Til tross for det mange har rådet, har jeg gjort min egen skatt de siste 13 årene. Underveis har jeg lurt opp ting, for eksempel en gang da jeg glemte å rapportere kostnadsgrunnlaget til over $ 1 million dollar, verdt avkastning på aksjer! Av en eller annen grunn passerte jeg bare over lagerdelen av programvaren. Du kan forestille deg min overraskelse da jeg fikk en skatteregning fra IRS for over $ 300,000! Ved å ikke legge ned kostnadsgrunnlaget trodde IRS at jeg hadde en annen verdi på $ 1 million som jeg ikke hadde betalt skatt på. I stedet hadde jeg bare om lag 10 000 dollar ekstra inntekt siden min kostnadsgrunnlag var rundt $ 990 000 (handel er vanskelig og ikke verdt det!).

Etter scrambling å samle alle mine aksjekjøpspriser, sendte jeg alt til IRS og ba det var bare en dum feil. Jeg ga IRS-folkene en ring i Utah for å forklare hva jeg hadde sendt inn, og de var så hyggelige. Mannen i den andre enden sa, "Ikke bekymre deg, vi ser denne typen feil hele tiden."To måneder senere, fikk jeg et brev fra IRS som sa at jeg skylde dem minimal interesse, og skatt på bare min fortjeneste på ~ $ 10.000, eller rundt $ 3000. Puh! Takk Gud.

Lært en lekse. Rapporter alltid kostnadsgrunnlag og lagre alle transaksjonsoppføringer. Du vet at jeg aldri vil slå opp den delen igjen. Jeg fortalte deg bare en historie om hvorfor du kanskje ikke vil gjøre dine skatter selv. Når det er sagt, elsker jeg alle lærerfaringer og vil gjøre det igjen.

Hvorfor du bør gjøre dine egne avgifter

Min aksje transaksjonshendelse skjedde for mange år siden da jeg først begynte å gjøre min skatt selv. Siden da har skatteprogramvare fra slike som H & R Block forbedret seg enormt og gjør det vanskeligere å gjøre ting vanskeligere. Samlet tar det meg om 2-3 timer i året å gjøre min skatt ved hjelp av H & R Blocks skatteprogramvare, og jeg elsker det bare. Min skatt er også komplisert med utleieeiendommer, private equity investeringer, aksje transaksjoner, normal inntekt, sideinntekter og så videre. Her er flere grunner til hvorfor du bør gjøre dine egne avgifter:

* Du lærer hvordan systemet fungerer. Når du begynner å gjøre dine skatter, begynner du å innse hvor komplisert det amerikanske regeringsbeskattesystemet er. Du vil lære hvordan alle de fine kreditter regjeringen forteller deg om, egentlig ikke gjelder for deg fordi du gjør mer enn en terskel som de aldri publiserer. Du lærer hva en W2, 1099, 1099-MISC, 5498, 1098, K1, 1040, 8582, Schedule-E alle betyr. Med kunnskap kommer muligheten til å optimalisere dine egne skatter.

* Du lærer om din egen økonomi. Gitt deg nå har en bedre forståelse av hvordan skattesystemet virker, begynner du å tenke på din egen økonomi på en annen måte. Du justerer din egen økonomi i samsvar med hva regjeringen oppfordrer alle amerikanere til å gjøre, dvs. kjøpe et hjem og starte en bedrift. Du trenger ikke å gå og kjøpe et hjem eller starte en bedrift, men du kan legge inn proforma numre i programmet og se hva som skjer med skattene dine hvis du gjør det. Å gjøre skattene dine gjør at du kan leke med forskjellige scenarier og forstå resultatene. Dette er de beste grunnene til hvorfor man skal gjøre sitt eget.

* IRS-folkene er gode mennesker. I motsetning til hva du leser i filmene om store, dårlige IRS-agenter som knuser folks liv, er IRS-folk faktisk veldig støttende. Jeg har ringt dem mange ganger for å be om hjelp, og hver gang de har vært så vennlige og høflige. Hvorfor er det sånn? Årsaken er at de vet at skattesystemet er så komplisert at alle gjør feil. Faktisk vil jeg våge å gjette at flertallet av skatter gjort av enkeltpersoner og fagfolk har minst en feil, eller en suboptimal oppføring. IRS er ikke der ute for å straffe vanlige folk som deg og meg. De er der for å hjelpe deg. Et dårlig IRS-omdømme er definitivt en av hovedgrunnene til at folk flest er redd for å gjøre egne skatter.

* Din skattemessige vil ikke høre på deg. En annen enkel grunn til hvorfor du ville gjøre dine egne skatter. Noen mennesker er svært aggressive på deres avkastning. Jeg snakket med min CPA-venn den andre dagen, og han sa at et par som bare gjør $ 80.000 i året som arbeider i hotelltjenester ønsket å trekke ut $ 40.000 i utgifter! Ingen måte var min venn til å sende inn det gjennom gitt firmaets rykte og navnet hans er på linjen. De fleste går ikke i fengsel for utrolige feil på deres skatteformer. I stedet, hva IRS gjør er å vente 3 år for å sende deg en melding, som inneholder en 5% straff om året, slik at de kan prøve å tjene mer penger fra deg.

* Du kontrollerer din egen tidsplan. Selv om det tar meg 2-3 timer å gjøre min egen skatt på nettet, når jeg er ferdig, liker jeg å la den sitte en stund, så jeg kan se tilbake på en senere dato. Grunnen til at jeg venter er fordi det er skatteformer som noen ganger kommer sent, for eksempel en K-1-erklæring for et privat selskap jeg eier. En annen grunn er fordi du vil tenke på ting på hva du har lagt inn for å sikre at alt kommer til å fly. Jeg går sjelden til kino lenger fordi det er en PITA å finne parkering, kjøpe en billett, sitte i et overfylt teater og få folk til å se på telefonene ved siden av deg. I stedet liker jeg å se hjemme på min egen søte oppsett der jeg kan ta en pause for å gå på toalettet, eller spole tilbake for å se på den kule scenen igjen.

Hvorfor du ikke burde gjøre dine egne avgifter

* Du er dårlig med tall. Hvis tallene gjør deg syk, ikke gjør dine egne skatter. Det er lett å rote opp skattene dine hvis du ikke er forsiktig. Feil kan koste (eller få) deg mye mer enn hva en feilfri avkastning vil koste deg. Når det er sagt, tror jeg fast at flertallet av selvangivelsen har suboptimale oppføringer.

* Du har den beste regnskapsføreren og du bryr deg ikke om penger. Hvis du har en rock-stjerne regnskapsfører som er på samme side med deg når det gjelder skattefilosofi, kan du også ha ham eller henne å gjøre dine skatter for deg. Videre, hvis du ikke bryr deg om å bruke $ 500 - $ 1500 for en enestående CPA, gå for det. CPA kan kanskje få deg mye mer enn en ekstra $ 500 - $ 1500, kanskje. Jeg sier kanskje, for det er bare så mye du kan gjøre før du går inn i det grå området.

* Du har en utrolig variert mengde investeringer og inntektsstrømmer. Hvis du har 5 utleieeiendommer, 3 feriehjem, 5 forskjellige private investeringer, livrenter, utbytte, en sidevirksomhet og flere millioner, vil du sannsynligvis ha en sesongprovisjon, gjør skattene dine. Hvis du bare har en W2 og et boliglån, er det ingen grunn til at du ikke kan gjøre dine skatter selv.

* Du liker ikke å vurdere arbeidet ditt. Hvis du var typen i skolen som tok eksamenen din og sendt den inn uten å gjennomgå svarene dine grundig, vil du ansette en regnskapsfører. Jeg elsker personlig å se regneark, budsjetter, skattedokumenter, essays, igjen og igjen til jeg blir lei av det.

Siden du har kommet så langt, er du inne for en godbit.

BRUK H & R BLOCK AT HOME

I de siste 8 årene har jeg brukt H & R Block til å gjøre min egen skatt. I år var det første gang jeg gjorde dem på nettet, og jeg er glad for å rapportere at det er stort sett det samme som å gjøre ting med sin CD-programvare. Jeg må innrømme at min frykt for å gjøre min skatt på nettet var to ganger: 1) Sikkerhet og 2) Hva om alt arbeidet jeg har gjort ikke sparer. Men som med alt elektronisk gjort, er det en sikkerhetsrisiko. Jeg er glad for at H & R Block online har en fin "Save" -knapp, som fungerer etter at jeg har logget på med en annen nettleser for å sjekke.

Min eneste veiblokke var da jeg kom til å danne 8582 (Passive Activity Loss Limitations) for utleie eiendom. Da jeg klikket på boksen og sa at jeg hadde passive tap for utleie da jeg først kjøpte det for 9 år siden, foreslo programmet at jeg kaller en H & R Block Tax Professional fordi dette er en komplisert ting. Vel, det er ikke komplisert for meg, og jeg var ikke i ferd med å ringe en H & R Block Tax-profesjonell for å gjøre min skatt etter at jeg har brukt 2 timer på egen hånd. Jeg klikket "hopp over" og så advarte programmet meg om at passiv tap skjemaet ikke vil bli inkludert i min form, og at jeg kanskje har noen problemer. Vel det er ikke veldig trøstende, gitt jeg har noen passive tap!

Det viser seg etter å ha gravd, at passive tap for en aktiv utleier ikke er tillatt, uansett hvis du lager over $ 150 000 i året. Etter $ 150 000 kan du ikke overføre eventuelle passive tap for å redusere skatteregningen din når du leier begynner å gjøre positiv inntekt. Det jeg håper er at de passive tapene kan knyttes til min kostnadsgrunnlag for eiendommen hvis jeg noen gang selger den, slik at min skatteregning er mindre siden min fortjeneste er mindre. Jeg har blitt forsikret av en regnskapsfører, dette er tilfelle, men vi vil krysse den broen når vi kommer til den. For nå har jeg lært mye, og jeg holder alle poster.

Samlet sett er jeg veldig fornøyd med H & R Block's Online-system, og jeg vil anbefale produktet til noen. De har raffinert deres DIY-programvare de siste 10 årene. Det er alltid skremmende å ta på seg nye ting, men etter litt øvelse er alt du vil gjøre, gjør din egen skatt. Når du forstår de grunnleggende konseptene, er resten av data datainsamling og dataregistrering. Det er en veldig givende følelse å lære om din egen økonomi. Kombiner enkel skattesoftware med alle svarene du finner på internett, og du har masse ammunisjon til å gjøre dine egne skatter.

Anbefaling

Administrer økonomien din på ett sted: Den beste måten å bli økonomisk selvstendig og beskytte deg selv, er å få et håndtak på økonomien dinpåmelding med Personlig kapital. De er en gratis online plattform som samler alle dine finansielle kontoer på ett sted slik at du kan se hvor du kan optimalisere. Før Personlig kapital måtte jeg logge inn i åtte forskjellige systemer for å spore 25 + forskjellskontoer (megling, flere banker, 401K, osv.) For å administrere min økonomi. Nå kan jeg bare logge inn på Personal Capital for å se hvordan lagerregnskapet mitt gjør og hvordan min nettoverdi utvikler seg. Jeg kan også se hvor mye jeg bruker hver måned.

Det beste verktøyet er deres porteføljegebyranalysator som kjører investeringsporteføljen din gjennom programvaren for å se hva du betaler. Jeg fant ut at jeg betalte $ 1700 i året i porteføljeavgift jeg hadde ingen anelse om at jeg betalte! Det er ikke noe bedre finansielt verktøy på nettet som har hjulpet meg mer til å oppnå økonomisk frihet. Det tar bare et minutt å registrere seg.

Er du på riktig pensjonssti? Klikk for å kjøre tallene dine gjennom en pensjonskalkulator

Anbefaling av skattebesparelser

Starte et firma: En bedrift er en av de beste måtene å beskytte inntektene mot mer skatt. Du kan enten innlemme som en LLC, S-Corp, eller bare være en Allierinnehaver (ingen inkorporering nødvendig, bare være en konsulent og skriv en tidsplan C). Hver forretnings person kan starte en selvstendig 401k, hvor du kan bidra opp til $ 54.000 ($ 18.000 fra deg og ~ 20% av driftsresultatet).Alle dine forretningsrelaterte utgifter er også fradragsberettigede. Bare start din egen nettside som denne på under 30 minutter for å legitimere virksomheten din. Her er min trinnvise veiledning for å starte ditt eget nettsted.

Start en enkel bedrift å betale mindre skatter og bidra mer til før skatt avgangskontoer. I stedet for å betale skatt på $ 100 000 i inntekt, betaler du bare skatt på $ 12 000 for kanskje en $ 2000 skattesats eller 2% effektiv skattesats.

Oppdatert for 2018 og utover. Inntektsskatt er satt ned under president Trump.

Kommentarer På Nettstedet: