Det er en stor forskjell mellom å bli sparket og bli avslappet. Det meste av det du leser i avisene handler om at folk blir permittert på grunn av en "reduksjon i kraft" eller RIF som mange selskaper kaller det i dag. Å få sparken er nesten alltid på grunn av årsak.

Du kan ha sendt ut en blast e-post med bedriftshemmeligheter ved en feil. Eller kanskje du sa en sexistisk spøk om kvinner da den kvinnelige HR-lederen så skjedde for å gå forbi. Uansett, du ønsker ikke å bli sparket, og du bør heller ikke slutte hvis du ikke trenger det.

Hvis du blir sparket eller sluttet, kan en rekke ting skje:

1) Du vil ikke være berettiget til arbeidsledighet. Logikken er, du gjorde noe galt som tvang din bedrift til å brenne deg. Derfor er det din egen feil at du er arbeidsløs!

2) Du kan ha et svart merke på posten din hvis du er sparken, noe som gjør deg skadet gods for fremtidige arbeidsgivere.

3) Du kan miste supportere som ville ha skrevet anbefalingsbrev. De vil kanskje ikke risikere sitt rykte på en quitters eller miscreants.

4) Du kan dø alene. Få ting i livet er verre enn å dø alene. Hvis du ikke har en jobb og ikke har en reserveplan, hvem vil ønske å være med deg på lang sikt?

FÅ "RIFFED" OG BREATHE EASIER

Nå som du innser ulempen med å bli sparket eller avsluttet, bør du logisk søke et alternativ. Hvis du bare ikke kan stå på firmaet du jobber for lenger, finne ut en måte å bli avslappet med selvfølgelig!

Hvis du er avslappet, får du en rekke fordeler:

1) Du er kvalifisert for statsledighetstrygd. Her i San Francisco kan du få $ 900 hver annen uke. Det er $ 1800 per måned i minst 26 uker, og opptil 73 uker tilbake i 2012 da arbeidsledigheten var mye høyere.

2) Du kan få avskjedigelse. Mange selskaper tilbyr en til tre uker per hvert år jobbet. Vær oppmerksom på at avgang er helt etter arbeidsgiverens skjønn og er ikke pålagt ved lov.

3) Hvis du har utsatt kompensasjon i form av aksje eller kontanter, er du kvalifisert til å motta disse eiendelene i den planlagte tidsplanen. Min venn Paul, for eksempel, har rundt $ 400 000 + i utsatt kompensasjon han mister hvis han slutter!

4) Du vil få alle ubrukte feriedager betalt. Du bør få dette uansett, men hvis du slutter, er det ingen garanti. Du kan til og med motta ubrukte syke dager, men det er veldig sjeldent.

5) Du vil ikke ha noen sorte merker på din ansettelsesrekord. En nøkkel hvis du vil komme tilbake til spillet i en fremtidig tid.

6) Du vil få COBRA (helsetjenester) dekning i minst måned og ofte 3-6 måneder fullt betalt av din arbeidsgiver. Lovlig må de fleste selskaper gi muligheten for COBRA i 18 måneder etter separasjon. Du må sannsynligvis betale de månedlige premiene etter den innledende nåtid. Alt avhenger av hvor godt du forhandler. Her er en 1700 ordartikkel om Billige helseforsikring alternativer for arbeidsledige, selvstendig næringsdrivende, eller tidlig pensjonist.

HVORDAN FÅR LETT AV

La oss si at du har jobbet i ditt firma i fem år, og du har bestemt deg for å selge støvsugere interesserer deg ikke lenger. Du er litt brent ut, og du ønsker å ta en tre måneders pause i mellom jobbene for å lade opp. Du kan ikke bare slutte fordi du vil miste 10 uker av fratrekk og ikke motta arbeidsledighet eller helsetjenester. Her er noen måter og tanker å bli permittert:

* Google "WARN varsel * din stat *."Søk deretter etter din bedrift. WARN står for "Worker Adjustment and Retraining Notificationhvor et selskap lovlig må fil med staten hvis de planlegger å gjøre en masse layoff. Målet er å gi potensielt avskedigede arbeidstakere tid til å tilpasse seg et tap av jobben (2 måneder i California, 3 måneder i New York for eksempel).

* Snakk med din leder om selskapets bemanningsnivå. "Oppblåst, lene, bare om riktig?" Fortell henne i utgangspunktet at du har empati med hvor vanskelig hennes beslutning må være å legge folk av og spørre hvordan hun klarer seg? Etter hvert som dialogen følger opp, legger du til et forslag om at du er villig til å ofre din stilling til det gode for firmaet hvis hun blir bedt om av seniorledere å velge folk til å legge seg av. På denne måten virker du som en god lagspiller. Du bør også gjøre det klart at med ditt offer ønsker du å motta avgang og eventuell utsatt kompensasjon du måtte ha.

Å være en leder er svært vanskelig i tøffe tider. Hvis du kan hjelpe ledere til å gjøre noen vanskelige beslutninger for dem, vil de oftest akseptere forslaget ditt. Hvis du noen gang lurer på hvorfor C-nivå-execs ansetter konsulenter som McKinsey for strategiske vurderinger, nå vet du hvorfor. Konsulentene er ofte syndebukken for å slippe av staben, så skylden går ikke på de store sjefene. Selvfølgelig, hvis du er en av de beste utøverne, vil de gjøre det vanskelig for deg å forlate, og kanskje spørre hvordan de kan bidra til å gjøre livet ditt bedre og kanskje til og med gi deg en heve.

* Ta opp sabbaten med sjefen din. Det er aldri veldig bra å spørre om en. Når ting er opptatt og blomstrende, er det siste selskapet ønsker at en ansatt skal ta en fin 3 måneders pause. Når det er dårlig, vil din leder tro at du er tankeløs og tåpelig med karrieren din.Det er greit, siden du vil bli avslappet uansett! Du kan lade opp og nyte tiden din, og hvis du kommer tilbake og finner deg selv avslappet, så hva et fint valg. Her er et innlegg som går gjennom beslutningene om å ta en sabbatisk eller ikke.

* Fade til middelmådighet. Dette er en mer risikofylt strategi som må håndteres taktmessig. Bedrifter slipper sine bunn 5-10% utøvere hvert år. Noen kaller det "Jack Welch Rule" fra GE. Så lenge du er en av de gjennomsnittlige 70-80% av medarbeiderne, vil du sannsynligvis aldri bli skuffet. Faller til bunnen 10% i ytelse krever: ikke å være lagspiller, men fortsatt fin, f.eks. “Beklager, kan ikke bli sent, må gå!"Å være ute av syne, ikke føler at du har satt inn ditt beste arbeid, og kanskje til og med ankommer 15 minutter for sent til tider. Vær veldig forsiktig så du ikke gjør noe galt. De fleste på bedrifter er middelmådige, så ikke føler seg dårlig.

* Mislikes, men ikke hatet. Er du den typen person som liker å fløyte på ditt eget kabinett til agitasjon av dine kolleger? Liker du å ta med deg frokost eller lunsj, er det stinkende måltidet mulig og avsky naboene dine? Vel, du er på riktig vei for å få satt på "RIF-listen." Jeg har hatt et par ledere, fortell meg at de ikke kan stå noen på grunn av deres høye lyder og fløyter. Fordi de ikke kan stå den personen, finner lederen nitpicking ting for å rettferdiggjøre en RIF. Som den irriterende personen, bør du fortsette å være hyggelig og smil. Bare vær litt uvitende.

* Bruk "Det er ikke deg, det er meg, men egentlig det er du" strategi. Når du er redd for å la noen ned som elsker deg mer enn du elsker dem, jobber denne strategien. Her er et helt innlegg om hvordan du kan redusere noens smerte under oppbrudd.

Viktig: Det handler egentlig om å plante et frø av tvil i lederens sinn. Når lederen din mener at du er en smerte i rumpa, irriterende, eller ikke tar vekten din, vil du ha en veldig vanskelig tid som overbeviser ham eller henne på annen måte. Folk er naturlig forspent og vil finne grunner til å la deg gå hvis du har nok til å forstyrre dem. For eksempel, hvis lederen din er republikansk, kan du nevne at du skal til en Obama-fondskasse. Helt lovlig, men du vil krype under lederens hud til det punktet der alt han tenker på, er å finne måter å lovlig bli kvitt deg!

Ting å gjøre eller ikke å gjøre når du prøver å bli avslappet:

* Ikke skriv noe i e-post som kan fordømme deg å bli sparket. Anta at all din e-post er lest. Hvis du er flau for å lese e-posten din på forsiden av avisen, er e-posten ikke legitim og bør ikke skrives.

* Ikke misbruk bedriftskortet ditt eller en kanal der du kan bruke firmaets penger. Du bør aldri misbruke bedriftskortet uansett. Alle utgifter må være over bord.

* Ikke trakassere dine kolleger. Dette er en gitt. Nå er det ikke på tide å gå på den varme tamalen i den andre enden av gulvet. Mange selskaper har en ikke-interoffice dating policy.

* Ikke kom sent eller gå tidlig mer enn en gang i uken. Bedrifter kan avslutte deg for å være uopprettelig sent, så ikke slakk for mye.

* Les din ansattes håndbok. Det er mange farer du må unngå som finnes i håndboken.

EMPOWER YOURSELF!

Å bli permittert kan være en fantastisk ting hvis du har planlagt andre ting. Jo bedre en ansatt du er, jo vanskeligere er det for deg å konstruere layoff fordi du er klart mer verdifull for firmaet enn hva de betaler deg. Også, hvis en leder legger deg av, etter mange statlige lover, kan de ikke erstatte deg med en annen kandidat for en viss tidsperiode fordi det ville bryte grunnen til en permisjon. Hvis du er en dårlig medarbeider, bør du sannsynligvis bli sparken, men det åpner opp regnskapsrisiko for firmaet samt rettslig risiko.

Hvis du tenker på å avslutte jobben din, vennligst prøv å konstruere en layoff i stedet. Du kan få avskjed, all din utsatt kompensasjon, helsetjenester dekning, samt arbeidsledighet fordeler fra regjeringen. Dette er ekte penger som ikke bør tas lett, siden det ikke er noen garanti for at etter oppsigelsen vil du lykkes i det nye du vil gjøre. Dessuten, etter alle disse årene med å betale skatt, vil du ikke minst ha noen av pengene tilbake? Selv om arbeidsgiveren betaler arbeidsledighetsforsikringen direkte på lønnen din, er du fortsatt indirekte å betale for arbeidsledighet gjennom en lavere lønn tilsvarende skattebeløpet de må betale!

Før eller senere slutter karrieren vår. Hvis du vil at karrieren din skal slutte før, bør du vurdere å bli avslappet i stedet for å slutte eller bli sparken. Og hvis du har en utrolig mulighet lined up allerede som vil betale deg skikkelig, gå videre og slutte. Bare vær sikker på at du vet hva du mangler hvis du gjør det!

Merk: Det er veldig viktig å samarbeide med HR-ansatte. HR-stabens hovedformål er å beskytte selskapet mot rettssaker og ikke deg. Husk hvem som betaler HR-ansattes kompensasjon. Endelig kommer en avgang med deg å signere et dokument som beskytter firmaet fra deg. I hovedsak er en avgangspakke som hush penger.

REKOMMENDASJONER FOR ET BEDRE LIV

Lær hvordan du forhandler en avgang- Hvis du likte denne artikkelen, skrev jeg en omfattende 150-siders eBok med tittelen "Hvordan Engineer Your Layoff" lærer folk hvordan man lønnsomt avslutter jobbene sine. Jeg går gjennom rammen om hvordan man forhandler en avgangspakke og hva man skal se etter under forhandlinger.Korporasjoner har et team av advokater og HR-fagfolk som ser etter sine egne interesser. Ansatte har ingen, men råd fra venner til nå. Min bok er her for å hjelpe de som føler at de er i fare for å slippe unna, eller som bare vil forlate. Alle som jeg har coachet eller snakket med har sagt at ingeniører deres layoff føles som å vinne lotteriet. I mitt tilfelle beløper min lotterikort seks år med levekostnader.

Start din egen virksomhet: Hvis du føler at du ikke får betalt det du er verdt, start din egen bedrift online på siden! Det pleide å koste en formue og mange ansatte for å starte virksomheten din. Nå kan du starte et nettsted for mindre enn $ 4 i måneden, og du får ditt eget domenenavn gratis i ett år.

Merk deg selv online, koble deg til likesinnede mennesker, finn nye konsultgigeringer, og potensielt tjene en god inntekt online en dag ved å selge produktet eller anbefale andre gode produkter. Ikke en dag går forbi hvor jeg ikke er takknemlig for at du begynner i 2009. Ta en titt på trinnvis veiledning for hvordan du starter din egen nettside i dag.

En virkelig resultatregnskap eksempel fra en blogger. Se på alle inntektsmulighetene. KLIKK grafen for å lære hvordan du starter ditt eget nettsted på under 15 minutter.

Oppdatert for 2017 og utover.

Kommentarer På Nettstedet: