Tidligere generasjoner av arbeidere kjempet for å slå av seg for betalt ferieferie. Noen lyktes i å få denne viktige ansattes fordel av sine arbeidsgivere. Andre gjorde det ikke.

Faktisk, til denne dag, er USA fortsatt det eneste industrialiserte landet i verden uten obligatorisk minimumskrav for betalt ferie for ansatte (standarden er nå 20+).

Dette deprimerende diagrammet blir mer spesifikt (se langt til høyre der det er en "0" i stedet for blåstenger):

Ganske trist, gitt at dette landet har den største økonomiske produksjonen i verden og har råd til en fridag eller to. Fremvoksende økonomier som Brasil, Russland, India og Kina har minimumsstandarder for fridag. Helvete, selv Iran, Sør-Korea, Namibia og Mexico er foran oss i dette arbeids- / livsbalansen metrisk.

Og husk, vi er også et av de få landene som ikke har betalt sykefravær.

Derfor er det så skuffende å se at 77% av de amerikanske arbeidstakere får betalt ferie, men bare 51% av betalte feriedager blir brukt! Mer forstyrrende (hvis ikke overraskende), jobber 61% av de som reiser på ferie mens de er på ferie. Hvorfor gjør vi dette for oss selv? Undersøkelsen sier:

 • 33%: Redd ingen andre i mitt firma kan gjøre jobben
 • 28%: Frykt for å komme seg bak
 • 22%: Fullstendig engasjement til selskapet
 • 19%: Ønsker en kampanje
 • 19%: Føles som de ikke kan kobles fra
 • 18%: Ønsker lønn
 • 17%: Redd for ikke å møte mål
 • 17%: Frykt for å miste jobb
 • 16%: Tro at arbeid er bedre enn ikke å jobbe
 • 13%: Vil du overgå kolleger
 • 6%: Redd for sjefen

Bare 3 av de 11 grunnene er ikke basert på frykt. Og selv de tre som ikke er ("fullstendig engasjement for bedriften", "ønsker en kampanje", "vil ha en lønnsøkning") har sannsynligvis en dypere grunnårsak som er basert på frykt (dvs. frykt for ikke å ha nok penger, status oppfattelse, eller frykt for å bli sparket).

En svært svært utvalgte arbeidsgivere tillater deg å tilbringe ubegrensede feriedager som du kan utbetale når du går på pensjon (min far var en - pensjonere med rundt 2 års betalte feriedager da han pensjonerte seg etter hele sin karriere med en arbeidsgiver). Selv med denne sjeldne fordelen, er det et gyldig tilfelle for å ta minst et sunt flertall av tildelte dager før banken resten.

Imidlertid vil de fleste av oss aldri innse at sjeldne fordeler. Og for ikke å bruke betalte feriedager når du mister dem, og det er en fordel for din sysselsetting, er trist. Og det er spesielt trist når bare 49% av lavlønnsarbeidere (de i fjerde del av inntektene) er "heldige" nok til å få betalt ferie. Hvor takknemlig og takknemlig ville de være hvis du på en eller annen måte var i stand til å overføre en ubrukt feriedag til dem?

Se, jeg får det. Jeg har vært der. Jeg har stødt opp mot min maksimale ferieopptjening flere ganger i de siste 10 + årene og tapt dager fordi jeg følte at jeg ikke kunne eller burde ikke ta dem. Det pleide ikke å være slik for meg. Da jeg fikk min første jobb med betalte feriedager, savored jeg hver og en av dem. Så kjøpte jeg inn til de forskjellige fryktelige unnskyldningene for ikke å ta dem. Jeg har brukt hver og en av dem. Men de er bare søppel som flyter rundt i hodet ditt, drevet av irrasjonell frykt. Jeg har nylig kommet full sirkel på dette og lover å aldri frata meg fra en annen feriedag. Ingen av unnskyldningene er legitime. Eller i det minste legitim nok til å frata deg og din familie av trengte tid.

Vi amerikanere er overarbeidet. Muligens den mest overarbeidede, overbelastede gruppen av borgere på planeten. Å ikke ta ferie er klart ikke bra for helsen vår. Uten konkurransedyktige grunner er din betalte feriefordeling det av en grunn - vi har alle tid til å koble fra, slappe av og lade opp for å være de mest effektive menneskene vi kan være hjemme og på jobb. Vi trenger å leve, puste og forbinde med ekte levende mennesker (og natur) utenfor de betalte tegnene vi må forholde oss til på jobb. Hvis din spesifikke sjef eller arbeidsgiver ikke setter pris på det, så rett og slett, skru dem. Du er bedre med en som gjør det. Og hvis du ikke setter pris på det, er det ingen bedre tid å starte enn RIGHT NOW.

Kommentarer På Nettstedet: