Nedenfor er en annen bokomtale av Rachel Stephens. Rachel er en 20-noe finansanalytiker som også blogger over på Mind Averse.

I boken regnet som "Bibelen for økonomisk frihet", deler George Clason et tidløst sett med prinsipper i Den rikeste mannen i Babylon

. Målet hans, å gi innsikt til "de som er ambisiøse for økonomisk suksess", oppnås gjennom enkel historiefortelling.

Som en serie korte historier lærer boken enkle leksjoner som tar sikte på å vise at hemmelighetene til verdiskapning er uforanderlige og fortsatt gjelder gjennom historien. Det vanlige temaet i fortellingene er at en person kan jobbe hardt, lære av sine feil og bli velstående. Selv om ingen av konseptene er sannsynlig å være jordskrenkende for de fleste lesere, inkapsler de grunnleggende som ligger til grunn for pengenehåndtering.

Til tross for titulære konnotasjoner er den rikeste mannen i Babylon ikke religiøs.

Når det er sagt, vil bokens format og dikt sannsynligvis føle seg kjent for alle som har deltatt i søndagsskolen. På samme måte som søndagsskolen, mens det er mange gode sannheter å bli lært, kan det også være vanskelig å være våken til tider. En annen effekt av å utforme boken på denne måten er at det gitt rådene kommer over som "bibelske" og ufeilbare. Mens jeg tror at boken er full av lydprinsipper og et sterkt grunnleggende rammeverk, føler jeg også at noen av detaljene er diskutable.

Den primære leksjonen kommer fra Arkad, den forkynte rikeste mannen i Babylon. Ved kongens erobring deler Arkad sine "syv botemidler til en magert veske" slik at både enkeltpersoner og samfunn som helhet kan høste fordelene av finansvekst.

  1. Start din veske til fete. Dette poenget er faktisk det viktigste i boken: det klassiske prinsippet om å betale deg selv først. Clason anbefaler å spare minst 10% av all inntekt opptjent. Selv i hans eksempel på de som betaler av gjeld, taler han fremdeles for å sette bort denne en tiende. Hvis du vil spare penger for fremtiden, må du begynne med å sette inn en del av inntektene dine i dag.
  2. Kontroller dine utgifter. I hovedsak lærer dette å leve innenfor dine midler og unngå livsstilinflation. Klason anser livsstilinflationen å være en "uvanlig sannhet" av menneskeheten og stater, "det som alle av oss kaller våre" nødvendige utgifter "vil alltid vokse til våre inntekter, med mindre vi protesterer mot det motsatte."
  3. Gjør ditt gull mange ganger. Din rikdom bør strekke seg utover din inntekt. Sett pengene dine på jobb ved å gjøre smarte investeringer og dra nytte av tid og sammensatt interesse.
  4. Bevar dine skatter fra tap. Her oppfordrer boken prinsippbeskyttelse mot tap. Det er enkelt å kritisere denne ideen, da de fleste av oss føler at investeringsvogner som har potensial til å miste verdi, som for eksempel aksjer, er essensielle del av en balansert portefølje. Hvis du tar en større bildevisning, blir leksjonen imidlertid mer velsmakende. Straffen for risiko er tapens potensial. Kjenn din risikoaversjon og forstå risikoen i porteføljen din.
  5. Gjør din bolig en lønnsom investering. Dette er enda et diskutabelt prinsipp. Clasons argument er at det er mer fornuftig å foreta betalinger som til slutt vil bli egenkapital i stedet for å gi penger til en utleier. Snarere enn å bli sugd i å leie mot å eie debatt, vil jeg utsette til et Scrooge Strategy-tips og si "kjøre damn tallene" og se hvilken metode som gir mening for deg på dette punktet i livet ditt.
  6. Sikre en fremtidig inntekt. Dette koker ned til pensjonsplanlegging og forsikring. På grunn av det faktum at forsikring ikke eksisterte i det gamle Babylon, dykker Clason virkelig ikke inn i dette punktet i det hele tatt.
  7. Øk din evne til å tjene. Plasser deg selv for å tjene mer penger ved å forbedre dine ferdigheter og gjøre deg mer ansatt. Tren deg selv, gå på klasser, ta jobb på siden; Uansett hva du valgte, angi bestemte og målbare resultatmål og begynn å jobbe med å tjene mer penger nå.

Bokens andre hovedlesning er "fem gulllover" som Arkad lærer sin sønn. De tre første lovene lister måter å bygge rikdom på og er ganske repeterende med de ovennevnte prinsippene. Nemlig lover lovene å betale seg selv først, investere pengene dine godt og ta informerte investeringsbeslutninger.

De resterende to lover beskriver måter hvor penger og rikdom vil gå tapt. Spesielt nevner det at man unngår investeringer som vi ikke er kjent med, prøver å søke "usurious" avkastning, eller stoler på våre "romantiske ønsker i investering." Overdrivet kompliserte porteføljer vil trolig mislykkes. Gitt alle Ponzi-ordningene som dekker disse dager, har disse leksjonene spesielt rammet hjem akkurat nå. Det er ikke de sexy investeringsstrategiene som vinner, for disse er investeringene som ofte er minst forstått og mest risikable.

Resten av boka er full av leksjoner og innsikt. Velg visdom over penger. Lån fornuftig, da den uintelligente bruken av gjeld utvilsomt vil bli en senere byrde. Søk hell ved å jobbe hardt og akseptere mulighet, ikke ved å vente på engangssuksesser. Og min personlige favoritt, "hvor besluttsomheten er, kan veien bli funnet." Begå, følg gjennom og nyt suksessene dine.

Boken kan ofte føle seg enkel og repeterende, men rådene om inntjening og besparelser er gode. Av sin natur, en bok som er satt i dagene godt før banker og organiserte markeder kommer til å være sparsomme på detaljer. Dette er ikke boken som leses hvis du leter etter en veiledning eller spesifikke teknikker. Snarere er dette en bok som tar en teoretisk tilnærming til å undersøke personlig pengepolitikk.

På mindre enn 100 sider, den rikeste mannen i Babylon

er en rask lesning. Denne boken ville være et utmerket valg for de som responderer på kvalitativ motivasjon og historiefortelling. Det vil også være en spesielt relevant bok for de som kan føle seg overveldet av den siste markedstroen. Hvis denne boken oppnår noe, demonstrerer det at de grunnleggende sannhetene til verdiskapning fortsatt er aktuelt i dag.

Kommentarer På Nettstedet: