For de som leter etter et sted å redde for barnets fremtid eller finne et sted å parkere gaver fra andre, har vi dekket en rekke alternativer, fra 529 planer til IRAs og UGMA / UTMA-kontoer.

Det er enda en ekstra mulighet der ute - Coverdell Education Savings Account (ESA).

Coverdell ESAs (tidligere kalt "Education IRA's", senere omdøpt etter sen senatør Paul Coverdell, som var deres primære baker), har satt tilbake til 529 planer de siste årene, da deres bidragsgrenser ventet å falle. Den finanspolitiske klippekontrakten har imidlertid pustet nytt liv inn i dem, og hvis du har barn, er det minst verdt å vite hva de kan gjøre og hvordan de adskiller seg fra 529-tallet. Jeg kommer inn i de grunnleggende forskjellene, men vil først dekke grunnleggende om hvordan de fungerer.

Hva er en Coverdell Education Savings Account?

På sitt mest grunnleggende nivå er Coverdell ESAs selvstyrte depotkontoer som kan brukes til å betale for kvalifiserte utdanningskostnader.

Coverdell ESA er ikke fradragsberettiget, men inntektene vokser skatt utsatt, og utdelingene er skattefrie så lenge de brukes til kvalifiserte utdanningskostnader.

På en rekke måter ligner de på samme måte Roth IRAs - begge er etter skatt, vokser skattefordelte, har innskuddsgrenser, og er selvstyrte.

Coverdell bidragsgrenser

Som med alle skattefordelte kontoer, er det årlige bidragsgrenser.

Fiscal cliff-avtalen utvidet Coverdell bidragsgrenser på $ 2000 årlig (de ble satt til å rulle tilbake til $ 500).

Bidragsfrister fungerer som IRA-tidsfrister - du kan bidra med å starte 1. januar i et kalenderår frem til skattefristen for det året. For eksempel kan du bidra med $ 2000 for 2018 og en annen $ 2000 for 2019 frem til 15. april 2019.

Vær oppmerksom på at Coverdell-bidragene er skilt fra 529-tallet (omtrent som maksimumsbeløpet på 401K er skilt fra maksimum IRA-bidrag). Med andre ord kan du bidra til begge, og de er ikke knyttet til hverandre.

Coverdell Fordeler Vs. 529 s

Hvis du velger mellom de to, har Coverdell to store fordeler over 529 planer:

  1. Selvstyrt: Coverdell er selvstyrt, mens 529 planer er begrenset til statens valgte investeringsalternativer (som om en arbeidsgiver har begrensede investeringsalternativer i en 401K). Coverdell er som IRAs - du investerer i hva du vil. For amatørinvestorer kan dette være skremmende, men hvis du er en kostnadsbevisst investor (dvs. provisjonsfrie ETFs eller lavprisindeksmidler), kan Coverdells kanskje være mer fornuftig.
  2. Grunnskoleutgifter: Coverdell s kan brukes til å dekke utgifter på grunnskolen (i utgangspunktet alt før college), samt post-sekundær, mens 529 kan kun brukes til post-sekundær. Dette er en stor fordel for de med barn som genererer betydelige utgifter i sine førskoleår. Utgifter kan omfatte undervisning, uniform, veiledning, bøker, forsyninger og til og med teknologi (dvs. datamaskiner).

529 fordeler over Coverdell's

529 har noen viktige fordeler over Coverdells:

  1. Bidragsgrense: Årlig maksimum på $ 2000 er mye lavere enn 529, som ofte ikke angir grenser (varierer etter stat). Pengene du legger inn i en 529-konto betraktes som en gave, og kvalifiserer dermed for den årlige ekskluderingen av gaveskatt på $ 15 000 (2018). Det vil si at du kan bidra opp til $ 15 000 årlig, per mottaker, uten å pådra seg noen gaveavgift. Du kan bidra mer, men du vil pådra seg gaveavgiften. For mer om dette emnet, sjekk ut IRS publikasjon 559.
  2. Inntektsgrense: For å bidra, har Coverdell en inntektsgrense for bidragsyteren, mens 529 ikke gjør det. Når din justerte bruttoinntekt er over $ 220.000 som et ektepar eller $ 110.000 for andre skattebetalere, kan du ikke bidra til en Coverdell.
  3. Skattekreditter og fradrag: Hvis staten tilbyr statlig inntektsskatt eller kreditt for bidrag til 529-planen (så mange), bør du definitivt dra nytte av det før du legger penger i Coverdell (som de ikke tilbyr statlige fordeler).
  4. Aldersgrense: Coverdell saldoer må bli brukt innen 30 år eller skatter og straffer kan gjelde. De kan imidlertid overføres til en annen mottaker eller innrullet til en 529 plan. 529 har ingen aldersgrense.

Coverdell Vs. 529 Sammenligning

Her er et diagram som sammenligner Coverdells med 529 planer.

Coverdell ESAForhåndsbetalt undervisning 529529 Savings Plan
Hvordan det fungerer:Selvstyrt investeringskonto (ligner en IRA). Du kan bidra og trekke tilbake på den tiden velsmakeren har utdanningskostnader.Du betaler nå for fremtidig utdanning. Prisen på undervisning er låst inn til dagens priser på deltakende institusjoner.Fungerer mer som en investeringskonto hvor du kan bidra og trekke tilbake på den tiden velsmakeren har utdanningskostnader. Investeringsvalg begrenset til statlige valg.
Skattefordeler:Ikke fradragsberettiget på statlig eller føderalt nivå. Inntekter og uttak er skattefrie hvis de brukes til kvalifiserte utgifter.Ikke fradragsberettiget på føderalt nivå, men er fradragsberettiget for enkelte stater.Ikke fradragsberettiget på føderalt nivå, men er fradragsberettiget for enkelte stater. Inntekter og uttak er skattefrie hvis de brukes til kvalifiserte utgifter.
Utgifter det kan brukes til:Alle kvalifiserte utdanningskostnader, inkludert undervisning, rom og brett, obligatoriske gebyrer, bøker og datamaskiner for grunnskole, videregående og videregående opplæring.Undervisning og obligatoriske avgifter. Noen planer gir deg mulighet til å forhåndsinnkjøle rom og brett eller bruke overordnede studiepoeng for andre kvalifiserte utgifter. Kun for post-sekundær.Alle kvalifiserte utdanningskostnader, inkludert undervisning, rom og brett, obligatoriske avgifter, bøker og datamaskiner. Kun for post-sekundær.
Statens boligbehov:N / A.I de fleste stater er bosted nødvendig.Statlig bosted er ikke nødvendig, selv om det kan være flere fordeler (dvs. statlig skattefradrag) ved innkjøp i staten.
Ytelse / Garantier:Resultatene er selvstyrte.De fleste er støttet av statsregeringen.Resultatene varierer basert på markedsresultater.
Aldersgrenser:Må brukes innen 30 år, eller overføres til en annen mottaker eller en 529 plan.De fleste har en aldersgrense.Ingen aldersgrenser. Mottaker kan være alder.
Bidragsgrenser:$ 2000 per student per år.Avhenger av statens plan.Avhenger av statsplan, men vanligvis høy.
Inntektsgrenser:Når din justerte bruttoinntekt er over $ 220.000 som gift eller 110.000 dollar for andre skattebetalere, kan du ikke bidra (2017-2018).Ingen inntektsgrenser for bidragsytere.Ingen inntektsgrenser for bidragsytere.
Tilgjengelighet:Landsdekkende. Ikke tilknyttet stater.12 stater50 stater

Hvorfor ikke bidra til både en Coverdell og en 529?

Det er ingen lov som hindrer deg i å bidra til både en Coverdell og en 529.

Min ta? Jeg vil prøve å få full statlig skattefordel (hvis tilgjengelig i din stat) for 529 bidrag før du bidrar til en Coverdell. Hvis staten ikke tilbyr disse skattefordelene, kan det være mer fornuftig å maksimere dine Coverdell-bidrag før du bidrar til en 529. Du kan alltid flytte bidragene dine til en 529 på et senere tidspunkt, hvis du ' Jeg liker, så det er ingen ulempe. Og oppe er det mulig å investere i hva du vil, og ideelt til en lavere pris.

Coverdell ESA Diskusjon:

  • Har du investert i en Coverdell for et barn? Hvorfor eller hvorfor ikke?
  • Tror du at du vil investere i en Coverdell, i tillegg til en 529?

Kommentarer På Nettstedet: