro i stedet for å klage. Klaging er det verste som noen kan gjøre hvis de er misfornøyde med situasjonen deres. Gjør noe eller hold kjeft. Hvis jeg ikke klarte å øke inntekter og fortjeneste, ville jeg føle meg som en enorm feil.

Å gi opp alt for fort er noe jeg frykter også. Når alt du har, er å finne ut alt, kan entreprenørskap bli ganske vanskelig til tider. Jeg har også hatt denne svært økende fristelsen siden 2007 for bare å sparke tilbake og flytte tilbake til et fullt betalt hus i Oahu. Dette ville være den helt enkle veien ut, takket være mine besteforeldre som ikke lenger er her. Hawaii er godt levende, men det vil fange deg til selvtilfredshet. Jeg gir gale rekvisitter til noen som noensinne har prøvd å gjøre det alene, når fristelsen er rundt for dem å ikke gjøre noe.

2) Business lønnsomhet. Internett-virksomheten er den beste virksomheten i verden på grunn av skalerbarhet. Jeg vil aldri kjøre et murstein og mørtelfirma etter å ha opplevd å drive en Internett-bedrift. Kostnadene er stort sett løst etter server, domener, vedlikehold og designkostnader. Inntekten er praktisk talt uendelig gitt det enorme antallet engelske lesere på internett.

Voksende inntekter i 2013 var skremmende fordi 2012 hadde et trippel sifferhopp over 2011, om enn fra en mindre base. Heldigvis økte omsetningen med over 60% og driftsinntektene økte enda mer på grunn av operativ løftestang. Hvis jeg kan opprettholde en flat inntektsvekst i 2014, vil jeg være glad fordi det er så mange eksogene faktorer som går inn i en internettvirksomhet som ikke er i min kontroll. Nettstedstrafikk var raketter til månen i 1H13 bare for å normalisere i 2H13.

Inntektsnivået er nok til å ta vare på en familie på fire i San Francisco basert på mine egne standarder. Før den familien kommer, vil jeg aggressivt spare så mye jeg kan. Alt jeg kan gjøre er å forbli konsekvent, finne de beste produktene, øke bevisstheten, be om støtte og håp om det beste.

2013 Case-Shiller boligprisvekst etter by. SF + 24% YoY.

3) Personlig økonomi. Forhåpentligvis hadde alle et godt år i personlig økonomi takket være et rasende tyremarked! Min nettoverdien økte med rundt 32% - 42% i henhold til min personlige kapital dashboard. Noen andre slags avhengige av å tinkere rundt med deres nettoverdi på nettet? Å spille med alle variablene og gjøre beregningene er morsomt når du tjener penger.

Utvalget avhenger av hvilken verdi jeg vil tilordne til mine egenskaper. Dette er den største nettovinstveksten siden 2007 og mye større enn jeg forventet fordi jeg ikke er i vekstfasen i livet mitt lenger. Min bogey har en lavere risiko, 10% netto verdi årlig økning, så jeg er veldig skeptisk til bærekraften i denne økningen.

Nettovinstveksten består av:

* 60% omsetningsvekst i min online virksomhet som er verdsatt til 2,7X årlig omsetning de siste tre årene. Verdivurderingen er subjektiv, men jeg ville ikke selge mine inntektsstrømmer for noe mindre enn en 3X-flere fordi jeg har massevis av moro, kontantstrømmen er stabil og driftsmarginene er høye. Hvis jeg solgte alle mine online egenskaper, vet jeg ikke hva jeg ville gjøre med hele fritiden min. Virksomheten er der jeg tilbrakte mesteparten av tiden, og verdsettelsen er nå en meningsfylt del av min nettoverdi som jeg skal diskutere litt mer fra nå av.

* En 30% - 60% økning i egenkapital på grunn av en 15% - 30% økning i eiendomsprisene avhengig av hvilken type og hvor. Jeg har valgt å bruke en 15% økning i beregningene mine og har også tatt 15% rabatt til Zillowestimater. Nasjonen som helhet viste en 13,6% økning i boligprisene, så jeg tror at å bruke en 15% figur er konservativ siden ting er nøtter her i SF Bay-området. En rapport har Palo Alto hjemmepriser 40% høyere enn 2006 toppnivåer. Jeg legger inn en dedikert artikkel om konsekvensene av aggressive boligprisøkninger i byen. Facebook, Twitter, Google er hele tiden og jeg er ganske sikker på at husleien og boligprisene vil fortsette å stige med minst 5% i 2014.

* En blandet 25% økning i aksjer. Jeg driver min IRA som et hedgefond, tar store innsatser, går inn og ut av stillinger, og sikrer også det som ikke er det beste i et oksemarked. Min IRA er på rundt 16%, noe som er bra i forhold til den samlede sikringsfondsindeksen (HDG + 5%), men dårlig sammenlignet med S & P 500 + 30%. Resten av min egenkapitaleksponering er i strukturerte notater knyttet til indekser med nedsidebeskyttelse. Hvis det noen gang er en nedtur igjen, vil jeg fremdeles tjene penger.

* Risikofri eiendeler er på rundt 7% på grunn av en 3,8% økning i CD-inntekt og noen overskudd som ennå ikke er investert. Jeg har ikke kjøpt en enkelt CD de siste to årene, og har investert så mye som mulig i aksjemarkedet, P2P, eller alternative investeringer i denne perioden.

Min nettoverdi vokste omtrent 7X større enn min inntekt, noe som er litt skummelt og fantastisk samtidig. En del av grunnen til et så stort flertall er fordi min inntekt ikke er så stor som den en gang var, men det er fortsatt bedre enn et poke i øyet. Vennligst bygg din økonomiske mutter, slik at pengene dine fungerer for deg, slik at du ikke trenger å. Fast eiendom fortsetter å være min favoritt aktivklasse.

4) Balanse. Jeg innrømmer lett at jeg har arbeidspolitiske tendenser som drives av frykten for å bli blakk på grunn av oppveksten min utenlands. Bilder av fattigdom som vokser opp i Malaysia på slutten av 80-tallet og mine dusin besøk til Kina og India på 90-tallet og 00-tallet, er ofte i mitt sinn. Jeg føler meg konstant skyldig i å kunne vokse opp i Amerika etter ungdomsskolen. Hvorfor ble jeg oppvokst av to foreldre som sparte nok til å la meg gå på college mens millioner av andre barn ikke engang har mulighet til å fullføre videregående skole? Hvorfor plukket rekruttereren meg ut av de mange like eller bedre kvalifiserte kandidatene til min første jobb? Hvordan i helvete holdt jeg i 13 år i finans når det var mer enn 25 runder med oppsigelser i løpet av denne tiden? Og så videre…

Skyld gjør at jeg jobber hardere enn kanskje jeg trenger fordi jeg aldri føler at jeg fortjener noe. Jeg var bare heldig og heldig er ikke en beundringsverdig egenskap. Entreprenørskap har gitt meg balanse fordi jeg endelig føler full stolthet i min innsats. Jeg vet ikke ville være hvor det er i dag hvis jeg ikke brukte timer på å skrive tre til fire artikler i uken de siste 4,5 årene. Jeg vet at Yakezie-nettverket har hjulpet andre bloggere til å holde fast med sine nettsteder lenger enn de ville ha. Jeg vet at YakezieNetwork.com, finansnettverket er helt opp til meg for å komme i gang. Så langt jobber jeg ikke med å fremme fordi jeg tror det er en absolutt no-brainer (case study). Hvem ønsker ikke å gjøre hundrevis eller tusenvis ekstra dollar på nettet? Hvis det mislykkes, så er jeg greit med det fordi det var all min feil.

Entreprenørskap har nysgjerrig tillatt meg å jobbe mindre timer om dagen, føler mindre skyld og ser mer kongruens i min innsats. Alle tre like mer lykke. Det er fortsatt mye lykke involvert, men så langt er flaks i minoritetsleiren. Min stressometer har svingt mellom en 1-3 av 10 hele året sammenlignet med en 7 av 10 mens jeg jobbet. Det eneste som understreker meg nå er når nettstedet mitt ikke blir lastet riktig fordi jeg tenker på brukeropplevelsen din.

5) Familie. Jeg kunne tilbringe mer tid sammen med familien i 2013, en konsekvent topp prioritet hvert år. En av mine kjære minner var å ha en fin to timers samtale med søsteren min om livet over frokosten. Jeg husker ikke sist gang vi snakket noen gang i mer enn en time om gangen.

Et annet godt øyeblikk var å kunne gå med min far til Warriors basketballspill. Han kom på besøk for å se to kamper en måned med moren min, og kom så tilbake neste måned fordi krigerne gjorde det til playoffs! Vi fikk se alle tre kamper mot Spurs, og det var det beste! Mine foreldre, søsteren min, og jeg bodde aldri i samme tilstand siden jeg dro fra NYC i 2000, så det er fint å koble oftere nå, da jeg er ledig.

Å bruke syv uker i Oahu og tre uker i NYC i år for å delvis se familien min, hjalp virkelig å gi meg en ide om hva som bor på begge steder, ville virkelig være like etter San Francisco. Jeg var også i stand til å reise i 12 uker i 2013, første gang siden college.

6) Helse. Jeg har denne milde besettelsen med vekt og fitness, selv om jeg ikke er overvektig på 5'10 ", 162 kg fordi jeg vokste opp som en idrettsutøver som en gang var veldig passform 150-155 lbs og kunne benke 215 lbs. Jeg har tidligere skrevet hvordan den ideelle vekten pisser meg av, og jeg er glad for å ha svevet hele året i 161-164 lbs rekkevidde med relativ letthet. Når jeg jobbet, ville vekten min svinge i 166-170 lbs rekkevidde. Det er mye lettere å holde seg i form når du kan spille tennis eller gå en tur om ettermiddagen hver dag, og ikke å ta klienter ut for noen saftige rib-eye steaks flere netter i uken! Åh hvordan jeg savner bedriftskortet og klientunderholdning.

2013 er det 12. året jeg har vært ryggsmerter / isjiasfri takket være Dr. Sarno's bok, Healing Back Pain. Jeg slipper ikke tennene mine lenger, lider av TMJ, eller har vondt tennis / golf albue hvor som helst. Å gå gjennom smertefri liv gjør meg virkelig lurer på hvor mye stress som dræper oss! Hvis vi ikke har vår helse, kan vi også ha ingenting. Kanskje å være sunnere er tross alt den største belønningen for økonomisk uavhengighet.

MISSER AV ÅRET

1) Bestill Salg. Jeg tror jeg har en gullgruve med boken, "Hvordan lage din oppgave: Lag en liten formue ved å si farvel." Studier har konsekvent vist at et stort flertall av folk ikke liker jobbene sine, men ikke forlater på grunn av lønn, helsevesen og frykt for langtidsledighet. Jeg følte også gylne håndjern, fordi hvem forlater en seksfigures jobb for å være en sultende forfatter? Men jeg dro fordi jeg var i stand til å forhandle en avgangspakke og hadde en veldig klar plan. Avgangsvederlaget gir omtrent seks års levekostnader til min nåværende rate.

Til tross for friheten til å gjøre mer av det du vil ha som en verdi for å kjøpe boken min, fortsetter boksalget mitt å være uinspirerende med omtrent 30 salg i måneden i gjennomsnitt. Kanskje prisen på $ 48 er for høy? Men hva er $ 48 når du kan gi deg selv mulighet til å forhandle potensielt tusenvis av dollar i en avgang og få livet ditt tilbake? En klient var i stand til å håndtere en $ 180 000 avgang i 2013!

Hvis jeg ikke forlot våren 2012, ville jeg ha følt at jeg kastet to år i livet mitt som en kyllingskit for ikke å forfølge entreprenørskapet mitt. Jeg trenger å gjøre en mye bedre jobb å markedsføre boken, få affilierte som skriver om karriere, entreprenørskap og livsstil. Tilbakemeldingen jeg har mottatt fra leserne har vært veldig positiv så langt.

2) Surgeries. Jeg har hatt ansiktet mitt operert på to ganger i år! En gang var fordi jeg bashed leppen min fra for mye fester. Jeg fikk en hotellpersonell til å skynde meg til ER og sy meg opp. Å se narkose nålen blir injisert i et gapende hull mens væsken sprutet i munnen min fordi det ikke var vegg var ekkelt. Jeg har bilder, men jeg vil ikke gjøre deg oppkast.

Den andre operasjonen skjedde bare i forrige måned. Jeg har hatt denne harde klumpen i min høyre kinn det siste året som endelig begynte å vokse. Frykt for kreft Jeg fortalte det og oppdaget at det var en sebaceøs cyste. Dermatologen kuttet åpne et 3/4 tommers hull og begynte å grave inn i kinnet mitt for å kutte ut det. Han sa at det ikke var kreftfremkallende, men bedre trygt enn unnskyldt å ta det ut spesielt siden det var ubehagelig. Jeg har nå fått denne puckering i begge ender hvor han syet meg opp som varer i fire måneder. Hvis jeg var en mannlig modell, ville jeg være sur! Bra jeg er bare en forfatter.

Jeg må innrømme noe rart. Med hver tur til legen, snakket jeg litt om smerten. Jeg har ikke følt meg mye smerte i så lang tid at jeg begynte å frykte noe massivt vondt ville skje. Disse små bankene er som små jordskjelv som lindrer press for å hindre at den store hendelsen skjer. Takk sir, kan jeg ha en annen!

3) For økonomisk konservativ. Selv om jeg sover godt om natten, vet jeg at hvis alt går til helvete, vil minst 25% av min nettoverdi fortsatt være intakt, jeg var for konservativ i min allokering for 2013. Tanken min var for en realistisk 9-10% økning i aksjemarkedet så min rollover IRA stillinger reflekterte denne visningen. Kanskje fra et "value at risk" perspektiv var min IRA-ytelse bra siden jeg driver porteføljen som et hedgefond, men fra et absolutt synspunkt var det ganske underpresterende sammenlignet med S & P 500-indeksen. Det jeg burde ha gjort var å kjøpe tredoble leverte ETFer!

Da jeg skrev "Ikke stopp Fortune Hunting", var innlegget en utfordring for meg å ta mer børsrisiko. I stedet for å ta de normale $ 50.000 - $ 100.000 aksjeposisjonene, var jeg i hemmelighet utfordrende for meg å ta $ 200.000 + stillinger for å gå i stykker! Hvis jeg fulgte på min utfordring, ville jeg ha gjort $ 200 000 + i BIDU og SINA alene i stedet for bare ~ $ 40 000. Bullmarkedet forsterker bare frykten for å være for konservativ. Den eneste aktiva som reddet meg var eiendom, der jeg leverte 2: 1. Men selv 2: 1 er relativt lav innflytelse i forhold til gjennomsnittet. For 2014 må jeg være mer grådig, som sannsynligvis er hvor jeg virkelig vil begynne å blåse meg opp!

Målet mitt har alltid vært å øke min nettoverdi i samme veksthastighet som S & P 500. Jeg antar at jeg kunne gjøre dette i 2013, men aksjer var en drakk som ikke var et løft til det overordnede 30% vekstmarkedet. Aksjer vil alltid være mindre enn 40% av min nettoverdi bare på grunn av min eiendom og risikofri midler. Med onlinevirksomheten vokser til en relativ betydelig størrelse, vil aksjer sannsynligvis aldri være mer enn 30% igjen hvis alt annet fortsetter å vokse.

4) Selvfremmende og Outreach. Jeg er ganske patetisk når det gjelder selvforfremmelse. I motsetning til noen av mine kolleger, liker jeg ikke å skrive hele tiden om meg selv. Jeg vil mye mer skrive om scenarier og få oss til å analysere situasjonen sammen som et lag. Jeg er alltid imponert over folk som kan Tweet sine innlegg flere ganger om dagen, viser lange videomonologer, og legger stadig bilder av seg selv over sosiale medier. Jeg visste aldri hva en "selfie" var til i sommer!

Men hvis jeg skal vokse, må jeg vedta en mer "se på meg" tilnærming. Den første handlingen er å studere vennene mine på Facebook. En fyr sender et bilde av seg selv hver uke i en annen sportsbil, og han får tonnevis av liker og kommentarer.Det er aldri en jente på bildet, men hvem bryr seg? En annen person endrer profilbildet hennes hver eneste uke, som ser ut til å fungere i å få mye oppmerksomhet. En annen venn sjekker inn i hver eneste restaurant og bar for å vise sitt fantastiske liv. Når jeg har blitt mer komfortabel i selvfremmende, kan jeg kanskje gå den mer modne ruten ved å gjøre TV- og radiointervjuer med etablerte medier.

Jeg gjør også ingenting for å få leserne til å abonnere via RSS eller RSS e-post. Det er ingen popup-boks som minner deg om å abonnere, og det er heller ikke enkelt å sjekke abonnementsknappen i kommentarfeltet eller ved slutten av hvert innlegg. Jeg har også gjort en dårlig jobbig jobb for å fremme mitt private kvartalsvise nyhetsbrev. Dette er to forskjellige ting som tenker på deg. En feeds mine innlegg til deg via RSS eller e-post. Mitt private nyhetsbrev er innhold ikke publisert offentlig, det er angivelig en kvart i kvartalet. Alt denne mangelen på handling stammer fra min lat holdning til, "Hvis du vil fortsette å abonnere. Hvis ikke, ikke så mye fordi valget er opp til deg. "Noen ganger trenger det bare å være en liten push. For 2014 planlegger jeg å skrive mer om investeringsideer i mitt private kvartalsvise nyhetsbrev.

Jeg har ikke gjort så mye online oppsummering i 2013 som jeg gjorde i 2012. Jeg savnet den økonomiske bloggerkonferansen i St. Louis, og jeg gikk ikke til noen annen konferanse. Konferanser er en blast, men jeg var for opptatt med å gjøre forskning i Europa og NYC denne sommeren og gjøre min egen ting i Oahu og Tahoe denne vinteren.

Samfunnet er svært nyttig i å gi motivasjon og støtte når du er nede eller har et nytt produkt å lansere. Jeg trenger å gjøre en bedre jobb å bli involvert.

5) Vedlikehold av hjemmet. Jeg vil være remiss for ikke å inkludere noen problemer med vedlikehold av hjem i år. Det vakre 30 år gamle Yoshino Cherry tree med rosa blomster utenfor huset mitt forårsaket mye skade i sommer. Hennes røtter brøt min viktigste vannlinje og forårsaket massiv lekkasje på fortauet, noe som resulterte i ikke vann til huset i tre dager. Jeg måtte ansette en fyr for å bryte opp fortauet, barbere roten, installere et slangerør og repave fortauet for $ 1600 (bilde)! Jeg må kanskje tilbringe en annen $ 1000 - $ 2000 for å gjenta flere sementblokker fordi jeg kan se flere ujevne blokker på grunn av røttene.

Jeg er en trefar og har plantet tre trær i år - et pumelo-tre og et himmayudin mango-tre tilbake i Oahu (toppbilde) og et mandarin-oransje i SF. Jeg plantet også jordbærtreet mitt foran meg for 8,5 år siden da jeg først flyttet inn. For de byboerne som planter trær foran husene deres, bake i tusenvis av dollar for fremtidig sementreparasjon!

I tillegg til å reparere hovedvannslinjen måtte jeg kjøpe en ny vaskemaskin til $ 640 (Black Friday Sale $ 200 off baby!) Fordi min brøt etter 8 år. Jeg vurderer også å bite kulen og kjøpe en ny $ 4000 + Thermador Professional-stekeovn for å matche mitt utvalg fordi LCD-panelet ikke slås på lenger. Jeg kan ikke tro Thermador Professional ovner er så dyre, men jeg vil gjerne matche mine andre apparater.

VIDERE!

2013 var et år hvor alt det harde arbeidet med å forbedre vår personlige økonomi betalte seg. Vi bør være stolte av våre prestasjoner og alltid se for å beskytte det vi har laget. Hvis du bygger din økonomiske mutter forbi kors over punktet, må du aldri jobbe igjen så lenge økonomien ikke imploderer.

Temaet for 2014 og 2015 fortsetter å være av kongruens. Jeg liker å tro at vi er akkurat der vi vil være på grunn av vår egen innsats. Ingenting kan virkelig presse oss til å forandre med mindre vi er tilstrekkelig opphisset til å ta nødvendige skritt.

START EN ONLINE BUSINESS

Det har vært over seks år siden jeg startet, og jeg tjener faktisk en god passiv og aktiv inntektsstrøm på nettet nå. Topp 1% av alle innleggene genererer 31% av all trafikk og inntekter.

Jeg trodde aldri at jeg kunne avslutte jobben min i 2012 bare tre år etter at jeg startet. Men ved å starte en finanskrisedag i 2009, gjør faktisk mer enn hele mitt passive inntektsresultat som tok 15 år å bygge. Hvis du liker å skrive, lage, koble til mennesker på nettet og nyte mer frihet, kan du se hvordan du kan sette opp en WordPress-blogg på 15 minutter med trinnvis opplæringen.

Du kan starte nettstedet ditt for nesten ingenting og potensielt tjene mye ekstra inntekt. Dette er et reelt eksempel.

Oppdatert for 2017 og utover.

Kommentarer På Nettstedet: