Din kredittvurdering (eller kreditt score) gir långivere en ide om hvor risikabelt du skal låne ut.

Kredittpoeng

Hva det betyr

800 – 850

Flott.

740 – 799

Flink.

670 – 739

Greit.

580 – 669

Bad.

300 – 579

HERREGUD.

Hvis kredittpoengene dine er høye, forvent store rentenivåer på boliglån, nær universell godkjenning for kredittkort og et fantastisk datingliv (det er sant: en høyere dating score forutsetter et bedre dating liv).

Hvis det er lavt ... vel, ikke bekymre deg. Fordi vi skal vise deg et system for å endre det.

 • Hva er kredittvurderingsskalaen?
 • Hvorfor betyr det noe?
 • Hvordan kontrollerer jeg kredittverdien min?
 • Slik forbedrer du kredittpoengene dine
  • Slett din gjeld
  • Hold kortene dine
  • Forhandle grensen din
  • Automatiser din lønn
 • Forbedre din kreditt score = Big Win

Hva er kredittvurderingsskalaen?

Kvalitetsskalaen er et mål som hjelper långivere med å avgjøre hvorvidt de skal låne deg noe.

Din kreditt score påvirker renter, kredittkort godkjenninger, og selv ting som om du vil bli godkjent for å leie leiligheter.

Mens det er forskjellige typer kredittvurderingskalaer for enkeltpersoner, er den mest brukte en FICO-poengsummen. FICO står for Fair Isaac Corporation. De er et dataselskap som grunnla kreditt scoring systemet tilbake i slutten av åttitallet.

Deres poengsum er i intervallet mellom 300 og 850 og bestemmes av informasjon som er funnet på en persons kredittrapport. Og det er tre store kredittbyråer som gir disse rapportene:

 1. Equifax
 2. Experian
 3. Transunion

Dette betyr at du kan ha tre forskjellige kredittpoeng når som helst. Gitt, resultatene vil ikke typisk avvike så mye fra byrå til byrå.

Følgende stykker av informasjon bestemmer din faktiske score (høflighet av Wells Fargo):

 • Betalingshistorikk: 35%
 • Beløp som skylder: 30%
 • Lengde på kreditthistorikk: 15%
 • Hvor mange typer kreditt i bruk: 10%
 • Kontoforespørsler: 10%

Husk: Jo høyere poenget ditt er, desto bedre er det for deg.

Hvorfor betyr det noe?

Her er et kreditt score diagram med intervaller høflighet av Experian - og hva de betyr for deg:

Kredittpoeng

Hva det betyr

800 – 850

Flott! Dette er et fantastisk sted å være for din kreditt score. Du bør ikke ha noe problem å sikre et boliglån til lav rente.

740 – 799

Flink. Ikke perfekt, men absolutt ikke dårlig heller. Din rente vil fortsatt være solid, og du vil fortsatt kunne sikre ting som kredittkort, lån og leiligheter.

670 – 739

Greit. Selv om det ikke er forferdelig, bør du fortsatt prøve å gjøre det du kan for å forbedre poengsummen din.

580 – 669

Bad. Dette er når du skal begynne å bekymre deg siden nå blir du ansett som en "subprime låner". Du kan bli nektet et boliglån direkte og rentene vil bli høye.

300 – 579

HERREGUD. Overgi alt håp dere som kommer inn her. Du vil sannsynligvis bli nektet for eventuelle lån og vil ikke kunne åpne opp nye kredittkort.

Så hvis du planlegger å ta ut et lån eller oppnå kreditt av noe slag, vil du være sikker på at kredittpoengene dine er i sjakk. Hvis du ikke gjør det, kan du finne deg selv saddled med høye renter og bli nektet enkle lån.

Hvordan kontrollerer jeg kredittverdien min?

For å sjekke kredittpoengene dine må du reise tusenvis av miles gjennom de ni nivåene i helvete, Mordor, Sibirien om vinteren, og gjøre det forbi topiary labyrinten fra "The Shining"før du løser en serie gåter fra en sfinx som vil fortelle deg din kreditt score på et dødt språk.

Oh vent, jeg beklager. Det er en skrivefeil. Jeg mente å sjekke kreditt score er utrolig enkelt. Faktisk er det en TON av nettsteder der ute som vil gi deg din kreditt score gratis.

To gode vi foreslår: Kreditt Karma og Mint.

Gå til disse nettstedene og følg instruksjonene deres. Vær forberedt på å legge inn grunnleggende info om deg selv (navn, DOB, personnummer, etc.).

Hvis du finner ut at kredittpoengene dine er gode, gratulerer! Gjør alt du kan til holde som scorer (vi kommer til det nedenfor).

Hvis din kreditt score er lav men har ingen frykt. Her er et system som hjelper deg med å forbedre kredittpoengene dine.

Slik forbedrer du kredittpoengene dine

Forbedre kredittpoengene dine handler om lag 80/20 - gjør en liten mengde arbeid nå, og det vil lønne seg i spader senere.

Og du trenger ikke å gjøre noe gal heller. Faktisk er her fem nøkler som hjelper deg med å flytte nålen på kredittpoengene dine:

 1. Slett din gjeld
 2. Hold kortene dine
 3. Forhandle grensen din
 4. Automatiser din lønn

1. Slett din gjeld

Gjeld er en av de største hindringene som hindrer folk i å leve et rikt liv. Derfor, hvis du vil kunne begynne å fokusere mer energi på å tjene mer penger og investere, må du slette gjelden.

Du kan gjøre dette ved å bruke Ramits fem-trinns system på å komme seg ut av gjeld raskt.

Selv om det er mange nyanser til dette, er det tre raske tips fra systemet:

 • Finn ut hvor mye du skylder. Selv om det virker åpenbart, skjuler mange mennesker hver sin måned hver måned og vet faktisk ikke hvor mye de skylder. Dette spiller rett i hånden av kredittkortselskaper som vil ha deg til gjeld. Ikke gjør dette.Det første skrittet for å kvitte seg med gjelden din, er å være ekte med deg selv. Finn ut nøyaktig hvor mye penger du skylder.
 • Bestem hva du skal betale først. Selv om noen tror at du skal betale din gjeld med den laveste balansen først, foreslår Ramit faktisk at du betaler av gjelden med høyeste rentenivå først. Å gjøre det vil spare deg for mer penger nedover veien og kan være psykologisk gunstig når du ser det største drenet på pengene dine, gå bort.
 • Trykk på "skjult inntekt." Det er mange forskjellige måter du kan betale på din gjeld. En av våre favoritt måter er å tappe inn i skjult inntektå frigjøre noen penger. Dette er penger som du kan forhandle fra områder som din forsikring, telefonregning eller til og med leien din.

For hele systemet, sjekk ut artikkelen vår på Fem trinn for å komme seg ut av gjeld.

Hvis du vil ha enda mer innsikt i å komme seg ut av gjeld, sjekk ut Ramits gamle video når du forhandler om gjelden din.

2. Hold kortene dine

Mange tror feilaktig at de trenger det bli kvitt av kredittkortene sine for å forbedre deres poengsum. Tross alt, er kredittkort grunnen til at folk får dårlig kredittpoeng. Det ville være grunn til at lukking av regnskapene forbedrer det ... ikke sant?

Feil. Så veldig, veldig galt.

Hvorfor? Fordi 15% av kredittpoengene dine bestemmes av kreditthistorikken din. Så hvis du lukker kontoer lukker du historien.

Dette påvirker også din "kredittutnyttelsesgrad" (mer om det senere) negativt.

Selvfølgelig vil det være tider når du bare trenger å lukke et kredittkort (reise hacking, renter for høyt, etc.). Det er greit så lenge du også sørger for at du ikke søker på et stort lån innen seks måneder etter å ha lukket det.

Du vil ha så mye kreditt som mulig når du søker om lån.

Generelt, hold kortene dine åpne og ta en gjentatt kostnad på dem. Dette viser at kortene dine er aktive og holder kreditthistorien frisk.

3. Forhandle grensen din

Kredittutnyttelsesgraden påvirker 30% av kredittpoengene dine siden det påvirker beløpet du skylder.

Og formelen for det er enkelt:

(hvor mye du skylder) / (total kreditt tilgjengelig)

I motsetning til kredittpoengsummen, jo lavere dette tallet er, desto bedre.

La oss se på et eksempel: Hvis du har $ 1000 gjeld over to kredittkort med $ 2500 kredittgrenser hver, er kredittrisikoen din 20% ($ 1000 gjeld / $ 5000 totalt kreditt tilgjengelig).

Hvis du lukker ett av kortene, hopper kredittytelsen din til 40% ($ 1000 / $ 2500). Men hvis du betalte $ 500 i gjeld, vil utnyttelsesgraden din være 20% ($ 500 / $ 2500), og poengsummen din ville ikke endres.

Når kredittutnyttelsesgraden din er lav, viser det at långivere at du ikke vanligvis bruker alle pengene du har tilgjengelig i din kreditt - noe som betyr at du sannsynligvis ikke vil være standard, og de vil ikke tape penger.

Du kan forbedre kredittutnyttelsen på to måter:

 1. Ikke hold mye gjeld på kredittkortene dine.
 2. Øk mengden av kreditt tilgjengelig for deg.

Vi har allerede truffet første del - så la oss ta en titt på et skript for å hjelpe deg med å forhandle om kredittgrensen din med firmaet ditt:

DU: Hei, jeg vil gjerne be om en kredittøkning. Jeg har for tiden $ 5000 tilgjengelig, og jeg vil gjerne ha $ 10.000.

CC REP: Uh ... hvorfor?

DU: Jeg har betalt min regning i sin helhet de siste 18 månedene, og jeg har noen kommende kjøp. Jeg vil gjerne ha en kredittgrense på $ 10.000. Kan du godkjenne forespørselen min?

CC REP: Greit. Jeg har lagt inn en forespørsel om økning. Den skal aktiveres om lag syv dager. Alt annet jeg kan gjøre for deg?

Ramit foreslår at en kredittgrense øker hver sjette til tolv måneder. Bare gjør dette hvis / når du er ute av gjeld skjønt.

4. Automatiser betalingene dine

La oss snakke om mitt favorittfag i verden: Automatisering av din personlige økonomi.

Dette er IWTs påviste system som gjør en rekke fantastiske ting:

 • Får deg ut av gjeld.
 • Hjelper deg med å spare for noe.
 • Tjener deg penger.

Den beste delen? Du gjør alt dette passivt. Det betyr at det ikke er noe problem med å flytte pengene dine rundt, og ingen smerte fra å se pengene dine fra deg.

Og siden 35% av kredittpoengene dine bestemmes av betalingshistorikken, er det viktig å automatisere systemet slik at du betaler regningen til rett tid og i sin helhet hver måned.

For mer informasjon om hvordan du automatiserer din økonomi, sjekk ut Ramits 12-minutters video hvor han går gjennom den nøyaktige prosessen med deg.

Du bør helst betale hele kredittkortbalansen din hver måned, men hvis du ikke kan, kan du fortsatt forbedre poengsummen din ved å betale minst minimum til tid, hver måned.

Forbedre din kreditt score = Big Win

Ta deg tid til å begynne å forbedre kredittpoengene dine ved hjelp av de fire systemene som er skissert over - og for å hjelpe deg enda mer, vil jeg gjerne tilby deg noe: Det første kapitlet i Ramits New York Timesbestselger "Jeg vil lære deg å være rik."

Det vil hjelpe deg med å tappe inn enda flere fordeler, maksimere dine belønninger og slå kredittkortselskapene i eget spill.

Jeg vil at du skal ha verktøyene og ord-for-ord-skriptene for å kjempe tilbake mot de store kredittkortselskapene. For å laste ned den gratis nå, skriv inn navnet ditt og emailen nedenfor.

Kommentarer På Nettstedet: