Etter å ha bodd i to college byer (en som student og en for tiden ansatt), kan jeg bekrefte at de er gode steder å ta opp bolig.

Hvis jeg måtte oppsummere i ett ord, hvorfor det var, ville det være: verdi.

Et sekund ville være: livsstil.

College Town Value & Lifestyle

Når du tenker på det, er de fleste studenter svært fattige i forhold til befolkningen i befolkningen. De har bare ikke så mye penger utenom de bortskjemte som har foreldrene sine, og leder dem til penger. Samtidig liker de å spise (og drikke) og bli underholdt. Dette fører til at det vanligvis er mange billige mat-, restaurant-, bar- og underholdningsalternativer tilgjengelig for studentene og deg.

Du har også fordelen av høyskolesport, scenekunst og annen underholdning på eller i nærheten av campus. Det er vanskelig å kjede seg rundt en høyskoleby.

Transport rundt college byer er også lett å gjøre på det billige. Hver høyskolekampus jeg har vært på har hatt sykkelstier, store gangveier og et bussystem for å hjelpe deg med å komme deg uten behov for et kjøretøy.

Høyskoler gir stabile sysselsetting og eiendomsmegling mulighet

En annen stor fordel for å bli bosatt i en høyskoleby er stabiliteten i eiendomsmarkedet. Store universiteter gir en stabil arbeidsbase av tusenvis av arbeidstakere. For eksempel har jeg uteksaminert fra Michigan State University (gå grønn!) - som sysselsetter 5000 (godt betalt) akademiske ansatte og 6.000 administrativt ansatte. Universiteter kutter sjelden ansatte - foretrekker i stedet å heve undervisning for å generere ekstra inntekter. De ansatte gir et svært stabilt eiendomsmarked.

I tillegg har du alle de bedriftene som trives av store studentpopulasjoner. Og mange college byer er inkubatorer for nye oppstartsselskaper. Med universiteter som har et sterkt forskningsfokus, finansieres mange av disse oppstartene av universitetet. Og hvis det er sterkt fokus på medisinsk, finner du vanligvis et stort medisinsk senter eller sykehus i nærheten. Alle legger til stabil sysselsetting, noe som fører til et stabilt eiendomsmarked og et blomstrende samfunn.

Hvis du er interessert i fast eiendom utover å eie ditt eget hjem, er det muligheter til å generere betydelige leieinntekter i høyskolestadene gjennom den stadig eksisterende studentbefolkningen som trenger et sted å ringe hjem for året.

Hvilke College Towns er de billigste å leve i?

Den første faktoren som bidrar til levekostnaden i en høyskoleby er kostnaden for boligen. Til dette formål samlet Coldwell Banker en rapport om alle de 120 universitetene som er i College Football Bowl Series (som generelt er de største universitetene), kalt College Home Listings Report. Det vil tillate deg å sammenligne markeder, se rangering etter stat, og rangere hele listen.

Topp 10 billigste høyskolebymarkeder å bo i er (Market, University, Average Listing Price):

 1. Memphis, Tenn. (University of Memphis): $ 89,244

 2. Muncie, Ind. (Ball State University): $ 107,346

 3. Ypsilanti, Mich. (Eastern Michigan University): $ 107,458

 4. Toledo, Ohio (University of Toledo): $ 112,688

 5. Kalamazoo, Mich. (Western Michigan University): $ 116 455

 6. Buffalo, N.Y. (University of Buffalo): $ 123,212

 7. Las Vegas, Nev. (University of Nevada, Las Vegas): $ 124 955

 8. Fort Worth, Texas (Texas Christian University): $ 128,491

 9. Kent, Ohio (Kent State University): $ 130,218

 10. Lafayette, Ind. (Purdue University): $ 132,910

Hvis du er interessert i å flytte til en høyskoleby, vet jeg ikke at jeg vil starte med disse 10 universitetene eller lokalene, men rapporten skal gi deg en god start og lar deg sammenligne universiteter i staten din hvis du vil være nær din nåværende beliggenhet.

På forsiden er her en infographic på de 10 dyreste universitetsbyene. Nei takk, jeg skal passere.

College Town Diskusjon:

 • Har du noen gang tatt opp bolig i en høyskoleby? Vil du anbefale det? Hvorfor eller hvorfor ikke?
 • Hva er dine favoritt ting om å bo i en høyskoleby?
 • Hva er din favoritt college town?

Kommentarer På Nettstedet: