Før du legger deg inn, fokuser på å fjerne støv, mugg og andre allergener med disse raske tipsene.

Du kan like godt knytte et parabolen håndkle rundt nakken din og ta tak i nærmeste mopp fordi du er i ferd med å kjempe for livet til lungene dine (og vannfulle øyne og kløende nese). Bare ring deg selv Allergi Avenger.

Jo, du kan være den minst attraktive superhelten i historien - den rennende nesen er ganske motbydelig - men å være komfortabel i ditt eget hjem er verdt kampen arr og krøllete vev.

Her er fire måter å bekjempe allergener før du går inn i ditt nye sted.

1. slå støv

Støv og pollen er en stor forverringskilde for allergikere. Før du går inn i din nye pute, fokuser på å fjerne støv fra lett glemte sprekker og hjørner.

Vinduglass er tradisjonelt et irriterende element å rengjøre siden de ofte må rengjøres på begge sider - og de er beryktede for å tiltrekke seg støv. Apartment Therapy anbefaler å bytte ut persienner med rulleskygger, som er mindre sannsynlig å fange støv over tid og er lettere å rengjøre.

Rulle nyanser har en tendens til å blokkere mer lys, noe som gjør dem flotte for soverom. Allergi-lider bekjemper ofte sine største kamper i soverommet, tilbringer lange blokker av uavbrutt tid som sover - og dypt puster inn luftbårne allergener.

Pro tips: Hvis du er leietaker eller på annen måte ikke kan oppgradere dine vinduer, prøv å fjerne persienner og gi dem en fin såpevæske i badekaret minst en gang i året.

2. Bekjemp mugg

Bekjemp mugg i leiligheten din ved å fokusere på mørke eller fuktige områder. Start med badet, spesielt hvis det mangler et ventilasjonssystem.

Ifølge Mayo Clinic, er mold mest sannsynlig å samle seg i dusjen og badekaret, inkludert dusjgardinet. Hvis den tidligere leietaker forlot sin dusjforing, ikke prøv å spare penger: kjøp en ny.

Pro tips: Hvis du eier en høykvalitets (men moldy) liner, kan du prøve å kaste den inn i en varm klesvask med badehåndklær. Bare husk å henge tørr, slik at du ikke er igjen med et smeltet plastrør.

Men mugg vokser også på lekkende rørleggerarbeid. Det er viktig å sjekke rørleggerarbeidet under kjøkkenvasken din siden det er et mørkt og ofte glemt område. Fyll en sprøyteflaske med en oppløsning av fire deler vann til en del blekemiddel og spritz nedover de overliggende områdene, tørk rent med en klut eller svamp. Du kan finne andre rengjøringshacker her.

3. Forsvar myke overflater

En rekke allergener kan bli fanget i myke overflater, for eksempel tepper og gardiner. Hvis den forrige eieren eller leietaker hadde et kjæledyr, og du er allergisk, må du kanskje forsvare deg mot dander - og støvsuging er kanskje ikke nok. Hvis ditt nye sted er tungt teppebelagt, bør du vurdere å leie en damprenser fra din lokale maskinvarebutikk.

WebMD anbefaler våt støvsuging, ikke bare for å vaske tepper, men også å drepe de irriterende støvmiddene med dampvarme. Ellers kan tørr støvsuging røre støv og gjøre pusten enda vanskeligere.

4. Ta tiltak med en luftrenser

Når du har utryddet fienden, er det på tide å sette opp en langsiktig løsning. Luftrensere tilbyr konsekvent luftkvalitet ved å filtrere ut hverdagens allergener. Hvis du er nysgjerrig på hvilken som passer best for deg, har du lykke!

New York Times forfatteren Steven Kurutz, en langvarig allergi lidende, tok allerede sniff testen for deg, og prøvde seks luftrensere for effektivitet.

Hva er noen av dine favoritt tips for å holde hjemme allergier i sjakk? Del dine tanker i kommentarene nedenfor.

Kommentarer På Nettstedet: