Jeg fikk et stort spørsmål om sosiale ferdigheter.

"Hvordan snakker du produktivt og amicably med en sjef hvis langvarighet gjør hver samtale til en uendelig monolog? Jeg føler at min manglende evne til å få et ord i kantvis med ham hindrer meg fra å få noen respekt fra ham. " -Mariko

Som påminnet meg om en mengde arketyper jeg har møtt i å møte folk:

The One-Word-Answer-Giver

Jeg var på noen åpen bar ting med vennene mine og min kompis gikk for å få oss drinker. Innen sekunder kommer noen fyr til meg og går, "Hei mann, hva skjer?" Jeg sa hei. Vi måtte snakke. Deretter forstyrrer han meg - "Hei hør, min venn liker deg."

Meg: "Oh ja? Er vennen din en jente eller en fyr? "

Han: "HEY MAN. Jeg er ikke i GUYS. "

Uh, ok.

Han peker ut sin venn, en semi-attraktiv indisk jente. Jeg var ikke virkelig i henne, men jeg trodde det var ganske kult at hun var aggressiv (selv om hun sendte vennen sin til å snakke med meg). Så jeg går kult, jeg kommer til å snakke med henne i noen få.

Min venn kommer tilbake, vi henger ut, og noen få minutter senere går jeg over til jenta. Jeg går hei, hva skjer. Hun er som "hei". Veldig terskelig.

Jeg er som ... så ... hva skjer?

Hennes svar: "Ingenting mye".

HEI JENTE. DETTE ER DITT IDEA, IKKE MIN. Jeg har ikke lyst til å snakke med deg, men her er jeg. NÅ DU LEVER MITT EN-ORD ANSWER?

Jeg ser rundt som, er vi på Candid Camera? Og vennen står der, så klart gjorde han ikke bare dette. Jeg skjønner to uhyggelige svar. Til slutt sier jeg, vel ... ha en god natt.

En-ord-svarere gjør at du vil tenke på hele livet ditt. Hvorfor er jeg her? Hvorfor er denne samtalen så kjedelig? Er tyngdekraften ekte? Jeg pleide å klandre meg selv for ikke å kunne koble til disse menneskene. Kanskje det er meg! Skal jeg komme med nye samtaleemner? Nå, som i mange ting, klandrer jeg dem bare og fortsetter.

Den Øvre

Alle vet en øvre. Den mest interessante tingen er, de er ikke bare bragging om gode ting som skjer. Vanligvis elsker de å trives på hvor forferdelig og vanskelig deres liv er.

To personer elsker spesielt å gjøre dette: studenter og nye mødre.

College student: "OMG fyr, jeg sov bare 3 timer i går kveld."

College student # 2: "Det er ingenting. Jeg har bare sovet 2 timer i de siste 9 dagene, og jeg skrev 3 essays, 2 problem sets, og laget en ny formel på ... "

Ny mor: "Jeg hadde et veldig vanskelig arbeid for min sønn."

Ny mor # 2: "Du !? Jeg var i arbeidskraft i 9 rette dager. Jeg fikk ikke lov til å spise noe. Jeg døde nesten! De hadde et lag med 12 leger der inne. "

Den ene øvre reduserer vanlige folk til å mumle, "egentlig? Wow "svar fordi det ikke er noen måte å komme seg ut. Men når det er parret med en annen One-Upper, er det virkelig en eksplosjon av narcissisme. Jeg liker å lytte inn fra nærliggende og cackle.

The Rambler

Dette er det verste. Du stiller et enkelt spørsmål, og de går inn i 16 minutters svar. Akkurat som de endelig kommer til en finish ... fører de siste ordene til en ny historie! Nøkkel setningene inkluderer "Så da begynte jeg denne nye jobben ... Vel, det handler ikke egentlig om jobben, men tingen er, da jeg først flyttet til New York ..." [historien om New York].

På grunn av de dysfunksjonelle sosiale ferdighetene til noen IWT-lesere, har jeg hatt å utvikle evnen til å frigjøre meg selv fra situasjoner raskt. Likevel, på en nylig tur til SF, møtte jeg en fyr som ikke ville la meg gå i tretti minutter. Uansett hvor sofistikert min avslutningsstrategi, holdt han meg på plass med sin verbale traktorbjelke.

Til slutt måtte jeg kutte ham av med dette. Beklager, men jeg må gå. Min venn har ventet på meg i 30 minutter. "Han stoppet og i et øyeblikk av flyktig lys innså han at han hadde snakket nonstop i en halv time. Da jeg gikk bort, snudde han meg for å snakke med noen andre.

Løsning: Du ser etter måter å drepe deg selv. (Sjekk også denne videoen om snakkfeil, og hvordan du avslutter setningene dine med strøm.)

Mine favoritt måter å forbedre sosiale ferdigheter:

Her er noen måter å komme seg rundt i disse situasjonene.

  • Øyeblikkelig uimotståelighet: De 7 tastene til avanserte sosiale ferdigheter (25 minutters video)
  • Hvordan trener du med å forbedre sosiale ferdigheter (4-minutters video)
  • Jeg, jeg, jeg syndrom, og hvorfor ingen vil være ærlig med deg
  • Snakker for fort - Tårn med sosiale ferdigheter (8 minutters video)
  • Gleder seg for mye - sosial kompetanse teardown (4-minutters video)
  • Hvordan fikse en monoton stemme (10 minutters video)
  • Snakker for aggressivt - Sunnhetskompetanse (7-minutters video)

Spørsmål til deg

Jeg nevnte 3 arketyper av sosial dysfunksjon: The One-Word-Answer-Giver, The One-Upper, og The Rambler.

Hva mer mangler jeg? Del historiene dine nedenfor.

Kommentarer På Nettstedet:

Nyttig Informasjon Jun 20 2019