Dårlig personlig økonomi

De fleste rådene du finner på denne bloggen, er rettet mot beste praksis når det gjelder din personlige økonomi. Ikke denne, vennene mine. Gjennom personlig erfaring og vitne til verste praksis fra andre, har jeg samlet en liste over de 5 beste måtene for å ødelegge din personlige økonomi. Lær hva du skal gjøre gjennom å unngå denne praksisen.

1. Lån fra Kredittkortselskapet (og holde en balanse)

Jeg har brukt kredittkort for å bidra til å etablere en kreditt historie og å få fra belønninger. Brukes på disse måtene, kan kredittkort være en del av et sunt økonomisk bilde. Brukes på omtrent hvilken som helst annen måte, de kan ødelegge ditt økonomiske hus av kort. Hvis du har en balanse fra måned til måned, er det mange ting du kan anta - for det første er det at du ikke sparer penger. Hvis du sparer penger, gjør du så dumt. Det er få steder du kan få tilbake (og ingen uten høy risiko) på over de typiske 12% + som kredittkortselskapene krever på saldoer.

2. Kjøp mer hus enn du kan takle

Som en generell tommelfingerregel bør du ikke bruke mer enn 30% av hjemmet ditt på bolig. Med begge husene jeg har eid, har jeg presset til rundt 30%, og da kona mistet jobben sin i januar, var vi definitivt opptatt av hva en langvarig layoff kunne bety for vår evne til å gjøre husbetalinger uten å skære betydelig inn i våre besparelser. Hvis du kan, vil jeg anbefale å holde boligkostnadene til under 25% av hjemmet ditt.

3. Ikke finansiering av et nødfond

Før du betaler god gjeld, er det viktig å finansiere IRA og / eller 401k, eller spare for andre langsiktige mål. Det er viktig å etablere et nødfond. Hvis du mister jobben din, har alvorlig medisinsk komplikasjon, må finansiere erstattetransport i tilfelle større reparasjon av kjøretøy, eller gå inn i andre uventede økonomiske problemer, må du ha litt penger for å kaste deg selv en livslinje. Dessverre tror de som ikke har kjørt inn i en av disse situasjonene ofte at det aldri kommer til å skje med dem. Dette gjelder spesielt for tjue somethings. Ikke la dette skje med deg.

I motsetning til Dave Ramsey tror jeg ikke det er realistisk eller klokt å betale ALLE gjeldene dine før du sparer mer enn $ 1000. Fokuser på å betale av høyrente gjeld, men når det kommer til skole lån og boliglån, betaler alle de av først før du legger til din nødsparing er ikke en god ide. Når du har betalt høy rente gjeld, så skyte for minst seks måneders utgifter, men helst 8 måneder til et års verdi.

4. Kast bort pengene dine på skolen

Å få en solid BA eller BS grad fra et anerkjent universitet vil være vanskelig å argumentere som en dårlig investering. Dessverre kan dette ofte føre folk til vill, da de tar dette faktum og overbeviser seg selv om at flere grader kommer til å være den ultimate vei til økonomiske rikdommer. Overbevise deg selv som en annen undergrad grad (med mindre du trenger det for å endre karriere helt) eller å bo i skolen et ekstra år eller to kan være rett og slett ødeleggende for din finansiering.

Men sikkert, MBA er en annen avansert grad må være en god investering, ikke sant? Etter å ha kjørt matematikken, er jeg ikke så sikker. Hvis jeg skulle forlate jobben min for å forfølge en MBA på de to mest anerkjente offentlige universitetene i min bosted, ville jeg utelukke minst $ 80K for graden. I tillegg vil jeg gi opp betydelig mer i lønn i løpet av de to årene. Jeg regner med at det ville ta meg nesten to tiår å betale tilbake investeringen min og gjøre opp for den tapt lønn, og det er bare hvis jeg skulle finne en høyere betalende, høyere stressjobb. Hele tiden ville jeg ha byrden av den gjelden på skuldrene mine. Jeg skal passere for nå.

5. Ruller terningene

Nei, jeg refererer ikke til gambling, selv om det sikkert ville gjøre en topp 10-versjon av denne listen. Jeg refererer til ikke å betale for dine grunnleggende forsikringer: hjemme, auto, medisinsk og liv. Dette er en annen av de "du vet ikke hvor viktig det er før noe skjer" nødvendigheter. Vi har alle sett at noen mister sine hjem, kjøretøy eller besparelser på grunn av at de ikke har de grunnleggende forsikringene dekket. "Det kan skje med deg. Ikke kast terningene.

Dårlig personlig finans diskusjon:

  • Hva har du lært av dine økonomiske feil?
  • Hva ville din topp 5 være?

Kommentarer På Nettstedet: