En forskuddsbetaling på boliglån er seriøs virksomhet.

Begrepet "boliglån" oppsto i Frankrike med betydningen av "dødsloftet", tross alt. Ganske bokstavelig talt, for mange mennesker, når de tar en på, vil de bære det til deres død.

Jeg har lest dusinvis av pensjonshistorier i det siste hvor pensjonisten fortsatt betaler en boliglån. Som en sidemerking, hvis du fortsatt har et boliglån, bør du ikke gå på pensjon. Numbers-wise, antar du at du kunne, men du ruller terningene hvis du tror en kuset pensjon vil fortsette å bli avbrutt slik at du kan gjøre det ..

Men la oss ikke hoppe for langt foran oss selv. For nybegynnere som ikke har kjøpt et hus, hva er en forskuddsbetaling, spør du? En nedbetaling er mengden penger du søker direkte mot et lån - i tilfelle et hjem, et boliglån.

Den gjennomsnittlige forskuddsbetalingen på boliglån til hjemmekjøp er litt over 12%.

Men er gjennomsnittet godt nok?

20% nedbetaling avviker PMI

La oss starte med dette.

En av de største økonomiske feilene jeg har gjort var å kjøpe et stort hus nesten like etter eksamen og overfinansiere det.

Du kan unngå PMI (privat boliglånsforsikring) - som er hvor långiveren din bokstavelig talt belaster deg for å betale for forsikringen som dekker deres rump hvis du har standard på lånet ditt - ved å sette 20% ned på et hus.

Min kone og jeg, dessverre, slo oss med en dobbel whammy. For det første hadde vi ikke noen besparelser å sette mot nedbetalingen. For det andre kjøpte vi for mye hus.

Ingen besparelser mente vi måtte enten ta PMI eller et annet (piggyback) lån. Crunching tallene førte oss til å ta ut en HELOC på en 9% APR (prime rate pluss noen få prosentpoeng) i stedet for PMI. Vi betalte over $ 1000 i året i renter på dette andre lånet, og alt kunne ha blitt unngått hvis vi først hadde spart opp 20% for en forskuddsbetaling.

Jeg er ikke sikker på om piggyback-lån eller PMI er like vanlig sted i dag som de var førfinansielle sammenbrudd, men de er begge feller. Som bringer meg til mitt første råd:

IKKE SETT MINDRE EN 20% TIL EN NEDBETALING PÅ ET MORTGAGE.

Ingen trenger et hjem, og hvis du ikke kan spare opp minst 20%, er du ikke klar for en. Hold deg til leie.

Dette, tror det eller ikke, er min "myke" visning på nedbetalinger.

På minst 50%, hvorfor ikke 100%?

Boliglån akkurat nå ligger fortsatt rundt historiske nedganger på 3,5% (15 år) og 4% (30 år). Flott tid å kjøpe, ikke sant?

Her er saken. Prosentandelen du betaler på et boliglån er en årlig prosentsats. Dette betyr at du betaler denne renten hver måned (årlig prosentsats / 12) uansett gjenværende saldo. Hvis du aldri har sett et avskrivningsbord, ta en titt. Det vil få deg til å puke.

På et $ 200.000, 30-årig lån med 4% rente, ville du betale over $ 7000 i interesse for hver av de første 6 årene. Tre fjerdedeler av betalingen din ville gå mot rentebetalinger, mens bare en fjerdedel ville gå mot låneprinsippet. I løpet av lånets levetid ville du betale over $ 143 000, nesten tre fjerdedeler den opprinnelige verdien av det opprinnelige hjemmet.

4% garantert avkastning bør slå inflasjonen overbevisende. Mens du kanskje kan gjøre bedre å investere, er det ingenting å scoff på.

Hvis jeg kunne gå tilbake og gjøre det hele? Jeg vil nok sette minst 50%, kanskje til og med 100% ned mot et hjem kjøp. I enkelte deler av landet vil dette være nesten umulig. I michigan? Det er ikke.

Realtors og bankfolk kommer til å hate meg for å si at (noensinne har National Realtor Association "aldri vært en bedre tid til å kjøpe" kommersiell?), Men bunnlinjen er at jo mer du sparer mot en forskuddsbetaling, jo før du ' Jeg er 100% gjeldfri. Og jo sikrere er du fra foreclosure og økonomiske vanskeligheter. Det er alltid unntak der ute, og lokale eiendomsmarkeder kan gjøre kjøp / lån mye mer tiltalende enn å leie. Men hvis du vil ha en generell regel, er det det.

Å, men hva om boliglånsavdrag?

Når noen snakker om å trekke boliglånsrente på en selvangivelse som en velsignelse eller en grunn til å kjøpe et hjem, kryser jeg.

Du kan ikke legge til et rentebeløp for avdrag på grunn av et standard skattefradrag. For eksempel, med den republikanske skattereformen, er standardavdragene i 2018:

  • $ 12,000 for single filers
  • $ 12,000 for gift, arkivering separat
  • $ 24,000 for gift arkivering i fellesskap
  • $ 18.000 for husets leder

I min artikkel om nedbetaling av pantelovsavdrag markerte jeg et felles scenario hvor du kunne ende opp med å betale 13 000 dollar (boliglåns + eiendomsskatt) som du aldri kommer tilbake.

Så, der har du det.

Nedbetaling Diskusjon:

  • Hvor mye tror du at man bør legge til en forskuddsbetaling?
  • Hvor mye har du satt mot din?

Kommentarer På Nettstedet: