Et 15% aksjemarkedsslag i en uke burde ha rystet alle til å utvikle en økonomisk spillplan. Å gjøre ingenting betraktes som en spillplan. Men gjør ingenting fordi du ikke kunne bli plaget til å tenke på hvordan scenarier kan spille ut er virkelig lat. Det er bedre å være heldig enn godt. Men hva om du ikke er?

Siden du har skrevet innlegget, børsmelting-konsekvenser for alle, har mange av dere bedt om spesifikke råd om hvordan du distribuerer kapitalen din til markedene. Gitt alles økonomiske situasjon er annerledes, jeg skal bare foreslå en fem trinns rammeverk og bruke meg selv som et eksempel.

Jeg har mistet massevis av penger i markedene før, etter å ha investert i den asiatiske finanskrisen i 1997, dotcom-boblen i 2000, og det økonomiske sammenbruddet i 2008-2009. Det som har hjulpet meg gjennom vanskelige investeringsperioder, er rett og slett å komme opp med en investeringsplan for å ta hensyn til ulike scenarier. Frykten for å investere blir minimert, og rasjonell handling tar over.

EN INVESTERENDE SPILLPLAN

Trinn 1: Sett ut likviditetsbehovet ditt

Jeg trenger for tiden minst $ 30.000 i banken for å føle seg trygg. Mer enn $ 30.000 føles som jeg sliter med mulighet til å investere et sted siden pengemarkedsregnskapene betaler nesten ingenting. Noen mindre i banken, og jeg begynner å føle seg ubehagelig bare i tilfelle en finansiell katastrofe skjer. Mitt likviditetsbehov har svingt mellom $ 10 000 - $ 100 000 i det siste, hovedsakelig på grunn av jobbsikkerhet og kommende utgifter.

Når du har funnet ut det minste kontanterbehovet ditt, kan du implementere en investeringsplan med pengene ovenfor ditt minimum. Et godt minimum likviditetsmåling er seks til tolv måneders levetidskostnader.

Trinn 2: Vurder din nåværende posisjon

Basert på min nøytrale syn på aksjemarkedet på den tiden, som et nytt års mål,Jeg samlet $ 70 000 over min $ 30 000 minimum likviditetsbehov. Min nåværende samlede aksje / obligasjonsallokering er omtrent 70% / 30%. I mellomtiden utgjør min offentlige markedsinvesteringsportefølje (i motsetning til private equity og venture gjeld) omtrent 21% av min samlede nettoverdi. Mitt komfortable nettomarginasjonsområde i offentlige markeder er 20% - 30%.

Finn ut hvor mye penger du er villig til å investere utover ditt minimum likviditetsbehov. Analyser din nåværende aksje / renteinntekter. Og beregne hva din totale offentlige markedsinvesteringseksponering er til din nettoverdi og juster deretter.

Trinn 3: Bekreft ditt investeringshorisont

Investeringshorisonten min er 22 år eller 60 år for både investeringsskatt før skatt og etter skatt. Tanken er å matche minimumsalderen der jeg er i stand til å ta ut penger fra min 401k, SEP-IRA og Solo 401k-kontoer, straff gratis med min etter skatt-investeringer. Håpet er å aldri trenger pengene på grunn av eksisterende kontantstrøm fra andre inntektsstrømmer. Men man vet aldri, og jeg vil revurdere når tiden kommer.

Enhver tidshorisont som er lengre enn 10 år, bør hjelpe investorer til å bli mer disiplinert. Jeg har funnet ut at hvis investeringshorisonten din er mindre enn tre år, blir du enten mye mer risikofylt eller ikke så farlig å elske. Med hovedporteføljen din er det klokere å skyte for singler og dobler.

Jo lenger du kan strekke tidshorisonten, desto mindre bekymret handler du om markedssmeltinger. Bekreft investeringshorisonten din.

Trinn 4: Del din overskytende kapital til flere trancher

Hvis du hadde ubegrenset ammunisjon til å kjøpe, vil du til slutt kunne velge bunnen. Dette er et av de grunnleggende målene bak Dollar Cost Averaging. En gang hver annen uke eller måned, distribuere en viss prosentandel av disponibel inntekt til en investeringsportefølje i håp om å kjøpe aksjer til lavere priser.

Men hvis aksjemarkedet kollapser med 5%, 10%, 20% + i korte perioder, kan du like godt bli mer aggressiv i din Dollar Cost Averaging-tilnærming hvis du har en lang investeringstidshorisont. Det er her du burde vurdere å skape minst tre super trancher å kjøpe verdipapirer med hovedstaden utover ditt minimum likviditetsbehov.

Jeg har investert $ 5.000 - $ 20.000 i måneden på markedet siden du forlot Corporate America i 2012. $ 70.000 i ekstra kapital er delt inn i fem trancher på mellom $ 10.000 - $ 15.000 hver for å distribuere inn i markedet. Denne kapitalen er i tillegg til de månedlige $ 5000 - $ 20.000 distribusjonene.

Jeg har delt $ 70.000 i fem fordi volatiliteten er enorm. For eksempel, på mandag 25. august, dro Dow Jones med 1,080 om morgenen og rallied med 970 poeng for å være bare ned 110 ved midt på dagen. Men om ettermiddagen begynte Dow å smuldre igjen for å lukke 580 poeng. Slik volatilitet gjør det vanskeligere å finne et godt inngangspunkt.

Trinn 5: Opprett en kapitalutvidelsesplan

Bevæpnet med fem trancher på opptil $ 15.000, planlegger jeg å distribuere hver transje etter hver 2% eller større nedadgående bevegelse. Jeg bruker 2% eller mer nedoverbevegelser som et signal for overskytende kapital fordi store indekser vanligvis beveger seg opp eller ned med bare 0,5% de fleste dager. Videre, med fem muligheter til å kjøpe på -2% eller høyere, gjør jeg en implisitt antagelse om at jeg med høy sannsynlighet aksjemarkedet vil korrigere med maksimalt 10% og deretter flatlinje eller begynne å gjenopprette igjen.

Hvis S & P 500 bare korrigerer med 1% eller mindre, så vil jeg ikke distribuere ekstra kapital. Jeg vil bare fortsette min normale $ 5K - $ 20K en måned dollar pris gjennomsnittlig plan og sitte på overskytende kapital til bedre muligheter oppstår. Hvis S & P 500 korrigerer mellom 1-2%, så er det en domskall. Kanskje jeg skal investere bare $ 3000 i ekstra kapital.

La oss si at S & P 500 korrigerer med 5% til 1900 fra 2000. Jeg tildeler fortsatt maksimalt $ 15.000. Hvis S & P 500 gjenoppretter alle tapene neste dag, og deretter mister 5% igjen til 1.900, investerer jeg ikke en annen transaksjon. I stedet venter jeg på ytterligere 2% korreksjon fra 1.900 nivå til 1.862 eller lavere før distribusjon av mer kapital.

Så langt har jeg distribuert $ 40,000 av det overskytende $ 70.000 kapitalet i denne 10% - 15% korreksjonen. Jeg regnet ikke med å investere pengene så fort, men jeg følger bare systemet mitt. Som du vil merke, korrigerte markedet utover min forventede 10% korreksjon på ett tidspunkt. Ved å ha fem separate trancher å investere, har jeg reddet meg selv en ammunisjon hvis aksjemarkedet korrigerer ytterligere.

Ingen kan nøyaktig forutsi fremtiden. Men vi vet på lang sikt at aksjemarkedet beveger seg oppe og til høyre. Derfor er det strategisk et godt trekk for å fortsette å investere så lenge som mulig.

OPPHOLD DISKIPLINERT

Hvor jeg har blåst meg opp er når jeg har blitt for cavalier med mine investeringer. For eksempel, i mine yngre år, kan jeg ha distribuert alle $ 70 000 i den første 3% korreksjonen og har ingenting igjen å kjøpe i den påfølgende 9% - 12% korreksjonen. Systemet holder meg disiplinert, og systemet ditt vil også, fordi det reduserer følelser.

Det viktigste som alle langsiktige investorer bør gjøre er å komme opp med en investeringsplan i dag og holde fast i det i det lange løp. Hvis du fortsetter å investere regelmessig, vil mengden penger du kan samle over en periode på 5, 10, 20 + år være enorm. Det er den ufipiplinerte som våkner år senere og lurer på hvor alle pengene gikk.

Opprettet i 2012 ved å følge en spillplan. Fastinntekt inneholder faktisk en haug med egenkapitalstrukturert notater.

Ved å investere $ 5000 - $ 20.000 i måneden siden juni 2012, er en helt ny portefølje jeg opprettet på den tiden nå over $ 500.000 tre år senere. Jeg kaller det mitt "Arbeidsløshedsfond". Tanken var å se hvor mye jeg kunne vokse en portefølje fra bunnen av uten jobb, bare mine passive inntektsstrømmer, og en nettbasert bedrift som genererte mindre enn $ 100 000 i året i inntekter på den tiden.

Jeg oppfordret en personlig økonomiklient til å bli med i å skape et nytt Arbeidsløshedsfond i seg selv i 2012 fordi hun ønsket å etterlate sin sjelsøkende jobb i tillegg. Vi motiverte hverandre, og porteføljen hennes er nå over $ 300 000 mens tjene mindre enn $ 150 000 i året. Ved å samle denne mengden, fikk hun motet til å konstruere sin layoff i 1H2015 og bli en rockstar freelancer i stedet!

Å miste penger på aksjemarkedet føles forferdelig. Men hvis du kommer opp med en skreddersydd investeringsplan og holder deg til det, kan du drastisk minimere angst på aksjemarkedet. Din portefølje vil sannsynligvis bli større enn hvis du ikke hadde en plan, og du vil få en mye større forståelse for pengene som følge av dette.

VELGT-BYGGE REKOMMENDASJONER

* Invester pengene dine effektivt: Wealthfront, den ledende digitale rikdomskonsulenten, er et utmerket valg for de som vil ha de laveste prisene, og kan ikke plage seg aktivt med å styre pengene sine selv når de har gått gjennom oppdagelsesprosessen. Du trenger heller ikke å være en akkreditert investor, da deres minimum er bare $ 500 for å komme i gang.

I det lange løp er det svært vanskelig å overgå noen indekser, derfor er nøkkelen å betale de laveste kostnadene som er mulige mens de investeres i markedet. Wealthfront belaster $ 0 i avgifter for de første $ 15.000 hvis du registrerer deg via linken min og bare 0,25% for noen penger over $ 10,000. Du trenger ikke engang å finansiere kontoen din for å se de ulike ETF-porteføljene de skal bygge for deg, basert på din risikotoleranse. Invester dine tomgangspenger billig, i stedet for å la det miste kjøpekraft på grunn av inflasjon.

Klikk for å se se hvilken type portefølje Wealthfront vil skape for deg basert på et enkelt seks spørreskjema

* Spor nettverket ditt verdt enkelt gratis: For å optimalisere økonomien må du først spore din økonomi. Jeg anbefaler å registrere deg for Personal Capitals gratis finansielle verktøy slik at du kan spore din nettoverdi, analysere investeringsporteføljene dine for høye avgifter, og kjøre økonomien din gjennom sin fantastiske pensjonsplanlegging kalkulator. De som kommer opp med en økonomisk plan, bygger mye større rikdom på lengre sikt enn de som ikke gjør det!

Er din pensjon på sporet? Her er mine personlige resultater.

Oppdatert for 2017 og utover.

Kommentarer På Nettstedet: