Jeg har gjort min egen skatt i over 10 år. Jeg gjorde ikke dem da jeg først ble uteksaminert college i 1999 fordi jeg ikke visste hvordan. Videre var DIY skatt programvare ikke så lett å bruke som det er nå. Men etter å ha betalt noen regnskapsfører over $ 500 for å gjøre skattene mine for mange år, tok jeg endelig et øyeblikk og var overrasket over hvor enkelt det var å lage egne skatter, etter at jeg samlet alle dokumentene mine.

Den eneste ulempen med å gjøre egne skatter er potensialet for flere feil sammenlignet med en CPA (selv om CPAer gjør feil også). Noen av de vanligste feilene inkluderer: å glemme å trekke ut visse utgifter, innføre feil tall, og glemme å legge inn kostnadsgrunnlaget for aksjesalget ditt. Én gang fikk jeg en overraskelse $ 250 000 skattregning fordi IRS trodde jeg hadde gjort ~ $ 1M fra aksjesalg det året! I virkeligheten glemte jeg bare å legge inn kostnadsgrunnlaget for hvert kjøp. Etter at jeg sendte dem min kostnadsgrunnlag i posten, var alt bra, og jeg måtte ikke betale en straff eller ekstra skatt. Puh!

Gjør dine egne skatter for å forandre livet ditt

Den største fordelen med å gjøre din egen skatt er at du får viscerally å se hvor mye du betaler i skatter og hvor mange forskjellige måter regjeringen får deg på. Det er statens inntektsskatt, føderal inntektsskatt, byskatt, Medicare skatt, sosial sikkerhet skatt, franchise skatt, eiendomsskatt, omsetningsskatt, netto investering inntektsskatt og mer. De som ikke gjør egne skatter pleier å bare se på deres netto lønnsslipp med lykkelige uvitenhet.

Fra 2002 - 2012 betalte jeg godt over $ 100 000 i året i føderale og statlige inntektsskatter alene. Hver gang jeg gjorde min skatt, følte jeg meg litt syk. Selv om jeg var heldig nok til å tjene en god inntekt, jobbet jeg 60-70 timer i uken, følte meg stresset hele tiden, og likte ikke hvordan regjeringen sløste våre skattepenger. Dessuten var det asymmetriske skatteregler som lot meg skrape hodet mitt.

Det var denne ene regningen i California som pålagde en ekstra 1-3% skatt på alle for å bidra til å finansiere offentlig utdanning. Regningen ville ha økt ~ ​​$ 8B. Det er svært få ting verdt å finansiere enn offentlig utdanning. Men i stedet for regningen som passerer med letthet, ble den skutt ned og erstattet av en ny regning som bare beskattede de som gjorde over $ 200 000 i året, enten du hadde barn eller ikke! Den nye regningen ble beregnet til å generere bare ~ $ 3B, til skade for barna våre. Det gikk ikke noe problem. Jeg forstår at ingen vil betale mer skatt enn de trenger. Men kom igjen. Hva er galt med ALLE pitching i for våre barns skyld?

Etter å ha betalt tilbakevirkende $ 5000 + i offentlige utdanningsskatter på grunn av denne regningen, begynte jeg å forestille meg hvor fint det ville være å pensjonere tidlig eller i hvert fall ta ting ned for å gjøre mindre og betale mindre skatt. Jeg ønsket et mer omsorgsfrit liv. Det ville være en ting hvis jeg hadde tre eller flere barn i offentlig skole, men jeg hadde ingen. Jeg betalte allerede $ 30 000 i året i eiendomsskatt på den tiden i tillegg til min $ 100 000 + i inntektsskatt.

Å innse at stadig økende skatter aldri ville ende, jeg begynte å omvendt engineering hvor mye jeg følte var patriotisk nok til å betale min skikkelige andel av skatt som individ. Jeg kom opp med den flotte summen på $ 50.000. Betale hva median husstanden gjør hvert år i skatt betydde at jeg ville betale ~ 5X hva median husstanden ville betale i inntektsskatt. Det føltes som en god del gitt jeg var heldig å få en anstendig jobb rett ut av college.

For å betale inntektsskatt på $ 50 000 i året, måtte jeg tjene omtrent 200 000 dollar i året i justert bruttoinntekter, som så skjedde med å være den mest omtalte inntektsskåret tall for å definere rik på Amerika. Betale en 25% effektiv skattesats føltes om høyre. Mer og dræpe deg selv på jobb for å tjene mer penger virket ikke som verdt.

Livet er mye bedre nå

Selv om min skattepliktige inntekt er mindre fordi jeg ikke lenger jobber for Corporate America, føler jeg meg så mye lykkeligere fordi alt arbeidsspenning og arbeidsrelaterte fysiske lidelser har gått bort. Jeg slipper ikke lenger tennene mine, lider av forringende allergier, eller får noen migrene. Jeg er også mye mer behagelig å være rundt fordi jeg alltid smiler.

Som gründer bestemmer jeg hvor mye eller hvor lite jeg vil jobbe. Hvis min justerte bruttoinntekt lukker inn på $ 200 000, reduserer jeg arbeidsbelastningen min. Og hvis inntekten min er heldig nok til å gå langt over $ 250 000, setter jeg min e-post-autosvar og fortsetter på en lengre ferie. Det er bare så mye i spesifiserte fradrag jeg kan ta. Målet mitt har alltid vært å jobbe for å leve. Nå vil jeg bare jobbe et par timer om dagen, enten hjemme eller mens jeg reiser.

Å gjøre egne skatter vil hjelpe deg med å komme deg ut av matrisen. I stedet for å prøve å tjene så mye penger som mulig, og da betale stadig økende skatter på byttet ditt, bør du vurdere å finne ut hvor mye du tror er en god del av inntektsskatt til å betale hver måned og deretter se om du kan justere arbeidet ditt tilsvarende.

Jeg føler meg å betale ~ $ 50 000 i inntektsskatt pluss ~ $ 50 000 i eiendomsskatt i året for å støtte vår føderale regjering og lokalsamfunnene i California handler om nok. Jeg håper at den føderale regjeringen og delstaten California er fornøyd med mitt $ 100.000 årlige bidrag også!

Laster inn ...

Laster inn ...

Relatert: Hvordan betale lite til ingen skatter for resten av livet ditt

Kommentarer På Nettstedet: