Det største aksjemarkedet kollapser siden den store depresjonen har vært ydmykende for omtrent alle, spesielt de med en sterk konsentrasjon av investeringsfond i aksjer. Hvis du har investert i aksjer i løpet av det siste året, har du sikkert mistet penger - kanskje mye penger. Det som går ned, må komme opp skjønt, ikke sant? Vel, selv med den siste oppgangen, er mange av oss fortsatt nede 20, 30 eller 40% i våre investeringer.

I disse usikre tider er det kanskje en god tid å reflektere over hvordan vi kan lage sitronade ut av sitroner i lignende situasjoner nedover veien, selv om de ikke er så dramatiske som dette bjørnmarkedet og rallyet har vært. Her er hva jeg har lært (eller har blitt smertelig forsterket):

1. Ikke trekk ut av aksjer når de gjør dårlig

Det tar en utrolig mengde tålmodighet og disiplin å følge dette rådet. Hvis du trakk pengene dine ut, gjorde du sannsynligvis det på et tidspunkt da markedene var lavere enn de er i dag. Ja, jeg vet, det er vanskelig å sparke din egen rumpa. Jeg trakk noen av mine aksjeinvesteringer ut, men jeg ønsker at jeg ikke hadde trukket noe ut.

2. Pile inn i løpet av et samlingsløp kan være like dårlig som å trekke ut i et sammenbrudd

S & P 500 har gått opp nesten 50% de siste månedene. Tenk på det i et sekund. Det er en håndfull år med over gjennomsnittlig avkastning i løpet av noen uker. Hele tiden er P / E-forholdet mellom aksjer fortsatt betydelig høyere enn gjennomsnittet. Denne rallyen har vært latterlig, og jeg har ventet på å kjøpe inn på satt tilbakekallingspunkter. Jeg har en anelse om at optimismen (eller mangel på pessimisme) og resulterende avkastning som har trukket bandwagon-investorer tilbake til markedet i de siste ukene, kommer til å slakte mange. Dette er fortsatt å bli sett, selvfølgelig, men investor pass opp for irrasjonelle markedsranger.

3. Indeksfond Regel dagen

De mest aktivt forvaltede fondene har utført forferdelig i dette markedet. Jeg er ikke sikker på om dette er et resultat av at de prøver å gjøre opp for den dårlige ytelsen og handelen inn og ut av neste 200% avkastning i måneden, eller hva. Noen fondsledere som jeg hadde god tro på, har utført svært dårlig i forhold til deres indekser. Jeg er ikke helt ferdig med aktivt forvaltede midler, men jeg har en ny funnet respekt for indeksfond og lavpris ETFs og vil se på å skifte midler fra aktivt administrert til dem.

4. Dette har vært et godt kjøpers marked

Tilbake i mars markerte jeg 5 måter som tjue somethings kan ha økonomisk nytte av lavkonjunkturen. Uansett om du er i aksjemarkedet, markedet for et hjem, en bil eller for noe annet du ønsker å kjøpe, har denne resesjonen gitt en fantastisk mulighet til å finne ting på det billige. Hvis din sysselsetting er stabil, er din økonomiske situasjon god, og inntektene dine har forblitt stort sett uendret. Dette er ikke på tide å gjemme seg i et hull og vente på bedre dager før du gjør dine kjøp. Sikker, det er fornuftig å spare mer og forberede seg på det verste - men vær ikke redd for å leve litt og investere i fremtiden.

Market Movement Diskusjon:

  • Hva har du lært av aksjemarkedet kollaps og rally?
  • Hvordan har dette markedet påvirket din investeringsstrategi?

Kommentarer På Nettstedet: