Hvert år liker jeg å reflektere og gi en selvvurdering av hvordan jeg har utført mot de målene jeg fastsatte for å oppnå for året. Det gir deg et vindu inn i den personlige siden av min økonomi (dette er en personlig finansblogg, tross alt) og videre - og det er en veldig offentlig måte å holde meg selv ansvarlig for mine mål for det kommende året.

Jeg finner denne prosessen for å være en absolutt nødvendighet for å holde meg selv jordet, fokusert og beveger seg i riktig retning. Jeg foreslår at du også gir den en prøve.

Mine store fokusområder som går inn i 2017 var:

 1. Karrierebevegelser: Jeg var ute etter å lage en.
 2. Passion over inntekt: knyttet til # 1, på dette stadiet i karrieren min, er inntekten virkelig sekundær til å gjøre ting som jeg er lidenskapelig for eller kan lære / vokse fra. Jeg skal bruke dette for å hjelpe navigere mine beslutninger.
 3. Opprettholde spare- / treningsnivåer: 2016 var et bannerår for besparelser og trening. Jeg ville bare opprettholde i disse kategoriene i 2017.
 4. Reise: minst 1 ute-av-state og 3 totalt turer.
 5. declutter: ta dette til neste nivå.
 6. Forhold: opprettholde og utvikle relasjoner med familie og venner.

Resultatene, per vanlig, var en blandet pose. Her er en full gjennomgang.

Hva gikk bra i fjor:

1. Karriere: Mrs. 20SF var i stand til å utnytte sin nye bachelorgrad i sykepleie og uklanderlig rekord for å få en kampanje, som viste seg å være en ganske vanskelig prosess som en faglig sykepleier. Langtidslesere kan huske at for noen år siden hadde hun bestemt seg for å gjøre en karriereendring til pleie fra landskapsarkitektur. Hun startet med en assisterende grad, slått det inn i en bachelor, og har det bra i sin nye karriere. Det har vært en stor overgang for henne.

2. Reise: Vi satte målet om 1 ut av staten og 3 turer totalt. Vi tok bare 2 lengre turer, men en av dem var en episk out-of-state backpacking tur i Colorado - for det meste betalt av reisebelønninger poeng - så jeg kalkner dette opp som en seier. Vi grep 4-pass sløyfen, like utenfor Aspen og kjempet gjennom høydesykdom for å stige opp fire 12 000 + føttetopper, 12 000 + fot med total høydeøkning og 28 miles over 4 dager. Absolutt den mest utfordrende og givende fotturen vi har fullført hittil, og det har inspirert oss til å spille opp spillet vårt og gå på lignende opplevelser.

3. Inntekt: Jeg vil ikke telle de endelige tallene før jeg fullfører selvangivelsen, men jeg er ganske sikker på at dette vil enten være # 1 eller # 2 år for oss, totalt husholdningsinntekt. Veldig fornøyd med det.

4. Besparelser: et fremragende år i spareavdelingen:

 • Jeg gjorde maksimalt 401K innskudd på $ 18.000 og parret det med en 401K arbeidsgiver på 50% ($ 9,000). I mellomtiden har fru 20SF maksimert hennes 403B (non-profit versjonen av en 401K), på $ 18,000.
 • Mrs. 20SF også maxed ut hennes 457B konto, som gir en annen $ 18,000 av skatt-beskyttet pensjonssparing for oss.
 • Vi fortsatte min arbeidsgiversponsorerte høytrekkbare helseplan (HDHP), som ga oss en $ 2000 arbeidsgiveravgift til vår HSA.
 • Jeg gjorde det maksimale HSA-bidraget på $ 6.750 ($ 2000 i arbeidsgivere HDHP / HSA incentiver + et $ 4 750 personlige bidrag).
 • Jeg bidro med maksimalt 20% av egeninntektsinntektene før skatt (inntekt generert fra dette nettstedet og andre steder) til min SEP IRA (pensjonskonto for selvstendig næringsdrivende).
 • Vi hadde ingen kredittkortbalanser og banket noen solide reisekortbelønninger.

5. Declutter: i påvente av den veldedige donasjonskrasjen som vil bli bedt om av den nylig vedtatte skatteplanen, kunne vi gå gjennom de fleste av våre eiendeler og donere noen lastebiler av varer de siste ukene.

6. Øvelse: Jeg ble forpliktet til å rutinemessig trene 3 ganger per uke (jeg er en stor fan av 7-minutters treningsøkt og styrketrening med mitt billige treningsstudio), sykling lange avstander 1-2 ganger i uken, sykling til jobb, og går hunden daglig. Og våre 2 turer inkludert 60 miles av sykling og 28 miles med fotturer!

Hva gikk ikke så bra i fjor:

1. Karriere: Jeg var ikke så vellykket i denne kategorien som Mrs. 20SF, men det var ikke for mangel på innsats. Jeg jobber i et ekstremt konkurransedyktig selskap med begrensede muligheter i min geografi. De sjeldne stillingene postet garner dusinvis, om ikke hundrevis av dyktige interne søkere, noe som gjør det svært vanskelig å overføre til en ny rolle. Jeg var i stand til å få en rekke intervjuer, men skiftende karrierefokus (mitt mål) har gjort disse intervjuene en oppoverbakke kamp.

2. Passion over inntekt: Jeg forlot året med den samme jobben jeg startet året med, så jeg må kritisere denne opp som en feil.

3. Helse: helt utenom min kontroll, men fortsatt bemerkelsesverdig i 2017 var et katastrofalt dårlig år for helse blant familie og venner (flere kreftdiagnoser, Parkinsons diagnoser og død) og jeg har personlig håndtert noen få helseproblemer. Alt annet virker lite i sammenligning. Jeg håper på en mye bedre 2018.

Fokus for 2018:

1. Karriereflytt /Passion over inntekt: lumping disse sammen. Dette er året, og jeg holder meg til det. Jeg vil IKKE fullføre året med den samme jobben jeg for tiden har. Hva blir det neste? Følg med.

2. Redusert medieforbruk: Jeg har tillatt meg å stable mine politiske og økonomiske nyheter og sosiale medier forbruk til et nivå som ikke er bærekraftig eller sunn.Jeg håper å finne måter å kutte dette tilbake dramatisk for å frigjøre tid og fokus.

3. Relasjoner: Dette var et mål for 2017, og jeg kunne ikke helt kritisere det som et pass eller en feil. Jeg utviklet noen få nye vennskap og vedlikeholdt ellers. Målet for neste år er å vokse.

Hva med deg?

Vennligst skryt og hold deg selv ansvarlig for det siste året og sett noen mål for 2018 i kommentarene.

 • Hva var dine største økonomiske og personlige gevinster og tap i 2017?
 • Hva er dine største fokusområder for 2018 (økonomisk eller ellers)?
 • Hva er du mest spent på?

Kommentarer På Nettstedet: