Jeg skal holde denne enkle. Jeg har funnet tre effektive strategier for å takle rot. Hvis du sliter med rot, som omtrent alle jeg kjenner, så gir dem en prøve. En kombinasjon av de tre kan fungere for deg, og hvis du har andre strategier, vil vi gjerne høre dem!

Bli kvitt Clutter Strategy # 1: En kommer inn, en går ut

Strategien her er at hver gang du tar noe nytt inn i boligen din, tar du noe ut. Et eksempel ville være å kjøpe et par nye sokker og bli kvitt dine mest hullede par sokker du eier. Tre nye bøker? Selg eller doner tre eldre. Ønsker du å fremskynde de-cluttering prosessen? Gjør det to ting ut for hver enkelt. Lykke til med det!

Bli kvitt Clutter Strategy # 2: Hold den, selg den, doner den, søppel den

Hold den, selg den, doner den, resirkuler den, søppel det er en systematisk måte å gå gjennom alt du eier og gjøre en av de fire beslutningene på hvert element. Tidligere på året diskuterte vi fem av de beste måtene å kvitte seg med ting, selger på Ebay, selger på Amazon, Garage Sales, Craigslist og donasjon. Hvis en av disse ikke er et alternativ, gi det bort via Freecycle eller curbside eller resirkuler det hvis du kan. Siste utvei, søppel det.

Bli kvitt Clutter Strategy # 3: The Philisophical "Hva skal jeg ta med meg?" Metode

Dette er sannsynligvis den mest morsomme måten å takle rot, men kanskje det vanskeligste fordi det krever mye energi. Metoden er å søke et filosofisk spørsmål til dine ting. Her er noen eksempler:

  • "Hvis jeg hadde en bilbelastning for å flytte ting over hele landet, hva ville jeg ta med?"
  • "Hvis apokalypsen slo i morgen og jeg hadde en ryggsekk verdt ting å ta med meg, hva skal jeg ta?"
  • "Hva vil jeg passere til kjære når jeg dør?"

Ikke tenk på det for hardt!

Clutter Diskusjon:

  • Hvordan har beseiret fysisk rot?
  • Har du prøvd disse strategiene? Fungerte de? Hvilke problemer har du hatt?
  • Har du mer eller mindre "ting" nå enn du gjorde for et år siden?

Kommentarer På Nettstedet: