Jeg tror vi kan alle enige om at det å ha tid, penger og energi er gode ting å ha (og jo mer jo bedre). Vel, det er en klok gammel adage om de tre stadiene i livet som det gjelder tid, energi og penger som bare forteller nå som alltid:

1. I ditt barn / ungdoms alder (før arbeid) år: du har tid og energi, men ingen penger

2. I din arbeidsalder år: du har penger og energi, men ingen tid

3. I din alderdom (etter arbeid) år: du har tid og penger, men ingen energi

Jeg foretrekker å bytte i "helse" for "energi", da det er mer inkluderende, men du får poenget.

Briljansen i dette sitatet (av ukjent opprinnelse) er den implisitte grusomme ironien som vi faller inn i et av disse tre viktige områdene som vi streber etter på et hvilket som helst tidspunkt i livet. Å ha penger og energi er flott, men hvis du ikke har tid til å nyte dem? Det samme kan sies for penger og tid, som mister deres glans hvis du ikke har energi til å nyte dem. Likevel jobber vi våre esler for de fleste av våre liv i jakten på mer penger, og stopper aldri for å nyte det.

Selvfølgelig er virkeligheten i disse dager at mange ikke har penger på noen av de tre stadiene i livet, noe som peker på at dette er et mange tiår gammelt ordtak. Sikker på at de i arbeidstidsalder kan ha en anstendig inntekt, men med en 5% personlig sparingskurs, oppnår svært få en betydelig nettoverdi og sanne formue. Og hvis tusenår / alderen ikke er forsiktige, vil de heller ikke ha penger i sine etterarbeidsår, da de vil være underordnet av trygdeordninger uten pensjonsplaner eller pensjonsbesparelser for å hjelpe dem økonomisk.

Og selv om mange i arbeidstidsalderen har energi, handler det ikke bare om hver unse at energien går i arbeid, med hvilken liten bit igjen som er dedikert til arbeid og annet livsgrunnlag? Hvis vi jobber, er vi ofte overarbeidet.

Derfor vil en oppdatert moderne versjon av dette ordtaket være mer nøyaktig:

  1. I ditt barn / ungdoms alder (pre-arbeid) år: du har tid og energi, men ingen penger
  2. I arbeidsalderen din år: du har ingen tid, penger og energi
  3. I din alderdom (etter arbeid) år: du har tid, men ingen penger og energi

Ikke rart så mange av oss tenker kjærlig på vår barndom ...

Hva om du kunne hacke de tre stadiene?

Jeg tviler på at det er mange før aldersspråklige lesere på dette nettstedet, og selv om det var, ville jeg ikke anbefale at de handler sin tid og energi for penger. Mer godteri, leker, klær og videospill ville vært fint, men jeg var ganske jævla glad med de begrensede mengdene jeg hadde og hele tiden og energi jeg måtte nyte dem.

La oss fokusere på arbeidsalderen. Den triste delen i den moderne versjonen (der alle tre elementene er minst for mange) er at arbeidsalderen er typisk det lengste stadiet i livet. For å få flere av disse elementene har man to hovedalternativer:

  1. gi opp arbeid for mer tid og energi (arbeid mindre)
  2. gi opp tid og energi for mer penger (arbeid mer)

Det er imidlertid en stor hack som kan forandre alt: sparer mer av pengene dine. Og fra det kan du generere mange mini-hack for å akselerere prosessen, det vil si:

  • tørke ut gjeld, skape enda mer positiv kontantstrøm
  • investere besparelsene dine og nyte fruktene av sammensatte investeringsavkastning
  • ta flere risikoer, for eksempel å starte din egen virksomhet, for å øke inntektene og besparelsene ytterligere

Og hvis du kan akselerere ting nok, har du potensial til å nå økonomisk uavhengighet og eliminere behovet for å jobbe for inntekt helt og holdent. Alt arbeid du tar frivillig på, kan være energigivende lidenskapsarbeid, arbeid som du ville gjøre selv om det ikke var inntekt knyttet til det.

Hvis du kan komme dit, vil du rive begge adages opp i stykker ved å oppnå den sjeldne trifekten av tid, penger og energi, med tiår igjen for å nyte alle 3.

Hvis det ikke er verdt å streve for, vet jeg ikke hva som er.

Kommentarer På Nettstedet: