Klar til å dike rotet og omfavne livet til en ekspert arrangør? Følg disse tipsene.

Å organisere seg kan virke som en uoverkommelig oppgave, spesielt hvis du har bodd i ditt hjem i mange år. "Stuff" synes å samle seg over natten, og rotet kryper i rett før øynene våre.

I stedet for å leie en lagringsenhet, flytte til et større hus, eller lider gjennom det uorganiserte kaoset, kan du prøve å implementere noen av de triksene som organiserte mennesker bruker for å holde rot i sjakk. Din plass vil føles frisk og ren, nesten som et helt nytt hjem.

Føler overveldet? Ingen bekymringer. Vi samlet 21 tips for å komme i gang på reisen din til sakkyndig arrangør.

Splitt og hersk

1. Enten det er byrået i soverommet eller pulten på hjemmekontoret, dedikerer hver skuff til å lagre en type element og partisjonere hver skuff for maksimal organisering. (Gamle bankens avmerkingsbokser og skobokser gjør for rimelige skuffpartisjoner.)

2. Bruk en muffinblikk eller isbitbakke for å holde oversikt over alle de små bad oddsene og endene; de fungerer også bra for øredobber og andre små smykker.

3. Doble opp og fest braketter til toppen og bunnen av vegghylle. Eller hvis hyllen din kan støtte vekten, legg den på opp ned. Konsollene fungerer som bygget i divider.

Kleshengere og kommoder

4. Streamline skapene dine og velg ett merke og stil med henger; de vil henge mot hverandre med mindre bortkastet plass. Si farvel til den galte wirehangeren!

5. I stedet for å brette og stable klær på tradisjonell måte, kan du prøve å klappe og rulle. Flere elementer passer inn i en skuff, og du kan øyeblikkelig se hverandre, noe som gjør klærutvalget smertefritt, spesielt for de små.

6. I stedet for å forlate nederste halvdel av skapet ditt med massevis av død plass, bør du vurdere å sette inn en annen skapstang slik at du kan henge skjorter på toppen og skjørt og bukser på bunnen.

7. Tilkall en hylle i en hall eller linnedskap for underholdende gjenstander. Fyll det med duker, lys, innpakningspapir, servietter og vaser for rask tilgang når festtid ruller rundt. Bonuspoeng for bruk av bokser merket ved anledning.

8. Hvis du har lite skuffplass, bruk en hengende skostativ festet på innsiden av skapet ditt for å lagre dameundertøy og sokker.

Baderom

9. Leker gjør badtiden morsommere, men de kan virkelig rote opp ditt rom. Heng en vaskepose på en flis på veggen og fyll den med alle de gummi duckies.

10. Rengjør medisinskapet og bli kvitt utdaterte gjenstander. Deretter reorganiserer hyllene etter kategori (hud, øyne, medisin, etc.) for enkel tilgang.

11. Bruk en sølvtøy arrangør for å holde tannbørster, floss, tannkrem og andre daglige varer på ett sted, spesielt hvis din forfengelighet har skuffer.

12. Plast lidded sko bokser er flott for overløp eller tilbake lager av personlig pleie produkter. De stabler pent og, når de er merket, gir rask tilgang.

Kjøkken

13. Legg til en spenningsstang under kjøkkenvasken og legg opp rengjøringsprodukter i sprøyteflasker. Du frigjør skapplassen og gjør dem lettere å finne.

14. Bruk tiden din mer effektivt og legg opp oppvaskmaskinen på en organisert måte som stemmer med hvor gjenstander bor i skapene dine. Stable alle tallerkener, boller og briller sammen. Last også alt sølvtøyet på samme sted i kjøkkenredskapet - gafler i en beholder, kniver i en annen. Så alt du trenger å gjøre er å ta en håndfull og sette dem bort.

15. Hvis kjøkkenet ditt er noe som meg, vet du plastbeholderens kamp. Bruk noen eldre skole CD- eller DVD-arrangører for å holde dekslene til containerne pent og praktiske.

16. Er du lei av å grave gjennom din pantry for en ingrediens? Organiser matpantry med varer gruppert etter kategori. Doble oppbevaringsplassen i pantryet med en dørsko eller tilbehørsorganer; fyll gjennom lommene med tilgjengelige snacks.

17. Declutter tellere ved å montere et magnetisk brett på en vegg for tilfeldige påminnelser, kvitteringer og lister.

18. Legg bort sjelden brukte små apparater som brødmaskiner og miksere, ved å bruke avtagbar tape og markør for å merke den datoen du sist brukte dem. Hvis du etter et år finner at du ikke har brukt disse elementene, donere eller selg dem på nettet.

Generell hjemmekontor

19. Planlegg og legg alle instruksjonsveiledninger i en tre-ring bindemiddel. Det kommer til å være når du trenger det, og du vil føle at en organisasjonsmester trekker den ut i en klemme.

20. Ta vare på stygge ledninger med glidelås eller fleksible rør som binder dem for et strømlinet utseende. Papirhåndkle og toalettpapirrør er gode for å organisere en skuff full av diverse ledninger; vind kabelen gjennom senteret av røret, sikr enden i et hakk kuttet inn i papp.

21. Tilknytt et bestemt sted for e-post. For eksempel, sett opp en hylle eller en kurv ved inngangsdøren for å holde all innkommende post pluss en penn, frimerker og konvolutter. Sitt ned med fastsatte intervaller hver måned med kurven og gå gjennom alt som har kommet inn i løpet av de siste ukene. Ikke la noe for en "senere" haug; håndtere det nå.

Hva er din ekspert organisator triks? Del dine decluttering tips i kommentarene nedenfor.

Kommentarer På Nettstedet: