Det er hundrevis, om ikke tusenvis av personlige finans taktikker som kan utføres som vil gi deg bedre økonomisk enn før du startet.

Downsizing ditt hjem, sykkel pendling, lag dine egne måltider, kutte ledningen, bruke en MVNO vs en smarttelefon, etc. - all positiv taktikk.

Det er like mange taktikker å få deg i trøbbel som det er å hjelpe deg - lønningslån, kredittkortgjeld, massive studielån, kjøp av et stort hus, leasing av en kostbar bil, spisestue ute hver kveld, erstatte garderoben din hvert halvår, etc. - ekkel ting.

Det er ganske enkelt å skille det gode fra det dårlige (mye mindre lett å holde seg til bare det gode).

Men taktikk er bare taktikk. De er noe vi gjør. De kan gi korte eller til og med langsiktige økonomiske fordeler. Men de er ikke hvem vi er.

Hva trumps taktikk?

Verdier. Dyder. Og hensikt.

De som virkelig er mest suksessfulle i liv og økonomi, fører et målrettet liv, drevet av en utvalgt gruppe av kjerne personlige verdier. DETTE er det som fører til langsiktig lykke, rikdom og visdom.

Og hvem ville ikke ha de tingene?

Her er 5 personlige kjerneverdier at hvis du ser nøye nok, er det vanligvis i overflod for de som er glade, velstående og kloge:

1. De devaluerte ting

Hvor mange ganger har du lusted over noe skinnende og nytt, kjøpt det, og mistet interessen nesten umiddelbart?

Og så kommer versjon 2.0 eller 5.0 ut, og du begynner å trengte -> kjøpe -> disinterest syklus hele tiden igjen?

Deretter er det påfølgende skyld og skam når du kommer til oppfatningen at du lurte deg igjen.

Alle har vært blitt offer for dette. Men de som synes å være lykkeligste har gjort betydelige framskritt i å anerkjenne det for hva det er verdt og i devaluering av deres nåværende eiendeler og fremtidige eiendeler.

Kanskje den tingen de ender med å kjøpe, vil forbedre sitt liv på en eller annen måte, men de har utviklet et stort bildeperspektiv som lar dem ta et skritt tilbake og rasjonelt tenke på de korte og langsiktige kostnadene som trengs for å få tak i det.

Og aldri stole de på en materiell besittelse for deres lykke. Unntatt en sykkel fra tid til annen ... 😉

2. De har et hat på gjeld

Ingen har gjeld (selv om noen kan være avhengige av det).

Mange er likegyldige for det.

Et godt antall liker ikke det.

Men det er de sjeldne få som har utviklet et sunt hat for det som pleier å være den lykkeligste (og definitivt den rikeste).

Når det brukes effektivt - det vil si å legge til en utdanning som produserer umiddelbare etterfølgende utbytter eller brukes til å finansiere et svært beskjeden første hjem eller inntektsgivende utleieeiendom - kan gjeld være et netto positivt verktøy.

Men de fleste gjeld er ikke. Payday lån gjeld. Kredittkort gjeld. Ny bilbetaling gjeld. Høy boliglånsgjeld. Leie til egenkapital (gjeld i forkledning). Personlige lån. Alle dårlige ting. De som har utviklet et sunt hat for gjeld, angriper det med hevn. Og hvis hatet pre-dated gjelden, er det sannsynligvis ikke eksistert i det hele tatt.

Hvorfor?

De innser at kraften i sammensatte interesser er en av de beste tingene de kan ha på din side for å forbedre deres økonomiske situasjon. Gjeld er det motsatte. Det er kraften i sammensatt interesse som arbeider mot deg.

3. De har en sunn respekt for deres fremtidige selv

Hvis din fremtidige 20 år fra nå selv kunne reise tilbake i tide for å snakke med deg i dag, hva ville du håpe den litt gråere / balder / wrinklier-versjonen av deg ville si?

"Hei - tusen takk for at du forlot meg med null besparelser, slik at jeg nå må ta på to jobber for å betale av min gjeld og ha noen skutt av pensjonere en dag! Dust!!!"

eller

"Hei - takk mye for å gi meg nok besparelser som med sammensatt interesse gjorde det slik at jeg ikke har noen økonomisk bekymring i verden. Jeg var selv i stand til å pensjonere tidlig. Jeg er rik, [email protected] $% # !!! "

Selvfølgelig trenger dette hypotetiske ikke å være begrenset til penger. Det kan like gjerne søke på:

  • Helse
  • trening
  • risikotaking
  • forhold
  • utdanning

og omtrent alt annet i livet som fører til lykke.

Men det er ikke bare å holde tilbake fra nåtiden for å skape en lysere fremtid. Det må være en sunn balanse mellom nåtiden og fremtiden. Og nei, det betyr ikke en tom sjekk for utgifter.

4. De har en ambisjon for personlig vekst

Hvor bra er et liv uten personlig vekst?

All personlig rikdom i verden bærer ingen verdi hvis den ikke brukes på en måte som gjør at vi kan utforske, nyte, lære, gjenoppfinne og vokse.

Dette betyr ikke at du må være i konstant tilstand av ulykke eller uro med deg selv. Det ville gjøre deg ... vel ... elendig.

Du er hva du er, men du trenger ikke alltid å være der, hvis det er fornuftig. En nysgjerrighet for å utforske og skyve dine personlige grenser og grenser er sunn for sjelen - og den lykkeligste og klokste blant oss har lært denne dyden gjennom årene.

Og de som har en tendens til å presse seg, synes også å ha mulighet og penger å følge dem, ikke sant?

5. Vurdering og takknemlighet

For de små tingene. Aldri blir gammel gjør det? Det er mange ting som er bedre enn penger som kan bli verdsatt på daglig basis.

Sett tid til å sette pris på dem.

Landemerker i livet er sjeldne.Spennende når de kommer, uten tvil. Men sjeldne.

Og det er mye liv i mellom. Finn glede i det, og du blir langt klokere enn årene dine. Og mye lykkeligere.

Lykke, rikdom og visdom Diskusjon:

  • Hvilke verdier / dyder tror du fører til lykke, rikdom og visdom - og hvorfor?

Kommentarer På Nettstedet: