Før du leser mitt investeringsutsikt for 2018, må du først forstå min økonomiske situasjon og mine forstyrrelser. Våre biases ofte forvrenger vår virkelighet ved å forankre oss til tidligere situasjoner.

  • Permanent forlatt arbeid i 2012 i en alder av 34 år
  • Nettoverdien ble knust av ~ 35% i 2008-2009
  • Småbedriftseier som vil ha nytte av den nye skatteplanen
  • Ny far med ektefelle som er en heltidsmor
  • Favoritt aktivklasse er eiendomsmegling med tre fysiske egenskaper i CA, en i HI
  • Arbeidet i aksjer i 13 år på et par store investeringsbanker
  • Har betydelige investeringsstillinger i aksjer, obligasjoner og fast eiendom

Med denne bakgrunnsinformasjonen tror jeg at 2018 vil være det siste året med gode tider hvor eiendeler forblir relativt stabile da de sporer historisk avkastning. La oss diskutere hver aktivaklasse litt mer detaljert.

Stock Market Outlook: One Last Hurray

I henhold til US Small Business Administration utgjør små bedrifter 48% av nasjonal sysselsetting. I antall representerer de 99,7% av alle bedrifter i landet. Med andre ord er det fyren med VVS-butikken eller galen med det digitale nettbaserte markedsføringsbyrået som lager hjerte og muskler i den amerikanske økonomien.

Basert på samspillet mitt med andre småbedriftseiere, er alle jeg har snakket med, ekstremt begeistret for lavere skatter og potensielt mindre byråkrati. Det er virkelig mindre regulering som de fleste eiere ser frem til, og ikke så mye 20% fradrag av kvalifisert småbedriftsinntekt.

Som bedriftseiere føler vi neppe at regjeringen er på vår side fordi vi må: 1) betale lisensavgift, 2) betale spesielle småbedriftsskatter, 3) betale begge sider av FICA-skatten, 4) betale regnskapsfører for å finne ut våre mer kompliserte skatter, 5) lurer på hvorfor vi ikke kan samle ledighet etter at vår virksomhet går under, og mye mer.

Med passeringen av den nye skatteplanen er det endelig håp at regjeringen er nå på vår side. Å ha en hale vind føles så mye bedre enn å møte en hodestøt mens du klatrer en ås - som ofte er det som kjører en bedrift, føles som. Som et resultat tror jeg det vil være naturlig tilbøyelighet til å reinvestere i våre respektive virksomheter og til slutt øke omsetningen. Høyere omsetningsvekst tilsvarer høyere fortjeneste og høyere bedriftsvurdering.

Forhandlede selskaper er bare en større refleksjon av privateide småbedrifter. Og jeg tror at stemningen i styrerommet er like bullish som alltid med en 21% fast selskapsskattesats.

Når det er forretnings eufori, som det er nå, vurderer verdsettelser mindre. Tabellen nedenfor er S & P 500 Case Shiller P / E-forholdet fra januar 2018. I stedet for investorer som nå tenker 33.27X er for høyt, tror kanskje investorer nå at det er ytterligere 10X flere høyere å gå til vi når 2000 toppboble nivåer.

Ingen tror virkelig vi kommer til å komme til 44X, men det er fint å vite at vi fortsatt har denne historiske verdivurderingsbufferen før alt kommer opp. Tross alt er bedriftens kontantbalanse store enn i 2000, prisene er imøtekommende, skattene er lavere, og inntektene vokser fortsatt.

Gitt vi er nå i siste etapper av et slag hvor det er likviditet, spenning, og FOMO driver markedene, forventer jeg å se S & P 500 touch 3000 i 2018. Hvis vi kommer tilbake til 2000 toppnivå verdsettelser, snakker vi ~ 3.600 på S & P 500, som ikke går å skje. Jeg regner med ulemprisiko på 10% for et jevnt risiko / belønningsforhold. Jeg kjøper dips.

Relatert: Riktig Asset Allocation av aksjer og obligasjoner etter alder

Obligasjonsutsikter: Lav rente

Jeg har sagt dette før, og jeg sier det igjen: Vi er i et permanent lavrentemiljø. Det 10-årige obligasjonsavkastningen har gått ned siden slutten av 1980-tallet på grunn av informasjonseffektivitet, globalisering og effektivitet i politikken. Jeg forventer at rentenivået vil forblir imøtekommende for resten av våre investeringsliv.

Blir 2018 det året hvor obligasjonsutbyttet endelig går opp aggressivt?

For 2018 ser jeg etter et annet under-3% -nivå for 10-årsobligasjonsrenten, og mer sannsynlig et gjennomsnitt på 2,6%, til tross for et par flere Fed Funds renteøkninger forventet i år. Med andre ord, Jeg forventer at obligasjoner av alle typer skal gi en total avkastning som tilsvarer kupongavkastningen som de viktigste verdiene, hold rock steady.

Med Fed som øker den korte enden, og lengre sikt som holder seg stabil, er avkastningskurven flattende. Historisk gir en flat eller omvendt avkastningskurve en overkommelig lavkonjunktur som høyere priser på kortsiktig avkjøling av kredittvekst, gjør eksisterende kreditt dyrere og reduserer overskuddsreserver, og derved svekker økonomien.

Men hvis Fed virkelig skal sementere seg som en inflasjonskamp, ​​gir denne troen tillit til at obligasjonshandlere investerer i lengre varighet Treasuries med lavere avkastning fordi ingen akselerert inflasjon er forventet. Derfor er jeg sikker på å investere i 20-årige kommunale obligasjoner som betaler et skattemessig avkastning på 3,5% - 4% for lavrisiko-delen av min nettoverdi.

Vi vil vite at slutten er nær hvis Fed øker Fed-fondene med 1% og den lange enden forblir flat. Det er da inversjon oppstår og bør ha nok tid til å redusere risikoeksponeringen til da. Jeg forventer ulemperrisiko på halvparten av kupongobligasjonsrenten. Jeg kjøper obligasjonsobligasjoner når 10-årig obligasjonsavkastning går over 2,6%.

Rentene begynner å stige, men den 10-årige avkastningen har fortsatt ikke brutt 3%

Fast eiendom: En fortelling av to byer

Husk hvordan jeg sa i juni 2017 at leiemarkedet var mykt i San Francisco på grunn av et stort tilbud på nye boliger og leieavtaler med neseblod som langt overstiger lønnsveksten? Fra 2H2015 til mai 2017 leide jeg huset mitt for $ 8.800 - $ 9.000 / month. Da jeg prøvde å få potensielle nye leietakere til å betale den samme leien i mai 2017, fikk jeg nulltakere, til tross for aggressiv markedsføring av huset i 45 dager. De beste to tilbudene jeg fikk var for $ 7.500 fra en skilsmisse med en ustabil oppstart og fra en familie på seks med en hund som ønsket å flytte inn om to måneder. Så, i stedet for å gå gjennom smerten ved å fortsette å være utleier, solgte jeg huset for litt over 30X årlig brutto leie.

Tallene vises til slutt i dataene. Sjekk ut leieprisene for ett soverom og to soverom i desember 2017 ifølge Zumper. Hvis det var et tre soverom segment, er jeg sikker på at tallene vil se enda svakere ut. Som aksjer, bør eiendomsprisene handle på grunnlag for inntjening. Med en nedgang i leie i så mange av de dyreste byene og nye negative skattelovgivning som i kraft, bør eiendomsprisene forbli myke i de dyreste markedene.

Leieprisene er nede fra toppene i mange byer fra februar 2018

Ta en titt på NYC boligmarkedet data fra Douglas Elliman. Salgsvolum og priser ledet ned i 4Q2017 som kjøpere tok en ventetiden om skatteplanen. Nå som skatteplanen har gått, er det verre enn de fleste forventet på grunn av $ 10 000 SALT-hetten og $ 750 000 boliglånsloven for rentegodtgjørelse.

Fast eiendom investorer bør se NYC og SF som "ledende indikatorer" av hva som bør forventes for andre dyre eiendomsmarkeder. Nå som prisene er myke, bør du ikke ha det for å kjøpe. Vær kresen om hva som sannsynligvis kommer til å være det største kjøpet av livet ditt. Fokus på plassering og utvidbarhet, # 1-måten å øke sjansene for å tjene penger i fast eiendom. Hvis du kan bygge for $ 200 / sqft og selge for $ 400 / sqft, vinner du. Og mest av alt, løp tallene for å se om verdsettelsene gir mening.

Med bremsing av eiendomsmegling i kystbyen er det bare et spørsmål om tid før eiendomsmegling i fast eiendom også bremser. Men finne ut tidspunktet for når nedgangen vil skje og av hvor mye er det største forbrytelsen. Tre til fem år har en tendens til å være et godt lag, så vi kan gjøre en utdannet gjetning som mellom 2019 - 2021 er når dataene vil vises. La oss bare si 2H2020 for å være mer presis.

Jeg tror ikke det vil være mer enn en 5% - 10% korreksjon i kystby eller ikke-kystnære bymarkeder de neste par årene fordi den økonomiske motoren fortsatt er ganske sterk. Videre utlånsstandarder er strammet siden den siste finanskrisen. Derfor, hvis du kjøper et hjem for å leve inn på lang sikt, bør du ha det bra.

Noen folk har stilt spørsmålstegn ved visdom avmin $ 810 000 investering i fast eiendom crowdfunding utenfor San Francisco. Forståelig, gitt absolutt dollar beløpet høres stort. Men jeg hadde en $ 2.740.000 posisjon i en enkelt SF eiendom med en $ 815,000 boliglån hvor leieene faller. Derfor har jeg redusert risikoeksponeringen mens du sprer seg inn i 12 forskjellige ikke-SF-eiendommer der leier er sterkere. Videre beholder jeg mine alternative investeringer til ikke mer enn 10% av min samlede nettoverdi og har fortsatt tre California-baserte egenskaper å administrere. Tenk alltid i prosent

Nyt ett siste år med gode tider

Som bedriftseier har jeg ikke vært denne bullish siden 2007, da jeg ble promotert til visepresident i min bankjobb. Selvfølgelig et år senere, slår jeg på viften, og jeg så en 35% ødeleggelse til min nettoverdi i løpet av måneder. Hvis en nedgang skjer igjen, er jeg bedre forberedt fordi jeg har langt mer passive inntektsstrømmer, en rekke defensive investeringer, og en mye lavere gjeld til egenkapitalandel.

Hvis man får 10% avkastning i aksjer, 4% avkastning i obligasjoner og en uendret 5% avkastning i fast eiendom uten mye volatilitet, sier jeg det er ganske enkle penger. Hvis disse returene kommer til å bli oppfylt, vil jeg til slutt være fornøyd med en blandet 2% - 3% garantert avkastning i pensjon.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du kjøre investeringsporteføljen din gjennom en investeringsanalysator for å se hva din siste eksponering er for markedet. Deretter analyserer du nøye din nettoverdisammensetning og sørg for at du er komfortabel med konstruksjonen. Jeg var ikke helt komfortabel med min nettoverdisammensetning i 2017, men nå er jeg for 2018.

Eksempel Investeringsanalysator av Personlig Kapital

Oppdater 19 juni 2018: Volatilitet er tilbake med Trump nå snakker om handelskrig. Rentekurven vil være flat etter to flere renteforhøyelser i 2018, da den lange enden fortsatt ikke går mye, og kystbyeiendommen senker som forventet. Fast eiendom er også langsommere som forventet. Tid til å være mer forsiktig rundt. Bygg din cash hoard!

Kommentarer På Nettstedet: