Gjennomsnittlig inflasjonsrate: Den stille morderen

Det er en morder der ute som virker stille og streiker når folk minst forventer det.

Jeg snakker om gjennomsnittlig inflasjonsrente.

De Gjennomsnittlig inflasjon i USA i løpet av de siste 60 årene er 3,7% - og mens det kanskje ikke virker som mye, er dette nummeret faktisk en stille morder til mange menneskers penger.

I utgangspunktet leser inflasjonsraten kjøpekraften til hver dollar du eier med gjennomsnittlig 3,7% hvert år. Det er grunnen til at candy bars brukte til å koste $ 0,50 cent og nå er de $ 1, og årsaken til at pengene dine under madrassen din er en dårlig ide (mer på det nedenfor).

Hvis du vil finne ut hvorfor akkurat det er og hvordan du beskytter pengene dine mot den fryktede inflasjonsraten, hold deg nære. Vær stille. Og hva du gjør, ikke bli skilt fra gruppen.

 • Hva er inflasjon?
 • Inflasjon: Den stille morderen
 • Hva kan du gjøre med gjennomsnittlig inflasjon?

Hva er inflasjon?

Inflasjon er prisøkningen på kjøpte produkter over tid. Dette skjer i land som kjøpekraften i valutaen minker.

Tenk deg at du betaler $ 1000 i måneden for leiligheten din. I løpet av det neste året er det en inflasjon på 5%. Bare for argumentets skyld betyr dette at for å opprettholde samme kjøpekraft - forutsatt at utleier er helt rasjonell og det ikke finnes andre variabler i spillet - vil utleieren regne med det i neste års leie ved å øke det til $ 1.050.

Hvorfor skjer inflasjonen? Det er faktisk mange forskjellige grunner det kan oppstå:

 1. Når forsyningen reduseres og etterspørselen øker. Du vet hvordan Uber-prisen øker når flere mennesker i ditt område prøver å bruke det på en gang? Det er et godt eksempel på inflasjon av etterspørsel / etterspørsel. Når flere mennesker vil ha et produkt / en tjeneste, men det er en liten mengde av det produktet / tjenesten, opptrer inflasjonen.
 2. Når produksjonskostnadene øker. Når kostnaden for å produsere et produkt / en tjeneste øker, reduseres tilbudet. Dette skjedde på 1970-tallet da oljeprisen økte, noe som påvirket produksjonsprosessen av enhver industri som brukte olje til å transportere sine varer. Som var mange forskjellige bransjer. Disse bransjene reagerte ved å øke prisen på sine produkter, noe som resulterte i inflasjon.
 3. Når for mye penger skrives ut. Det mest kjente eksemplet på dette skjedde i post-WWII Tyskland da landet begynte å skrive ut store mengder penger for å betale tilbake krigsskader. Det var så ille at noen tyske familier bokstavelig talt brent kontanter for varme fordi det var billigere enn brensel.

Bunnlinjen: Inflasjon skjer når produktprisen øker. Selv om det kan komme ut som "hyperinflation", som i post-WWII Tyskland eller Zimbabwe i 2000-årene, er inflasjonen også en veldig typisk forekomst for enhver nasjonal økonomi.

Zimbabwe måtte skrive ut et hundre trillion dollar notat for å holde tritt med hyperinflation

Inflasjon: Den stille morderen

Inflasjon kan være skummelt. Helvete, når vi ser på hvordan det har påvirket land som Tyskland, Zimbabwe, eller Ungarn, inflasjon kan være rettferdig skremmende.

Du akkurat nå.

Men inflasjonen er ikke at dårlig. Økonomen John Maynard Keynes (du vet, av keynesiansk økonomi) foreslo selv at en liten inflasjon var den tegn på en blomstrende økonomi.

Imidlertid kan inflasjonen være dårlig for enkeltpersoner men - spesielt når du bare holder pengene dine på en bankkonto og ikke gjør noe annet med det.

Jeg hører ofte folk sier ting som "Jeg er redd for å tape penger", som en unnskyldning for ikke å investere. Det er rettferdig. Etter finanskrisen i 2008 ble mange mennesker rystet av effekten den hadde på sin økonomi.

Men du må ta en langsiktig syn på din personlige økonomi. Du kan velge mellom ulike investeringsalternativer som gjør at du kan tjene penger til tross for arrangementer som tilbakeslag.

Og på grunn av inflasjon, mister du faktisk penger hver dag pengene dine sitter på bankkontoen din.

For eksempel betaler Big Banks (Wells Fargo, Bank of America osv.) Ca 0,01% rente på sparekontoer i 2018. Dette betyr at hvis du setter $ 1000 på en sparekonto, vil du tjene en hel del $ 0,10 per år. Jeg finner mer enn $ 0,10 i pennies på vei til badet hver morgen, så jeg er ikke veldig imponert over den slags retur.

Så hvis pengene dine satt i en av disse store bankene, ville du faktisk tape penger hver dag fordi inflasjonen er 3%. Så, du kan tjene 0,01% rente på sparekontoen din, men du mister i hovedsak 3% hvert år når det gjelder ekte kjøpekraft.

Og likevel velger mange fortsatt å beholde pengene sine på en bankkonto eller i madrassene i stedet for å sette dem på jobb for dem.

Jeg vil ikke la det skje med deg. Faktisk skal jeg vise deg noen ting du kan gjøre med pengene dine i dag, i stedet for å la økonomien din få myrdet av den gjennomsnittlige inflasjonsraten.

Hva kan du gjøre med gjennomsnittlig inflasjonsrate?

Selv om det er en god ide å ha noen penger på hånden for ting som ditt nødfond, bør pengene dine bli satt på jobb gjennom å investere.

Investering er den enkleste effektive måten å bli rik på.Ved å åpne en investeringskonto, gir du deg tilgang til det største pengeskapet i verden: aksjemarkedet.

Pengene dine vil ikke gå tapt for inflasjon på lang sikt. Faktisk er det gjennomsnittlig avkastning på S & P 500 er nesten 10%.

Hva skal du investere i skjønt - og hvordan? For å svare på det, må du bare ha Ladder of Personal Finance.

Nei, det er ikke noe du kan kjøpe hos Home Depot. Stien for Personlig Finans tar en titt på tre viktige områder du bør investere pengene dine mot:

 1. 401k. Dra fordel av arbeidsgiverens 401k plan ved å sette i det minste nok penger til å samle arbeidsgiverens kamp inn i den. Dette betyr i utgangspunktet at for hver dollar du bidrar, vil firmaet matche det (før skatt!). Dette sikrer at du tar full nytte av hva som egentlig er gratis penger fra arbeidsgiveren din. Den kampen er kraftig og kan doble pengene dine i løpet av ditt arbeidsliv.
 2. Gjeld. Når du har forpliktet deg til å bidra minst til arbeidsgiverens kamp for din 401k, må du sørge for at du ikke har noen gjeld. Hvis du ikke gjør det bra! Hvis du gjør det, er det greit. Du kan sjekke ut mitt system på å eliminere gjeld raskt å hjelpe deg.
 3. Roth IRA. Når du har begynt å bidra til 401k og eliminert din gjeld, kan du begynne å investere i en Roth IRA. I motsetning til 401k, gir denne investeringskonto deg muligheten til å investere etter skatt, og du samler ingen skatt på inntektene. Når du skriver dette, kan du bidra til opptil $ 5 500 / år.

Når du har bidratt opp til den $ 5 500 grensen på Roth IRA, går du tilbake til 401k og begynner å bidra bortenfor kampen. Du kan bidra til $ 18,000 / år på 401k hvis du er under 50 år. Så du bør ikke ha noe problem å fortsette å investere i din 401k.

Sjekk ut hvor mye penger du tjener til å tjene ved å bare investere nok til å få arbeidsgiverens kamp:

Merk: Hvis $ 500 / måned lyder som mye, les alle måtene du kan frigjøre pengene med bare noen få telefonsamtaler.

For økonomisk trygghet er det viktigere enn noe annet å starte tidlig. Og ikke bekymre deg hvis du tror du er litt sen til spillet.

Teamet mitt har jobbet hardt med noe jeg tror vil hjelpe deg med å investere i verden: Den Ultimate Guide to Personal Finance.

I det lærer du hvordan du:

 • Master din 401k. Benytt deg av gratis penger som tilbys av bedriften din ... og bli rik mens du gjør det.
 • Administrer Roth IRAs. Begynn å lagre for pensjonering i en verdig langsiktig investeringskonto.
 • Automatiser dine utgifter. Dra nytte av den fantastiske magien til automatisering og gjør investeringen smertefri.

Skriv inn informasjonen din nedenfor og kom deg på vei for å leve et rikt liv i dag.

Kommentarer På Nettstedet: