Kvitteringer for reparasjoner og utskiftninger kan spare deg for mye hodepine, mye tid og kanskje til og med mye penger.

Det er sannhetens øyeblikk: Du har bare satt ovnen din opp, med et fancy nytt filter som etterlater støvmider, like deler frustrert og skremt. Carl, din nye favorittovnsteknologi, trekker av en karbonkopi av arbeidsordren din (i en smilende rosa nyanse) og håndterer den til deg. Du drar Carl ut og basker i ditt støvfrie, perfekt tempererte klima, og ser ned på fuchsia kvitteringen. Når du begynner å krumme den inn i en ball, vises en tvers av tvil.

Skal du beholde denne papirskriften? (Svar: Sannsynligvis.)

Det er verdt å få en skanner (eller til og med en skannerapp på smarttelefonen) og arkivere alle disse kvittene i Dropbox eller iCloud - eller gå retro med et arkivskap hvis du føler deg sassy. Her er hvorfor:

1. Vet når du skal bruke

Er du god til å bryte ting? Min vaskemaskin hadde problemer fra dag ett. Vises, jeg var altfor ambisiøs om størrelsen på belastningen den kunne håndtere - men lærte ikke det før en tekniker som hadde på seg de rare papirstøvene, kom til huset mitt.

Du trenger bare noen få av disse erfaringene før du skjønner at det ikke er verdt å kaste gode penger etter dårlig. Hvis du beholder dine kvitteringer og vedlikeholdsposter, kan du finne ut når det er fornuftig å bare kjøpe en ny og skyve det gamle store apparatet inn i steinbrudd. (Bortsett fra steinbrudddelen, ikke gjør det.)

2. Selge stedet

Folk går litt nøtter når de kjøper et hjem. Når du selger, er sjansene gode at du kommer til å kjøre inn i en kjøper som er over-the-top bananer grundig. De kommer til å ønske å vite ikke bare hvor mange år de nye gutters er, men også hvilken tid på dagen de ble installert, blodtypen til mannen som installerte dem, og også om Saturn var i retrograd på den tiden. (Det påvirker ryggstyrken, vet du.)

Og det er helt kult; de bør gjøre sin due diligence. Men når de kommer på deg med spørsmål, må du være klar til å kaste ned kvitteringene dine som om de er kongelige flush.

3. Forsikring fistfights

La oss si at forsikring betaler for et nytt tak etter at et tre faller på huset ditt og ødelegger det. Du er glad til fire måneder senere, når forsikringsselskapet av ukjente årsaker avgjør at det er betalt for mye og ønsker litt penger tilbake. Hva i helvete? (Det er sant, jeg har sett det skje.)

Hvis du har vedlikeholdsoppføringer og kvitteringer for reparasjon, kan du bekjempe det. Det blir ikke morsomt, men det vil holde penger der det tilhører - i lommen.

4. Budsjettbrigade

Reparasjoner er uunngåelige, og vedlikehold bør også være, slik at hjemmet ditt ikke går til shanty status. Det er alt en smerte i lommeboka når det skjer: $ 100 her, en annen $ 450 der. Og den verste delen er, det føles alltid uventet.

Her er en god ide: Heng på dine vedlikeholdsposter, og når du har et års verdi, knakk noen tall for å opprette et vedlikeholdsbudsjett for året. Budsjett litt høyere i starten, men gjør dette hvert år, så flere data vil gjøre det mer nøyaktig. På den måten, når noe går galt, vil du få pengene klar til å bruke og det vil ikke føles som om du tar det bort fra noe annet.

Har dine kvitteringer spart baconet ditt? Vi vil høre historien din! Fortell oss om det i kommentarene nedenfor.

Kommentarer På Nettstedet: