Skatter er trolig det mest forvirrende emnet i verden av personlig økonomi. I min nye bok som kommer ut neste måned, Money Girl's Smart Moves til å vokse rik, Jeg dekker alt du trenger å vite for å skape en trygg økonomisk fremtid - uansett hvor mye eller hvor lite du har. Kapittel ti vil hjelpe deg med å skaffe seg skat og lære deg å betale lovlig mindre. Jeg koker det ned til det du virkelig trenger å vite, uten å prøve å gjøre deg til en skattekontor.

Du lurer kanskje på hvorfor du trenger å vite noe om skatt. Årsaken er at mange mennesker betaler mer i skatt hvert år enn de gjør for boliglån eller leie. Det betyr at det faller bytte til en vanlig misforståelse om at skatter kan koste deg et bunt. Så, la oss starte med å knuse fem vanlige myter om føderal inntektsskatt ..

Inntektsskatt Myte nr. 1: De fattige betaler en større andel av deres inntekt på skatter

I USA kalles vår inntektsskatt en marginal eller progressiv skatt fordi den øker etter hvert som du tjener mer penger. Med andre ord, jo mer tjener du jo mer onkel Sam tar ut av lommeboken din på prosentvis basis. Noen som tjener $ 100.000 skjeller ut over 22% av pengene sine for føderale skatter i gjennomsnitt, mens noen som tjener $ 30.000 bare betaler ca 13%. Det kan fortsatt være en relativt stor mengde for noen som sliter med å få endene til å møtes, men det er ikke en høyere prosentandel av sin totale inntekt.

Inntektsskatt Myte nr. 2: Skattebraketten din er skattesatsen du betaler

Hvis du er i 25% skattekonsollen, er du hele inntektene ikke underlagt 25% skatt - det er bare den høyeste prisen som gjelder for ditt høyeste utvalg av inntekter.

En "skattekonsoll" er en rekke inntekter som er beskattet til en viss sats. Hver brakett blir tildelt en gradvis høyere rente, noe som betyr at de første dollarene du tjener blir beskattet minst, og de siste dollarene du tjener, beskattes mest. Det er seks skattebeslag for 2010: 10%, 15%, 25%, 28%, 33% og 35%. Hvis du er i 25% skattekonsollen, er du hele inntektene ikke underlagt 25% skatt - det er bare den høyeste prisen som gjelder for ditt høyeste utvalg av inntekter.

Den faktiske mengden av skatt du betaler kan brukes til å beregne din effektive eller gjennomsnittlige skattesats, som alltid er lavere enn skattefrekvensen din. Bare del det beløpet du betaler av inntektene dine. Hvis du for eksempel er en enkelt skattebetaler og utgjør 35 000 dollar i 2010, er du i 25% skattekonsollen, men din effektive skattesats er bare 14%. På moneychimp.com kan du bruke Federal Tax Brackets Calculator til å finne ut hvor mye skatt du virkelig betaler basert på din inntekts- og skattefyllingsstatus. (Avhengig av hvor du bor, må du kanskje også betale statsskatt, som øker din effektive skattesats.)

Inntektsskatt Myte nr. 3: Hvis du får et løft som setter deg i en høyere skattekonsoll, vil du tjene mindre penger

Når du tjener mer penger og støter på en høyere skattekonsoll, klapp deg selv på ryggen! Som nevnt, øker en høyere brakett bare skattesatsen du betaler på de siste dollarene du tjener, ikke på din totale inntekt. Så, uansett din skattekonsoll, betyr det å få en økning alltid at du tar med hjem mer penger.

Her er et eksempel: La oss si at du er en eneste skattebetaler som gjorde $ 34 000 i 2009. Det beløpet av inntekt setter deg i 15% skattekonsollen. Men du får en liten økning i 2010 og vil gi $ 35 000 i år. Du skjønner at avskjæringen mellom 15% braketten og den nest høyeste, 25% skattekonsollen er 34.000 dollar. Så, bør du bekymre deg for å få bumped fra 15% braketten i 25% braketten? Absolutt ikke!

Her er hvorfor du bør være begeistret for å flytte inn i en høyere skattekonsoll: Din inntekt blir ikke beskattet noe annerledes, med unntak av beløpet som faller innenfor den øverste 25% skattekonsollen, som bare er $ 1000. Igjen, avgiftskuttens cutoff er $ 34 000, og du skal gjøre $ 35 000. Den siste $ 1000 du tjener er det eneste beløpet som vil bli skattlagt på 25%, i stedet for 15%. Så å få en $ 1000 økning koster bare deg en ekstra $ 100 i skatt (10% av $ 1000). Det betyr at din heve legger ekstra $ 900 i lommen etter skatt.

Inntektsskatt Myte nr. 4: Inntektsskatt er høyere enn noensinne

Taxfoundation.org har et flott kart over skattesatsene fra 1913 til 2010. Det er interessant å se tilbake og se hvor mye vårt skattesystem har endret seg gjennom årene. For eksempel, i 1913 var toppskattesatsen 7%, men i midten av 1940-tallet var det 94%! Som nevnt, for 2010 er det seks skattebeslag som går fra 10% opp til 35%.

Inntektsskatt Myte nr. 5: Det er ingen måte å senke dine skatter på

Så komplisert som skatter kan være, det er ingen grunn til å betale mer enn du må. I en nylig artikkel, hvordan du bruker skatteskyttere for å spare penger, ga jeg deg fem juridiske måter å redusere skattene dine på. Her er tre flere tips for måter å betale mindre skatt og spare mer penger:

  1. Treg jobbjakt og flyttingskostnader. Når du er på utkikk etter en jobb i en lignende handel eller virksomhet, kan du avskrive visse uutbetalte utgifter, for eksempel headhunting-avgifter og reiser, selv om du ikke ender med å finne en jobb. For mer informasjon, vennligst les artikkelen min, Tips for jobbsøkere.

  2. Trekk kjøretøyutgifter. Når du bruker et kjøretøy for bestemte formål, som å gjøre forretninger, motta medisinsk hjelp, eller utføre velgörende tjeneste, er det noen avgift eller alle kostnadene som er fradragsberettigede. For flere detaljer ta en titt på IRS-publikasjon 463.

  3. Gi til veldedighet. Hver gang du gjør en donasjon til en kvalifisert organisasjon eller veldedighet, kan en annen Goodwill, Røde Kors eller en kirke kreve det som skattefradrag, så lenge du spesifiserer fradrag ved avkastningen. Bare vær sikker på å få kvittering for postene dine med en beskrivelse av hva som ble gitt.

Manglende legitime skattefradrag eller skattekreditter er som å donere pengene dine til regjeringen, så vær sikker på ikke å overse dem. Skattefeil koster penger, så å ansette en kvalifisert skatteforhandler eller regnskapsfører til å gjøre dine skatter kan være en veldig smart investering.

Feire penger jente og vinn gratis bøker!

Fra nå til slutten av 2010, gjør jeg noe spesielt å takke for at du er en del av suksessen til Money Girl! Lydpodcasten er lastet ned over syv millioner ganger, så jeg gir bort syv personlige finansbøker skrevet av forskjellige forfattere, inkludert meg. Det vil bli en vinner hver uke. For å være kvalifisert til å vinne, gå til SmartMovesToGrowRich.com og registrer deg.

Flere ressurser: IRS-publikasjon 463: Reise-, underholdnings-, gave- og bilutgifter IRS-publikasjon 529: Diverse fradrag Ti tips for skattebetalere å gjøre veldedige donasjoner

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Kommentarer På Nettstedet: