Jeg elsker å gjøre narr av horrible penger råd og fryktelig karriere råd så mye som noen andre, men noen ganger må vi sette fokus på oss selv.

Hvor mange av oss velger å fokusere på de mest meningsløse områdene av personlig økonomi? Skal jeg åpne dette kredittkortet? Jeg føler meg skyldig for å betale for navn-merkevareost. Tror du jeg bør kjøpe en av disse kupongbøkene?

Folk sparer tid på mindre beslutninger og debatterer minutiae av flere grunner:

 • Det er alt de vet, siden de har gjentatte ganger hatt "latte" -eksempelet ned i halsen i 20 år (selv om det ikke har fungert)
 • De har ikke et overordnet pengesystem, slik at de tar tak i hva beslutninger er foran dem
 • Små beslutninger får oss til å føle seg produktive, mens Big Wins tar systematisk arbeid

Tenk på det for et sekund. Du kan jobbe i 2 år for å virkelig optimalisere et område av økonomien din (for eksempel honing din disiplin for å slutte å kjøpe sjokolade). Men hva om du har plukket den feilte ting å jobbe med? Hva om sjokoladekjøp er bare 0.00001% av dine totale utgifter? Uansett hvor hardt du jobber med å diskutere deg selv, er det til slutt ubrukelig. Det er som å være administrerende direktør for feil firma.

Jeg vil gjerne snakke om noen av de vanligste områdene vi fokuserer på og markere noen effektive / ineffektive måter å tenke på dem. Hvorfor? Fordi det er rik, handler ikke om hvilket kredittkort du bruker eller hvilken bank du velger. Hvis du vil leve et rikt liv, lær å fokusere på det større bildet: tankegang, utførelse og timing er viktigere enn å sitte og diskutere minutiae. La oss gå gjennom noen eksempler for å hjelpe med å bruke dette på livet ditt.

Poenget er å jobbe på rette ting, ikke å bare prøve hardere.

Feil: Betaling av gjeld

 • Mål: Komme ut av gjeld
 • Hva folk obsess om: forhandle APR, kreditt score, overføre saldo mellom kort
 • Hva de burde virkelig bryr seg om: kutte kostnader og automatisere betalinger

Folk i kredittkortgjeld bruker tid på å diskutere hvilket kredittkort de skal få, hvordan de raskt kan øke kredittpoengene sine, eller om de skal forhandle om et lavere APR. Disse tingene vil bare ta deg så langt. Den første en ting de trenger å gjøre er å automatisere sine betalinger og kutte kostnader for å betale av gjeld.

Problemet er at å tenke på hvordan man bruker skriptet mitt for å få en lavere APR og beregne hvor mye 5% lavere APR vil lagre dem, er mer morsomt, sexiert og synes mer taktisk. Jeg bryr meg ikke om hvor mange blogginnlegg eller bøker du har lest om kredittens intricacies. Hvis du ikke har faktisk gjort # 1-tingen du trenger å gjøre, er det verdiløs. Og igjen, den tingen er: Kutte kostnader og automatisere betalinger.

Feil: Tjene mer

 • Mål: Øk inntektene dine
 • Hva folk obsess om: visittkort, hvor mye å lade, hva deres "ide" er
 • Hva de burde virkelig bryr seg om: hvordan å tjene penger

Når man prøver å tjene mer penger, er # 1-barrieren "å finne en ide". I stedet for å systematisk teste forskjellige ideer, venter de fleste bare på ideen om å falle ned fra himmelen - og de gjør dette for hele livet.

Verre, noen mennesker ødelegger forvirringstid på visittkort, setter opp en LLC, og besetter over prissetting. Jeg har sett dette i bokstavelig talt tusenvis av eksempler på studenter jeg har jobbet med.

Hvis du er nysgjerrig, har jeg mange ressurser på å tjene mer penger, pluss en gratis minikurs med trinnvise skript som skal brukes i dag.

Feil: Spar penger

 • Mål: Spare penger
 • Hva folk obsess om: bankrenter, budsjettering, lage regneark
 • Hva de burde virkelig bryr seg om: kutte kostnader, tjene mer, sette opp automatiske sparepenger

De fleste tenker aldri på dette, men for de få som gjør det, nærmer de det ofte på en nysgjerrig måte.

Hvor mange venner vet du hvem som tar ut et stykke papir og skisserer grandiose forestillinger om hvor mye de kan tjene / spare for å leve en god livsstil? Høres kjent ut?

Likevel blir disse stykkene kassert, og vi får vårt neste sett med regninger i slutten av måneden, shrugging. "Jeg antar jeg brukte så mye," sier vi.

Når vi prøver å lagre, prøver vi å spare på alt - 50 cent på dette, $ 4 på det. Som et resultat gir vi opp om et par uker. En bedre tilnærming ville være å bruke Two-Headed Savings Approach, som lar oss fokusere på begrenset oppmerksomhet og viljestyrke på de største gevinster.

Deretter fokuserer du på konsernsjefens modell - kutte kostnader (over), tjene mer og optimalisere utgifter. Optimaliser eksisterende utgifter ved å foreta noen telefonsamtaler for å forhandle lavere priser for kabel, treningsmedlemskap, selv kredittkort. Og automatiser hele prosessen.

Feil: Bankkontoer

 • Mål: Åpne en konto
 • Hva folk obsess om: konto renter, belønninger
 • Hva de burde virkelig bryr seg om: åpner en konto og automatiserer betalinger

Jeg får dusinvis av e-postmeldinger hver uke med folk som freaking ut om å åpne en bankkonto. "Ramit," sier de, "boken sier ING gir 3%. Men det er bare 0,75%! Hva skal jeg gjøre?

Først vil jeg ignorere dem. Da vil jeg drepe dem.Til slutt bestemmer jeg meg for å skamme dem.

Oppmerksomhetsmoroner: Forskjellen mellom 1% og 2% på en balanse på $ 10 000 er omtrent $ 8 / måned. Du blir ikke rik fra jakten på jakten. I stedet velger du en bank du stoler på, bretter den inn i automasjonssystemet, og fortsetter med livet ditt.

Vet ikke hvor du skal begynne? Her er mine favoritt sjekker og sparekontoer. Velg en og fortsett med livet ditt.

Nøkkelen Takeaway: Arbeid på de riktige tingene, ikke alt

Amerikanerne elsker å prøve å gjøre alt. De bruker setninger som "det kunne ikke skade, ikke sant?" Da det i virkeligheten kunne skade seg for å fokusere på feil ting.

Det er fordi vi er kognitive misgjerninger med begrenset oppmerksomhet og viljestyrke. Hvis du sliter bort disse begrensede ressursene for å bekymre deg for en $ 3 latte, vil du nesten ikke se bort fra Big Wins - som å forhandle en høyere lønn, finne din Dream Job, tjene mer og kutte kostnader på de største utgiftene.

Å gjøre disse store endringene er vanskelig, så vi prøver å distrahere oss selv med perifere beslutninger som APR, rentenivå, kredittkortselskaper og andre irrelevante data.

Velg dine kamper klokt. Vi kan bare fokusere på så mange ting (noe som flyr i ansiktet av "gjør alt" -kulturen), så det er viktig å (1) velge de riktige områdene å fokusere på, og (2) hensynsløst hone og optimalisere vår tilnærming innenfor hvert område.

For eksempel kjenner vi alle folk som har snakket om noen "gode ideer" de har ... i 20 år. Sammenlign dem med noen andre som bestemmer seg for å bare komme i gang - hvem tar en testmetode - og etter 4 uker har det gjort mer fremgang enn "drømmeren" laget i 40 år?

Jeg har dekket hvert eneste av disse emnene på dette nettstedet de siste 8 årene.

For å komme i gang, sjekk ut koblingene ovenfor. Men før du åpner 20 faner, forplikte seg til å gjøre bare én ting i dag. Kanskje det er "Kutte $ 100 / måned fra mine utgifter" eller "Tjene $ 250 / måned i mai."

Bare husk - de fleste vil fokusere på taktikken fordi de er skinnende og umiddelbart givende. Men tapere elsker taktikk. Vinnere ignorerer skinnende ting og fokuserer på det som betyr mest.

Kommentarer På Nettstedet: