De som har jobbet hos mer enn en arbeidsgiver i sin karriere har sannsynligvis kommet til innse at arbeidsgiverens 401K-matchning er vilt inkonsekvent.

Jeg har jobbet hos arbeidsgivere som har matchet alt fra 2% til 7% av lønnen, og til og med en som matchet på en helt annen måte - i prosent av mitt personlige bidrag. Samtidig samsvarer min kones arbeidsgiver basert på en tvetydig resultatfordelingsmodell på slutten av året (som har resultert i en 0% kamp de siste to årene). De får en F - in konsistens og generøsitet.

Uansett hvilken arbeidsgiver du treffer, bør du vite hva den typiske 401K-kampen der ute, er av følgende grunner:

 1. Det kan hjelpe deg å sammenligne total kompensasjon, eller reell lønn, når du sammenligner arbeidsgivertilbud. De arbeidsgiverne som skimp på 401K-kampen din, vil trolig skimp på andre områder også.
 2. Det kan signalere om din nåværende arbeidsgiver tilbyr en god kamp som du ikke bør se på mens du er ansatt av dem.

Samtidig kan inntjeningsplaner variere mye og bør vurderes også.

Så la oss dykke inn i gjennomsnittene slik at du kan se hvor du står.

Gjennomsnittlig 401K Match

Ifølge Bureau of Labor Statistics, den typiske eller gjennomsnittlige 401K matchen nett ut til 3,5%. Deres 2015 National Compensation Survey fant det av 56% av arbeidsgiverne som tilbyr en 401K plan (en trist statistikk i seg selv):

 • 49% av arbeidsgiverne med 401K-planer samsvarer med 0%
 • 41% samsvarer med en prosentandel av ansattes bidrag mellom 0-6% av lønn.
 • 10% samsvarer med en prosentandel av ansattes bidrag til 6% eller mer av lønn.
 • Medianen er en 3% kamp.

Vel, det er ganske deprimerende.

401K Matchende Vesting

Det som maler et enda grimmer bilde på disse dataene er fortjenesteskemaene. Bare 22% av 401K matcher straks. Også på 22% er "klippe" vesting planer. Disse planene krever at du blir med en arbeidsgiver i et minimum antall år, eller du får ikke noe av kampen. Og 47% har en "gradert" fortidsplan - planer som langsomt vestliggjør kampen med hvert års tjeneste til du treffer 100% (vanligvis på 5 år).

Dessuten tillater 32% av arbeidsgiverne ikke engang å bidra til planen med mindre du har vært med en arbeidsgiver i minst et år. Du har hørt det riktig, du har ikke "privilegiet" for å bidra med penger til din pensjonisttilværelse før etter et år hos mange arbeidsgivere.

401K Matching Takeaways

Med tanke på at de fleste 401K-planene er fryktelige etter å ha sett på disse dataene, går pensjonene ut (om ikke helt død allerede), og Social Security er i spørsmålet, er det virkelig hver mann / kvinne for seg selv når det gjelder stabil pensjon. Her er hva jeg tar bort fra disse dataene.

 1. Hvis du får en kamp, ​​dra nytte av det. 401K matchende er en av de beste måtene å få mest mulig ut av 401K.
 2. Hvis du er i minoriteten som får en kamp på over 6% av din lønn, FÅ DET FULLT MATCH Hvert år.
 3. Hvis du ikke får en kamp i det hele tatt, åpne opp og bidra til en Roth IRA eller Traditional IRA (jeg huser med Ally Invest). Selvfølgelig får du alltid gratis 401K matchende dollar før du bidrar til en IRA. Og du vil kanskje også vurdere en ny arbeidsgiver hvis du ikke får pensjon.
 4. Uansett kamp, ​​hvis du kan gjøre maksimalt 401K bidrag i et gitt år, gjør det. Det maksimale bidrag på 2018 401K er $ 18 500. Din arbeidsgivers 401K-kamp er ikke et forslag eller et maksimum - det er rett og slett en gratis kamp, ​​du kan og bør gå utover.
 5. Hvis 401K-gebyrene dine er høye, eller du ikke har mange investeringsvalg, stemmer du på din HR / ytelsesavdeling på en konstruktiv måte.

401K Match Diskusjon:

 • Hvordan matcher 401K-kampen din? Hvordan fungerer planen og hva er kampen?
 • Hvordan fungerer arbeidsgiverens inntjeningsplan?

Kommentarer På Nettstedet: