Hvordan vil du ha gratis penger?

Det er ikke et triksespørsmål. For millioner av mennesker, er det gratis penger å få tak i akkurat nå. Men de legger det på bordet med hver lønnssjekk.

Jeg snakker om 401 (k).

Nå før du ruller øynene dine og si, "Ja, ja ... Jeg vet," Jeg vil vise deg at dette ikke bare er en kjedelig pensjonskonto du sparer penger inntil du er gammel.

En 401 (k) er en av de beste investeringene. Det er bokstavelig talt gratis penger som piller opp og tjener mer for deg år etter år. Sett det opp en gang, og du kan pensjonere tidligere og leve bedre når du gjør det.

Men før vi kommer inn i detaljene om hvordan en 401 (k) fungerer - og hvordan du kan dra nytte av det - la vi snakke om pensjonsalder generelt. Før du legger penger i noen investering, bør du forstå hvorfor du gjør det.

(Sjekk også min Ultimate Guide to Personal Finance for å øke din rikdom enda raskere.)

Den freakish kraften av pensjonskontoer

Pensjonskontoer gir store fordeler IF - det er en stor hvis forresten - du samtykker i å spare på lang sikt.

For å vise deg hva jeg mener, må vi først se på din typiske lønnssjekk.

Si at du får $ 100 for arbeid du gjorde. Før du ser en enkelt cent, tar Uncle Sam kuttet, og du får det som er igjen. La oss holde alt enkelt og ignorere statlige og lokale skatter for nå.

Her er det som kan se ut:

Penger du opptjent$100
Føderale skatter (30%)-$30
Paycheck du får$70

$ 70 er dine penger etter skatt. Dette er hva du har igjen for å leve av, betale regninger, og hvis du er heldig, investere.

Men her er den dobbelte whammy: Hvis du gir avkastning på dine investeringer med disse pengene, må du betale enda mer skatt.

Det er en konstant push-pull kamp som er vanskelig å vinne. Du fortsetter å tjene penger. Onkel Sam fortsetter å ta en del av det.

Fortsett med det samme eksempelet, la oss si at du legger $ 35 av pengene etter skatt på en investeringskonto, og den returnerer $ 10.

Hvis skattesatsen på investeringsgevinster er 20%, må du hoste opp $ 2 til onkel Sam. Det gir deg bare $ 8.

Så du ender opp med $ 78 totalt her. Og du betaler $ 32 i skatt.

La oss nå sammenligne det med hvordan 401 (k) fungerer.

Med en 401 (k) kan du fortsatt investere i de samme tingene som en vanlig konto, men forskjellen er hvordan den er beskattet.

Det er alt basert på inntekt før skatt. Det betyr at du får første dib på kontanter før Uncle Sam kan røre den.

Så hvis vi bruker det samme eksemplet som ovenfor, hvor du tjente $ 100, kan du investere $ 35 før Regjeringen kan lovlig berøre det.

Men det blir enda bedre. Den samme $ 10 du gjør på investeringen din, blir ikke beskattet i det hele tatt. Og hvis du fortsetter å lage $ 10 år etter år, fortsetter pengene å pile opp uten at du må betale en prosent.

Advarsel: Du kan ikke trekke pengene tilbake til du blir 59 ½ år gammel. Å gjøre det har strenge straffer.

Når du blir 59 ½ år gammel og du begynner å ta pengene ut, da betaler du skatt på den, avhengig av hvilken brakett du er i.

Så investere i en 401 (k) kutter dine penger etter skatt, men det er ikke så ille som det ser ut til.

Du har allerede satt $ 35 unna. De pengene er 100% din og tjener investeringsavkastning. Det er som å tjene penger mens du sover.

Du ender også med å spare mer på skatt. Siden du har suget bort $ 35 av inntekt før skatt, ifølge Uncle Sam, gjør du nå $ 65 i stedet for $ 100. Så du betaler en lavere inntektsskattesats.

Penger du opptjent$65
Føderale skatter (30%)-$13
Paycheck du får$52

Du kommer ut fremover: $ 52 (lønnsslipp du får) + $ 35 (beløp i investeringskonto investert før skatt) + $ 10 (investeringsgevinst) = $ 97 totalt til navnet ditt.

Og du betaler bare $ 13 i skatt.

Det er en 40% skattebesparelse fra å investere i en vanlig konto!

Og fordi penger fortsetter å blande seg uten å bli rammet av konstante skatter, kan forskjellen over en 30-års periode bety en ekstra 50% i lommen takket være sammensatte renter.

Det er tilsvarende:

  • Slår $ 10.000 til $ 15.000
  • $ 50 000 omdanner til $ 75 000
  • Og en investering på $ 200 000 vokser til $ 300 000

Og dette er alt fordi du investerte inntektene før skatt.

Nå ser du hvorfor jeg sier at disse skattefordelene virkelig legger til?

Min favorittdel: Du trenger ikke å gjøre noe ekstra for å høste disse fordelene. Du kan ha de samme investeringene i begge kontoene. Men med en, vil du ende opp med mye mer penger.

La meg vise deg en annen lagt funksjon som gjør 401 (k) s enda mer uimotståelig.

401 (k) kamper: Dobbel dine penger uten ekstra arbeid

Det er her ting begynner å bli interessant.

Avhengig av bedriftens retningslinjer, kan de tilby et 401 (k) kampprogram. Dette er veldig vanlig. Og det er rent gull.

For eksempel, hvis arbeidsgiveren tilbyr en 100% kamp opp til $ 2000, betyr det at firmaet ditt vil matche dine investeringer - dollar for dollar - opp til $ 2000.

Så, hvis du investerer $ 2000 per år, blir det umiddelbart $ 4000 med deres kamp. Og forskjellen blir enda sterkere da du gir gevinster på dine investeringer. Ta en titt:

Hvis de tilbyr en 50% kamp, ​​vil de sette $ 1000 inn på investeringskonto på samme $ 2000. Så du ender med å investere $ 3000 totalt.

Og det er alt gjort på forhånd før skatt.Så du høster alle belønningene fra forrige del, bortsett fra at du får gratis penger på toppen av det.

BOOM. Du absolutt må utvilsomt delta i dette dersom arbeidsgiveren tilbyr et 401 (k) kampprogram.

Jeg bryr meg ikke om hva slags utgifter eller gjeld du har, dette er noe du må dra nytte av.

Har det?

Flink. En rask notat om investeringene: Hvis du lurer på hva som skjer med pengene du bidrar til din 401 (k), la meg kort forklare.

I utgangspunktet går det inn i en investeringskonto hvor et profesjonelt investeringsselskap vil klare det. Du vil ha en rekke forskjellige investeringsalternativer å velge mellom. For eksempel kan du velge aggressive midler, blandede midler og mål dato midler.

Disse lydene er kompliserte, men hvert alternativ er ganske greit. Og din arbeidsgiver vil gi deg en pakke som forklarer fordelene og risikoen for hver enkelt.

Det er mye enklere enn du tror, ​​spesielt hvis du velger et måldatofond (min anbefaling). Disse midlene rebalanserer automatisk porteføljen din over tid.

Hva det betyr er at du er investert i aggressive midler i løpet av de yngre, høyere opptjeningsårene dine fordi det er når du har større toleranse for markedssvingninger.

Så når du blir eldre, balanserer porteføljen din automatisk til mer konservative investeringer. Dette beskytter eventuelle investeringsgevinster du har gjort i dine tidligere år. Så du vil ikke svette det som deg i nærheten av pensjon.

Den beste delen er at du ikke trenger å fla med noe.

401 (k) begrensninger, begrensninger og ting du bør vite om

Mens 401 (k) s har noen kjære skattefordeler, er de ikke skattefrie. Det er noen begrensninger som jeg vil at du skal være oppmerksom på før du hopper på telefonen med HR.

  1. Regjeringen må få sine skatteinntekter en gang, så du betaler vanlig inntektsskatt på pengene du trekker deg rundt pensjonsalderen. (Husk imidlertid at alle pengene har vokst i "skatt-utsatt" i ~ 30 år.)
  2. Du er for øyeblikket (i 2016) begrenset til å sette $ 18 000 / år inn i 401 (k).
  3. Dette er viktig: Du vil bli belastet en stor straff på 10% hvis du trekker pengene dine før du er 59 ½ år gammel. Dette er forsettlig: Disse pengene er for pensjonering, for ikke å gå ut å drikke på lørdag.

Det er bare noen få viktige ting å huske før du åpner kontoen din.

Lås opp kraften i 401 (k)

De fleste selskaper gir deg papirarbeid for å fylle ut på din første dag eller etter et visst antall måneder med dem. Du fyller ut kontaktinformasjon og direkte innskudd. Det bør også være et skjema for å velge hvor mye du vil bidra til 401 (k).

Hvis du savnet dette, ring din HR-representant.

Deretter tenk gjennom hvor mye penger du vil sette inn i planen din. Jeg anbefaler å gjøre så mye som bedriftens kamper, som vanligvis er rundt 3-6% av inntektene dine. Men 5% av inntektene dine er et godt sted å starte og hva jeg anbefaler i boken min.

I mange tilfeller vil du ikke engang merke til at pengene er borte fordi det automatisk kommer ut av sjekken hver måned. Og siden du ikke trenger å tenke på det, vil det alltid bli gjort.

Det er så enkelt, men du må handle på dette akkurat nå for å høste fordelene senere i livet.

Neste skritt

Det er mye å dekke her om å få mest mulig ut av disse kontoene. Jeg går nærmere inn i kapittel 7 i min New York Times bestselgende bok, Jeg vil lære deg å være rik.

Du kan få hele kapittelet, gratis, under. I det dekker jeg det krevende ved å opprettholde investeringskontoene dine, fordelingen av eiendeler og rebalansere porteføljen din for å maksimere avkastningen.

Kommentarer På Nettstedet: