Store design og smarte løsninger kan gi gode mellomrom - men planlegger du mens rommet er tomt.

Små rom, rom med mange vinduer og rom med for mange dører utgjør problemer når det er på tide å stille inn. Imidlertid er det noen virkelig flotte romdesigner som fungerer godt innenfor disse begrensninger. Det er lettest å håndtere disse problemene hvis du ikke har kjøpt møbler ennå, men selv om du har det, kan du få det til å fungere.

1. Arbeid med tomt rom

Start planleggingsprosessen før du legger inn møblene i rommet. Mens den er åpen, kan du enkelt visualisere konfigurasjoner som er vanskeligere å se når møblene er vegg til vegg. Planlegg visuelt plassen eller legg ut arkene for å markere hvor du tenker på å sette møbler og andre gjenstander. Dette sparer ryggen mens du finner ut hvordan du får ting til å fungere.

2. Tegn rommet til målestokk

I stedet for å spille menneskelig Barbie Dreamhouse med tunge møbler, tegner rommet til å skalere og kutte ut stykker papir for å representere dine møbler. Ordne rommet på papir til du får det slik du liker det, og opprett det virkelige rommet med møblene dine. Hvis du kjøper møbler, ta nøyaktige rommålinger til butikken med deg.

3. innlemme et område teppe

Et områdemagasin er en fin måte å definere hvilken del av rommet som vil bli sittegruppe og hvor mye plass vil bli igjen for å gå. Velg et teppe omtrent 2 meter mindre enn hele rommet, og velg møbler og arrangementer som passer inn i denne begrensningen.

4. Spill med møbleringer

Gode ​​muligheter for et trangt rom inkluderer:

To vendt sofaer med et salongbord i mellom

To til fire bar stoler rundt et bord for å lage en kafé atmosfære

Et kjærlighets sete som vender mot to stoler med et salongbord i mellom

En gruppering av fire store stoler, to på den ene siden av et salongbord og to på den andre

Alle disse gruppene gir god plass til å besøke mens du forlater nok plass til å navigere i rommet.

5. Legg til dekorative detaljer

Etter at du har møblene arrangert i midten av rommet, pynt plassen med vegger, gulvlamper, planter og andre funksjoner for å trekke oppmerksomheten vekk fra den merkelige konfigurasjonen. Velg et enkelt fokuspunkt og ordne alt annet som utfyller dette stedet. Et peis eller karnappvindu er et ideelt fokuspunkt. Hvis rommet mangler et naturlig valg, velger du et overdimensjonert stykke veggkunst.

Rustikke rom er velegnet til å hengte et arvestykke. Moderne veggdekorasjoner kan være like enkle som et geometrisk mønster. Tradisjonelle rom fungerer godt med bilder eller fotografier, for eksempel landskap, naturtyper eller livlige dyr eller fugler. Når fokuspunktet er på plass, ser rommet ut som om det har en målrettet design.

Bekymret at dine gamle møbler ikke passer og du ikke har råd til å kjøpe nye? Sjekk lokale butikkbutikker og garasjesalg. Rikelig villaeiere ofte pusser opp, kaster bort fantastiske, knapt brukte møbler for nesten ingenting. Eiendomssalg, salg av scratch-and-dent og salg utenfor forretninger er alle gode steder å score nye eller nesten nye ting på den billige.

Kommentarer På Nettstedet: