Partner Center Finn en megler

I noen grad har forventningene som vi har satt, en tendens til å påvirke vårt humør, tankegang og faktisk erfaring. Ser frem til et positivt utfall, vanligvis gjør at man føler seg sliten og spent mens man forventer et negativt utfall, får man å føle seg engstelig.

Som min favoritt handelspsykolog drøfter Dr. Brett Steenbarger i Den Daglige Trading Coach, forholdet mellom følelser og forventninger er svært viktig for nybegynnere. Tross alt, sier han at våre følelser er barometre i den grad vi møter eller faller under våre forventninger.

Hvis du er skyldig i å gjøre urimelige handelsforventninger, kan du være i fare for å sette deg opp for skuffelse. Konsekvent følelse skuffet over ikke å oppfylle målene dine kan være veldig motløs, så det er fornuftig å sette rimelige forventninger. Her er noen eksempler på handelsforventninger som er urealistiske:

1. Hardt arbeid = Flere handler

Denne forventningen antar at hvis du tar flere handelsoppsett, vil du kunne øke læringsprosessen og gjøre mer fortjeneste. Problemet med denne antagelsen er at det ikke tar hensyn til oppsettets kvalitet.

Bortsett fra det, gjør dette også en handelsmann utsatt for overtrading. Man kan ende opp med å tvinge handler i stedet for å velge de høye sannsynlighetene som har en bedre sjanse til å vinne.

Husk at kvaliteten trumps mengde når det kommer til handel. Selv om du fortsatt ender med en tapt handel, vil du kunne trekke flere leksjoner fra et oppsett basert på sound technicals og grunnleggende enn fra en som bare ble tatt for det.

2. En god dag er en vinnende dag

Problemet med denne tankegangen er at følelser vil gå på en berg-og dalbane tur hvis de er avhengige av bunnlinjen resultatregnskapet. Sannheten er, det er uunngåelig at vi som handelsfolk vil miste dager. Jeg gjentar, det er uvitende.

Ikke misforstå, det er helt normalt å føle deg skuffet når vi taper. Tross alt er det en del av vår konkurransedyktige natur å ønske å vinne. Når det er sagt, bør vi huske på hva den sene, gode treneren John Wooden pleide å si: "Det er greit å bli skuffet, men bli aldri avskyet."

I stedet for å la tapene påvirke våre følelser, ville det være mer konstruktivt hvis vi ser på hvert tap som en mulighet til å lære. Videre kan hvert tap være en påminnelse om at målet med en god handelsdag er om vi fulgte vår handelsplan eller ikke.

3. Suksess betyr å leve av handel

For de fleste som lærer å handle, er sluttmålet å tjene nok penger dag inn og dag ut, slik at forex trading kan bli en heltidsforsøk.

Selv om det er noen som lykkes tidlig, gjør de fleste handlende ikke sine inntekter i de tidlige årene av utviklingskurven.

I løpet av denne læringsfasen bør man ikke forvente å rake i massiv fortjeneste. I stedet bør målene være å håndtere forventninger, beskytte kapital og lære av hver handel.

Poenget jeg prøver å lage her er at vi kan hjelpe oss selv ved ikke å sette oss opp for skuffelse og fiasko gjennom urimelige forventninger.

En måte å klare forventningene på og å kvitte seg med uoppnåelige antagelser er å opprettholde en handelsdagbok. På den måten kan vi følge vår fremgang og holde fokus på handelsprosessen og ikke på fortjeneste og tap.


Kommentarer På Nettstedet: