Jeg har ikke en finansiell rådgiver, men jeg har en Citigold wealth manager tildelt meg for en investeringskonto etter skatt. Du får en av disse etter at du har krysset en viss aktivitetsgrense. Denne selvkontrollerte kontoen ble sådd av avgangskontrollen i juni 2012, og den har vokst ganske skikkelig siden på grunn av regelmessige bidrag og oksemarkedet.

Citibank har en wealth management divisjon hvor du betaler ~ 1% av eiendelene dine i avgifter. Men jeg er ikke nede med tradisjonelle rådgiveravgifter. Jeg liker å administrere mine egne penger fordi jeg har tid og kunnskap til å gjøre det. John, wealth manager, lager handler for meg for 9,95 dollar, fremhever interessante investeringsideer, gir meg litt farge på det han ser på markedene og hva hans klienter gjør. Deretter bestemmer jeg hva jeg skal investere.

Den siste investeringsideen han fremhevet var et S & P 500 strukturert notat hvor en investor får 150% av oppsiden i S & P 500 etter 5 år, ingen utbytte, og en 30% nedsidebarriere for å få alle pengene tilbake. Jeg er alltid bekymret for å sette nye penger på jobb når aksjemarkedet er på høytid, men jeg vet også at markedene har en tendens til å gi høyere høyder i det lange løp. Til slutt bestemte jeg meg for å investere $ 50.000 i denne sikkerheten gjennom denne kontoen.

John fremhevet denne ideen for meg fordi han kjenner mine investeringskriterier. Vi snakker eller bytter e-post på ukentlig basis. Hvis vi ikke var i vanlig kontakt, så er det en stor sjanse jeg ville ha savnet denne notatet. Det skjer alltid så mye, og jeg vet at han ikke ringte alle sine klienter om det. Det er opp til oss å finne de beste mulighetene når som helst.

Hva jeg har oppdaget etter å ha konsultert med dusinvis av personlige økonomikunder gjennom årene, er at de som har penger med en robo-rådgiver eller en tradisjonell rikdomsrådgiver ikke Hold finansiell rådgiver oppdatert. Ikke bare holder de ikke sin finansielle rådgiver oppdatert med sine økonomiske mål, de får ikke engang telefonen for å få en månedlig eller kvartalsvis oversikt over porteføljens ytelse eller høre rådgiverens markedsutsikt.

Finansrådgivere elsker det når kundene ikke spør dem om noe. Når de har satt opp klientens aktivaallokering, er alt de trenger å gjøre, blast på deg deres vanlige generiske markedsoppdatering og samle avgifter. Hva en god bedrift. Behov bedre.

Gjør din finansiell rådgiver for sine penger

Jeg vil gjerne ha alle som har penger med en digital rikdom rådgiver eller tradisjonell rikdom rådgiver å kontakte dem i dag for å ordne en 30-60 minutters samtale. På denne samtalen bør du gå gjennom følgende tre ting:

1) Få en investeringsporteføljeoppdatering. Oppdateringen skal inneholde en nedgang av dine vinnere og tapere, en analyse av din nåværende aktivaallokering, en oversikt over gebyrene du har betalt så langt, og en sammenligning av investeringsporteføljens ytelse versus S & P 500 eller hvilken som helst indeks du har benchmarked.

Hvis investeringsporteføljens ytelse ikke følger opp med ønsket referanse, må du spørre rådgiveren hvorfor. Det er ikke noe poeng å konsekvent underprestere referansen din hvis du betaler et gebyr. Du må spørre hva er fordelene du har mottatt for de gebyrene du betaler.

Ønsker jeg var opp 28,88% for 2016, men figuren inkluderer bidrag. Personlig kapital dashboard: Portefølje -> Ytelse -> Velg investeringskonto (e)

2) Oppdater din rådgiver med dine økonomiske mål. Din økonomiske rådgiver kan ikke lese tankene dine. Du må holde ham eller henne jevnlig oppdatert om endringer i dine økonomiske mål. Selv om du ikke har gjort noen endringer, er det opp til deg å minne ham om hva dine økonomiske mål er. Jeg garanterer deg at han ikke har noen ide om detaljer hvis du ikke har snakket de siste 12 månedene.

Da jeg først satte meg sammen med wealth manager i 2012, fortalte jeg ham at jeg var bullish på økonomien og ønsket å investere tungt i aksjer med avgangskontrollen min. Avviket føltes som a lodd Verdig å være parlayed til noe større. 100% av avgangskontrollen ble investert i S & P 500 og Dow Jones Industrial Index som et resultat.

Nå er mitt perspektiv mer konservativt fordi jeg vil beskytte de 60% gevinster jeg har gjort siden 2012. Som et resultat sendte jeg John denne e-posten:

Kjære John,

Håper du hadde en flott ferie. Jeg har noen nye mål jeg vil dele med deg for det nye året som jeg håper du kan hjelpe meg med.

a) Jeg vil skifte aktivaallokering til 40% aksjer og 60% obligasjoner for å bli mer defensiv. La oss identifisere langsiktige beholdninger for å selge for å minimere skatter.

b) Jeg vil gjerne investere alt ny penger i tilsvarende 40% aksjer og 60% obligasjonsforhold. Min månedlige kadence vil være $ 10 000 - $ 30 000 i måneden i gjennomsnitt. Hvis jeg ikke har investert noe for måneden, vennligst følg opp.

c) Ved salg i obligasjoner vil jeg begynne å bygge en betydelig kommuneobligasjonsportefølje. Mitt kortsiktige mål er å bygge en $ 250.000 muni-obligasjonsportefølje som spytter av ~ $ 6.250 i året i dobbeltbeskatning, gratis inntekt gjennom CMF og MUB.

d) Vennligst send meg også nye kommunale obligasjonsutstedelser fra California med minst en 2,5% kupong. Jeg vil gjerne kjøpe spesifikke obligasjoner på nivå med $ 10.000 - $ 20.000 trinn. Jeg har et sterkt fokus på å bygge dobbelt passiv inntektsbetaling over de neste tre årene.

e) I løpet av fem år håper jeg å bruke nye penger til å bygge en muni-obligasjonsportefølje tilsvarende hovedstolen på min primære bolig, så jeg kan leve gratis. Basert på vanlige månedlige boliglånsbetalinger og tilfeldige hovedstolpenninger, forventer jeg at den tilsvarende tallet skal være rundt $ 650 000 fra $ 819 000 boliglån i dag.

f) innen 1. juni 2017 vil jeg ha om lag $ 340.000 på en CD og $ 60.000 i en privat investering kommer på grunn. Avhengig av hvor aksjemarkedet og obligasjonsmarkedet er på det tidspunktet, vil jeg gjerne distribuere $ 300.000 av inntektene i lavrisikoinvesteringer som har stor sjanse til å produsere et 4% bruttoavkastning. Vennligst hold øye med slike verdipapirer.

Det har vært en utrolig løp siden vi først begynte å jobbe sammen i 2012. La oss beskytte de gevinsten vi har gjort så langt og senke vår risikoeksponering. Ingen har noensinne mistet låsing i gevinst!

hilsen,

Sam

Nå som min formueforvalter vet mine hensikter, kan han presentere meg mer egnede ideer som passer mine mål. Hver eneste e-post og telefonsamtale jeg har med ham, vil bli mye mer fokusert. Han trenger ikke å gjette hva jeg vil, siden han vet nøyaktig hva jeg vil ha.

3) Gi et komplett økonomisk bilde. Jo mer finansiell rådgiver vet om hele din nettoverdi, desto mer hensiktsmessige anbefalinger kan han gjøre. Rådene kan være svært forskjellige hvis han mener at hele din nettoverdi består av den $ 500.000 du har med ham, mot om $ 500.000 er bare 20% av din nettoverdi.

Siden jeg har min største sparekonto pluss et par boliglån med Citibank, har jeg fastslått at min økonomiske rådgiver vet nok økonomisk informasjon om meg. Jeg har ikke avslørt mine eiendeler på noen annen institusjon for å holde ham fokusert.

Relatert: Foreslått nettoverdiallokering etter alder og arbeidserfaring

4) Lag noen insentiver til din økonomiske rådgiver. Finansinstitusjoner skaper alltid incitamenter for kundene å gjøre mer virksomhet. Du bør vurdere å gjøre det samme for å få bedre service. Din finansielle rådgiver behandler mange kunder daglig. Det er naturlig for ham å betjene de klientene som har mest penger først.

Hvis porteføljen din er på den mindre siden, er den enkleste måten du kan forbedre tjenesten ved å holde rådgiveren oppdatert med nye penger du planlegger å investere. En kunnskapsrik finansiell rådgiver vil fokusere på ditt økonomiske potensial. Fortell John Jeg har en tilstrømning på $ 400 000 innen 1. juni 2017, og hjelper med å holde ham motivert for å fortsette å sende meg en månedlig nedkjøring av sine beste investeringsideer i det minste. Da han reiste til utlandet, reagerte han aktivt på min e-post ved midnatt sin tid. Jeg setter stor pris på denne tjenesten.

Hvis du ikke har en tilstrømning av penger som kommer inn, kan du alltid snakke om dine planer for en potensiell tilstrømning. I stedet for å si at jeg har $ 400 000 på neste år som må settes på jobb, kan jeg fortelle ham at jeg tenker på å selge virksomheten min for en stor fall i løpet av de neste fem årene. Det vil sikkert få ham pumpet for å gi god service.

Endelig er en av de enkleste måtene å få bedre kundeservice, bare å være hyggelig. Folk som selger, elsker å snakke med folk de liker. Det er en enklere telefonsamtale å gjøre.

Min SEP-IRA stillbilde startet jeg i 2013 med Personal Capital Portfolio -> Allocation -> Velg investeringskonto.

Hjelp andre hjelpe deg

Vi skal alle maksimere fordelene og minimere kostnadene. Ikke sett deg ned med tjenesten du allerede får. For øvrig slo jeg min 15 GB datagrense med AT & T. Jeg ringte dem opp og de økte min månedlige datagrense til 20 GB uten ekstra kostnader. Spør om mer.

Det føles godt å vite at du har noen som ser etter dine beste interesser. Det er bare for mye som skjer for å holde oversikt over alt som skjer i finansmarkedene. Gi din økonomiske rådgiver en spillplan å følge, slik at du kan fokusere på de tingene som gir deg mest glede.

I slekt:

Spørsmål å spørre før du ansetter en finansiell rådgiver

En gjør det selv investeringskontrollguide

Lesere, hvor mange av dere har en finansiell rådgiver? Når var siste gang du ga ham eller henne en oppdatering på dine økonomiske mål? Hvordan utnytter du din økonomiske rådgiver best?

Kommentarer På Nettstedet: