Fra å spare penger for å redde jorden, kan regnfatene bidra til å gjøre en forskjell.

Å samle regnvann kan virke som om det er for fuglene - som det egentlig er! - men det er også en fin måte å gå grønn på. Enten du er et hus eller en leietaker, høsting av regn i en tønne, har noen reelle fordeler for både lommeboken og samfunnet ditt.

Mens HGTV tilbyr en utmerket DIY opplæring for å sette opp ditt første regnfat, kan du også kjøpe fat som er ferdige eller få hjelp av en profesjonell som Rain Barrel Man John Elliotte.

Elliotte, en pioner innen lavgravighetsregnsystemer, startet sin Portland OR-baserte virksomhet for nesten 18 år siden med skreddersydde, attraktive trefat. Han har nå systemer som spenner fra mer kostnadseffektive resirkulerte plastfat til gjenvunnet treversjoner og spesialiserer seg på vanskelige å finne nulltrykksregnkomponenter som gjør bruk av samlet regnvann mer effektivt enn noensinne.

Men trenger du virkelig en regnfat i utgangspunktet? Her er fire grunner til at svaret er ja.

1. Bedre hager

Regnvann er bedre for planter og jord i hagen din. Dette skyldes at regnvann er fri for kjemikalier, salter, uorganiske ioner og fluorforbindelser som ofte finnes i vann fra springen - pluss at det er svært oksygenert.

Hvis du har en grønnsakshage - stor eller liten - vurdere å bruke regnvann for å dyrke en langvarig avling av sunne, næringsdette grønnsaker.

2. Pengebesparelser

Å dyrke dine egne grønnsaker og spare ressurser kan også spare deg for en seriøs mynte. Ifølge US Environmental Protection Agency vil en regnfat redde de fleste mid-atlantiske huseiere ca 1300 liter vann i topp sommermånedene.

Sommer Slevin, en leietaker i Portland, OR, er enig. Hun valgte henne regnfat for å spare penger: "Vi var strapped for cash; kutte vår vanvittige vannregning var først på listen. Å dyrke vår egen mat, vår tønne ble viktig, slik at vi kan spare så mye som mulig. "

Matematikken er enkel: Jo mindre vann du bruker, desto mindre betaler du for. Det samme gjelder for dyrking av grønnsakene.

3. Reduser din økofotavtrykk

Å høste regnvann kan bidra til å gi stor innvirkning på miljøet og samfunnet ditt ved å redusere avstrømning og bevare ressurser.

Hva er avløp? Det er hva som skjer når regn eller snø faller til bakken. Mens en del absorberes i jorda som grunnvann, går resten nedoverbakke med rester, kjemikalier (som gjødsel og plantevernmidler), og bakterier med det, forurenser nye områder.

Hvis du samler det vannet før det går nedoverbakke, bidrar du til å redusere den negative miljøpåvirkningen av avrenning og jord erosjon i samfunnet ditt. Enda bedre? Det er også miljøvennlig hvis du bruker det til å vaske din bil eller kjæledyr.

4. Vær forberedt

I en ekstrem nødsituasjon eller naturkatastrofe kan kokt regnvann (fra en regelmessig sanitert regnfat) brukes som drikkevann. Og hvis du bor i et tørt klima eller ditt område har implementert vannbegrensninger, kan regnvannet hjelpe hagen din til å overleve tøffe tørkeforhold, næring plantene dine med reservene du har samlet i fatet ditt.

Nå som du vet alt som høster regn i en tønne kan gjøre, hva stopper deg?

Merk: I enkelte stater er det ulovlig å samle regnvann. Sjekk lokale og statlige lover før du kommer i gang. Hvis det er i strid med loven, bønn din lokale lovgivere eller statssekretær for å passere lovgivningen for å beskytte denne miljøvennlige praksisen.

Kommentarer På Nettstedet: