Partner Center Finn en megler

Sikkert, å holde poeng av statistikken din er fantastisk. Men tallene kommer bare til å bli tall og de forteller egentlig ikke hele historien. Hvis du allerede har fanget deg selv og tenker på at du gjør "noe" galt igjen og igjen, men du vet ikke hva det er, er det kanskje dags å starte en psykologisk tidsskrift også!

Du vet hvordan markedet har tendenser? Vel, på samme måte som det har en tendens til å reagere på markedshendelser og miljøer på enkelte måter, har enkelte handelsmenn også repeterende reaksjoner og atferdsmessige tendenser. Men vi overser ofte dem og hvordan de kan påvirke vår handelsytelse.

Se gjennom vår levetid har vi utviklet coping mekanismer for å hjelpe oss med å håndtere nød. For eksempel, den første gangen du sippte din varme karamell macchiato litt for fort, har du lært at tungen din vil brenne og at det sannsynligvis vil skje igjen neste gang du gjør det, ikke sant? For å unngå smerte, har du lært å nippe langsomt eller ventet på at det skal avkjøle før du drikker det. Til slutt blir håndteringsmekanismer som disse til vaner og kommer naturlig ut når vi står overfor lignende situasjoner.

Selv om vi ubevisst utvikler disse disse knekkerreaksjonene for å holde oss fra å føle smerte, kan de også føre oss til å gjøre dårlige / impulsive handelsbeslutninger. Tenk på det. Hvor mange ganger har du lukket en vinnende handel tidlig i andre markedet flyttet markedet mot deg med noen få pips? Og du har sikkert slått deg selv for å gjøre igjen og igjen, selv om du visste at du kunne ha avsluttet din siste handel med en større seier, hadde du fulgt planen din.

Og det er derfor du burde ha en psykologisk journal. Det er et verktøy som vil hjelpe deg å gjenkjenne dine karaktermønstre. Hvis du lurer på hvordan du kan komme i gang, er det noen få tips:

Beskriv dagens markedssituasjon.

Prøv å beskrive dagens markedssituasjon og hvorfor handelskonfigurasjonen kan fungere i det bestemte miljøet. Spør deg selv følgende spørsmål: Hva er de dominerende markedstemaene akkurat nå? Er risiko på eller av? Er jeg i ferd med å ta en handel som er i tråd med disse temaene og risikosentimentet?

Hvordan føler du deg?

Bortsett fra markedsmiljøet, inkluderer også dine tanker og følelser mens du handler. Sikker på at det kan føles morsomt å skrive om følelsene dine først, men et sted nedover veien vil du gjenkjenne noen oppførselsmønstre. Hvis du vil skrive om å ha en forferdelig hårdag eller å ha for mye kaffe om morgenen, gå videre! Det er viktig å legge merke til alle mulige faktorer som kan få innvirkning på beslutningsprosessen.

Vær oppmerksom på resultatene.

Til slutt, avgjøre resultatene av dine handelsbeslutninger for å finne ut hvilke følelser som har en positiv eller negativ innflytelse. For å finne ut av mulige problemer, still spørsmål som:

• Lukk du handelen for tidlig fordi du følte deg utålmodig den dagen?

• Var det vanskelig for deg å konsentrere seg og hvorfor?

• Bevegte du stoppene lenger fordi du var for sulten for en seier?

• Var du trygg på din handelsidee at du bestemte deg for å øke stillingsstørrelsen?

Husk at målet er å gjenkjenne atferdsmønstre og deres vanlige konsekvenser. Fra dette kan du identifisere de scenariene som negativt påvirker beslutningen din og bare bestemmer deg for å avstå fra å handle hvis disse mønstrene gjenoppstår. Snart nok vil du kunne bygge nok bevissthet om disse oppførselsmønstrene, tydelig identifisere hva som forårsaker din nød, og være i stand til å holde disse situasjonene fra å skade din handelskonto.


Kommentarer På Nettstedet: