Her er min investeringsportefølje:

Hvis du følger nøye med tidligere artikler om aksjemarkedet, fører de deg til å tro at "plukke riktig aksje" er nøkkelen til økonomisk suksess.

Nei.

Plukke ressursfordelingen din (det vil si å velge hva "kappediagrammet" ser ut) er viktigere enn noen enkelt lager.

Hvis du vil ha din egen diversifiserte portefølje, kan jeg hjelpe deg med å gjøre det. Jeg har hjulpet tusenvis til å gjøre det gjennom min New York Times bestselgende bok allerede.

La oss begynne med å se på hva som er diversifisert faktisk midler og hvordan det kan bidra til å beskytte deg mot luringene i finansmarkedene.

Asset allokering: Hvordan fungerer det?

Hvis du kjøpte alle forskjellige typer aksjer eller aksjefond, ville du være diversifisert - men fortsatt bare i aksjer. Det er som å være den hotteste personen i Friendship, Wisconsin. Det er bedre enn ikke å være varmt, men ikke å få deg til å kaste i neste sesong av "The Bachelor."

Det er viktig å diversifisere innenfor aksjer, men det er jevnt mer viktig å allokere på tvers av de ulike aktivaklassene, de viktigste er:

  • Aksjer og verdipapirfond ("aksjer"). Når du eier en selskapets aksje, du eier en del av det selskapet. Disse anses generelt å være "risikofyltere" fordi de kan vokse eller krympe raskt. Du kan diversifisere den risikoen ved å eie fond, som hovedsakelig består av aksjer.
  • Obligasjoner. Disse er som IOUs som du kommer fra banker. Du låner dem penger i bytte for interesse over et bestemt tidsrom. Disse anses generelt som "sikrere" fordi de har en fast (hvis beskjeden) avkastning.
  • Penger. Dette inkluderer flytende penger og pengene du har i din sjekker og sparing kontoer.

Investering i bare en kategori er farlig på lang sikt. Det er her det all-viktige konseptet med fordelingen av eiendeler kommer inn i spill.

Husk det slik: Diversifisering er D for å gå dyp inn i en kategori (for eksempel har aksjer med storkapital, mid-cap-aksjer, småkapitalbeholdninger og internasjonale aksjer).

Assetfordelingen er A for å gå på tvers alle kategorier (for eksempel aksjer, obligasjoner og kontanter).

Når du bestemmer hvor du skal allokere dine eiendeler, er det en av de viktigste overvejelsene som returnerer hver kategori. Selvfølgelig, basert på de ulike typer investeringer du gjør, kan du forvente ulike avkastninger. Høyere risiko er generelt høyere potensial for belønning.

At ytelsen varierer så mye i hver aktivaklasse betyr to ting:

  1. Hvis du investerer for å tjene penger fort, kommer du sannsynligvis til å miste. Dette er fordi du ikke har noen ide om hva som vil skje i nær fremtid. Alle som forteller deg at de gjør det, lyver.
  2. Du bør eie en rekke eiendeler i porteføljen din. Hvis du legger alle pengene dine i amerikanske små-cap-aksjer, og de ikke fungerer bra i et tiår, ville det egentlig suge. I stedet, hvis du eide liten cap, big cap, med en rekke obligasjoner, er du mer forsikret mot en investering som drar deg ned.

Du vil ikke beholde alle dine investeringer i en kurv. Hold ressursfordelingen i sjakk ved å kjøpe ulike typer aksjer og midler for å ha en balansert portefølje - og deretter videre diversifisere i hver av disse aktivaklassene.

EN 1991 studie oppdaget at 91,5% av resultatene fra langsiktig porteføljeytelse kom fra hvordan Investeringene ble tildelt. Dette betyr at ressursallokering er CRUCIAL til hvordan porteføljen din utfører.

Nå som du kjenner grunnlaget for kapitalfordeling og diversifisering, skal jeg gi deg en diversifisert portefølje, eksempelvis du kan basere porteføljen din på OG gi deg en titt på min egen portefølje.

Diversifisert porteføljeeksempel # 1: The Swensen Model

Bare for moro skyld vil jeg vise deg David Swensens diversifiserte portefølje. David driver Yale sin fantastiske begavelse, og i over 20 år har han opprettet en forbløffende 16,3% årlig avkastning - mens de fleste ledere ikke engang kan slå 8%. Det betyr at han er DOUBLED Yales penger hvert fjerde og et halvt år fra 1985 til i dag, og hans portefølje er over.

David er Michael Jordan av aktivitetsfordeling og tilbringer hele tiden sin tilpasning 1% her og 1% der. Du trenger ikke å gjøre det. Alt du trenger å gjøre, er å vurdere ressursfordeling og diversifisering i din egen portefølje, og du vil være langt foran alle som prøver å "plukke aksjer".

Hans gode forslag til hvordan du kan tildele pengene dine:

Asset Class

% SAMMENBRUDD

Innenlandske aksjer

30%

Eiendomsfond

20%

Statsobligasjoner

15%

Utviklede verdens internasjonale aksjer

15%

Treasury inflasjonsbeskyttede verdipapirer

15%

Emerging Markets aksjer

5%

TOTAL

100%

Hva merker du om denne ressursfordelingen?

Ingen enkelt valg representerer en overveldende del av porteføljen.

Som illustrert av teknologiboblenes utbrudd i 2001 og også bolleboblenes utbrudd i 2008, kan en hvilken som helst sektor slippe når som helst. Når det gjør det, vil du ikke at den skal dra hele porteføljen ned med den. Som vi vet, er lavere risiko generelt lavere belønning.

MEN det kuleste med aktivaallokering er at du faktisk kan redusere risiko samtidig som du opprettholder en solid avkastning. Derfor er Swensens modell en god en for å basere din portefølje på.

La oss ta en titt på en annen kjekk investor ...

Diversifisert porteføljeseksempel # 2: Ramits diversifiserte porteføljeeksempel

Dette er min investeringsportefølje. Jeg brukte litt tid på å få det riktig, men når det er satt, trenger du ikke å endre det ofte.

Aktivaklassene er fordelt slik:

Asset Class

% SAMMENBRUDD

Penger

2%

aksjer

83%

obligasjoner

15%

TOTAL

100%

La meg gi tre biter av kontekst slik at du forstår hvorfor bak tallene:

Livscykelfond: Grunnlaget for porteføljen min

For de fleste, anbefaler jeg at flertallet av investeringene går i livscyklusmidler (aka target-date funds).

Husk: Fordelingsfordeling er alt. Derfor velger jeg for det meste måldagsfonde som automatisk gjør ombalansen for meg. Det er en no-brainer for noen som:

  1. Elsker automatisering.
  2. Ønsker ikke å bekymre seg om å gjenbalanse en portefølje hele tiden.

De jobber med å diversifisere dine investeringer for deg basert på din alder. Og etter hvert som du blir eldre, justerer måldagsfondene automatisk ressursfordelingen for deg.

La oss se på et eksempel:

Hvis du planlegger å gå på pensjon i ca 30 år, kan et godt måldatofond for deg være Vanguard Target Retirement 2050 Fund (VFIFX). 2050 representerer året der du sannsynligvis vil gå på pensjon.

Siden 2050 er det fortsatt en vei unna, vil dette fondet inneholde mer risikable investeringer som for eksempel aksjer. Men når det kommer nærmere og nærmere 2050, vil fondet automatisk tilpasse seg for å inneholde sikrere investeringer som obligasjoner, fordi du kommer nærmere pensjonsalderen.

Disse midlene er ikke for alle skjønt. Du kan ha et annet risikonivå eller forskjellige mål. (På et visst tidspunkt vil du kanskje velge individuelle indeksmidler innenfor og utenfor pensjonskonto for skattefordeler.)

Imidlertid er de designet for folk som ikke vil rote rundt med å balansere porteføljen i det hele tatt. For deg, brukervennligheten som følger med livscyklusmidler kan oppveie tap av avkastning.

For mer informasjon om livsforsikringsmidler, sjekk ut min tre minutters video om emnet nedenfor.

Minimale spekulative investeringer

Spekulative investeringer er farlige.

Dette er investeringer som har potensial å tjene mye penger, men også ha potensial å miste stor.

For eksempel, da jeg nettopp startet, kjøpte jeg en haug med aksjer fordi det var det jeg trodde å investere var. Og det var tre tech selskaper jeg først investerte i. To av dem endte opp med å gå konkurs - men jeg kjøpte også aksjer i et lite firma kalt Amazon.com.

Gjett hva? Jeg tjente en god sum penger på investeringen ... og det er ikke fordi jeg var smart. jeg var dum. Jeg ble nettopp utrolig heldig.

Leksjonen her er ikke "finne neste Amazon." Det er at du ikke vet hvordan du skal bli heldig. Jeg skjedde å snuble på dum flaks.

Det er mulig at de neste hundre selskapene jeg investerte i, gikk opp, fordi spekulativ investering er totalt gambling. Hvis du er ung og bare begynner, vil du sannsynligvis være mer aggressiv siden du er bedre posisjonert til å risikere mer - fornuftig. (Mer om dette i boken min.)

Uansett hva, vil du likevel sørge for at du er diversifisert for å beskytte deg mot de verste økonomiske situasjonene.

Derfor tilbrakte jeg år å få min eiendomsfordeling riktig - og det er derfor jeg er glad du er her.

Hvis du er interessert i ting som å diversifisere porteføljen din, vil jeg gi deg noe som kan hjelpe deg med å begynne å bygge den porteføljen i dag.

Den Ultimate Guide to Personal Finance

I det lærer du hvordan du:

  • Master din 401k: Benytt deg av gratis penger som tilbys av bedriften din ... og bli rik mens du gjør det.
  • Administrer Roth IRAs: Begynn å lagre for pensjonering i en verdig langsiktig investeringskonto.
  • Tilbring pengene du har - skyldfri: Ved å utnytte systemene i denne boken, lærer du nøyaktig hvordan du kan spare penger for å bruke uten skyld.

Skriv inn informasjonen din nedenfor og kom deg på vei for å leve et rikt liv i dag.

Kommentarer På Nettstedet: